0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μήπως πολλές από τις αρμοδιότητες του συμβούλου σχολικής ζωής και του σχολικού ψυχολόγου αλληλοκαλύπτονται ; Ποιος ο λόγος να ορίσουμε σύμβουλο σχολικής ζωής ενώ υπάρχει είδη σχολικός ψυχολόγος;https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/psyhologoi_koinonikoi_leitoyrgoi_.pdfhttps://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/symvoylos_sholikis_zois.pdf
Κι εμένα με προβληματίζει πως θα εφαρμοστεί στην πράξη ο θεσμός του συμβούλου.Ορίστηκα πρώτη φορά υπεύθυνος εγώ φέτος μαζί με άλλον ένα συνάδελφο.Υποτίθεται πως στο έργο μας επιμορφωνόμαστε από ΙΕΠ και σύμβουλο εκπαιδευτικού έργου ενώ συνεπικουρούμαστε μεταξύ άλλων και από το ΚΕΣΥ και τον σύμβουλο εκπαιδευτικού έργου.Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα από τα δύο.Προς το παρόν ετοιμάζουμε ένα αρχείο να μοιράσουμε στους συναδέλφους για να καταγράψουν παρατηρήσεις όσον αφορά ιδιαίτερη συμπεριφορά, κλίσεις, μαθησιακές δυσκολίες κλπ για τους μαθητές τους.Οι υπόλοιποι τι κάνετε;O σύμβουλος σχολικής ζωής δεν υποκαθιστά τα υπόλοιπα όργανα,φορείς αλλά συνεργάζεται μαζί τους.
Οι ως άνω εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές τους ορίζονται κατά πλειοψηφία από τον Σύλλογο Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.
Αν δεν αυτοπροταθούν, πώς θα τους ορίσει ο Σύλλογος; Με το ζόρι;Σε μας δεν έχει συζητηθεί τίποτα από αυτά.
Α, και τις εφημερίες; Ε τότε ναι είναι δέλεαρ!!!!!!!!!! Όχι όμως για το δικό μου σχολείο, μάλλον θα μείνει χωρίς Σύμβουλο.