0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα ...Θέλω να δημιουργήσω μια "τράπεζα θεμάτων" ΜΟΥ από την οποία κάποιο πρόγραμμα ή δωρεάν on-line πλατφόρμα θα δημιουργεί τεστ επιλέγοντας ΤΥΧΑΙΑ ερωτήσεις που θα αντλεί από αυτήν ( την "τράπεζα θεμάτων" μου ). Το ιδανικό θα ήταν η δημιουργία του test να γίνεται όταν κάποιος δηλώνει ( ίσως με ένα άτυπο log-in ) ότι θα κάνει τεστ σε κάποιο κεφάλαιο. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σιγουρα γνωρίζω οτι μπορεις στο google forms να βαλεις password και επισης να διαλεγεις τυχαια ερωτησεις. Δεν το εχω κανει αλλα νομιζω οτι ειναι ευκολο σχετικα να γινει
Η απάντηση σε αυτό που ψάχνεις βρίσκεται στην εγκύκλιο αξιολόγησης τετραμήνου με τα εξ αποστάσεως διαγωνίσματα και τέστhttps://www.esos.gr/arthra/70713/egkyklios-axiologisi-tetraminoy-mathiton-ex-apostaseos-diagonismata-kai-testΤέλος, μια χρήσιμη λειτουργία των ασκήσεων που δημιουργούνται μέσω του e-class είναι η “Τράπεζα ερωτήσεων”, μέσω της οποίας μπορούν να διαμορφωθούν διαγωνίσματα ή τεστ ολιγόλεπτης διάρκειας που αντλούν θέματα από την τράπεζα ερωτήσεων που προετοιμάζει ο/η εκπαιδευτικός. Στην περίπτωση αυτή, η άσκηση μπορεί να έχει συγκεκριμένες ερωτήσεις με σταθερή ή τυχαία σειρά, ή να επιλέγει τυχαίες ερωτήσεις από την τράπεζα.
Συνάδελφε, κι εγώ με webex έκανα μάθημα και την άνοιξη και τώρα. Όσο για το ποιο e-class εννοεί η εγκύκλιος : α) εφόσον το γνωστό e-class δεν διαθέτει εργαλεία για διεξαγωγή ηλεκτρονικών τεστ / διαγωνισμάτων και β) εφόσον η εγκύκλιος παραπέμπει, μέσω των συνδέσμων που παραθέτει, στην πλατφόρμα Open eClass, συμπεραίνω ότι αναφέρεται στην προαναφερθείσα πλατφόρμα. Το μόνο που μένει λοιπόν, είναι να μας πει κάποιος πληροφορικός, κατά πόσο είναι εύκολα εφαρμόσιμα τα όσα ορίζει αυτή η εγκύκλιος. ΚαλημέραΥ.Γ. Μου προκαλεί εντύπωση που δεν έχει ανοίξει στο φόρουμ και σχετική συζήτηση επί του θέματος
Λοιπον όταν κάνω εξαγωγή μέρος της τράπεζας ερωτήσεων ( θα την αποκαλώ ΤΕ ) το αρχείο που εξαγεται "σε IMS QTI" ( μορφή xml ) χάνει την κατηγοριοποίηση που έχει ήδη γίνει ...Όταν διαβάζω το αρχείο με κάποιον xml editor ( εγω χρησιμοποιώ τον ΧΜLpad ) δεν γνωρίζω που υπάρχει ο κώδικας της κατηγοριοποίησης ώστε ( έστω manual ) να τον προσθέσω....