0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως, σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, δεν νομίζω ότι το δίλημμα είναι εμβολιάζομαι ή όχι, αλλά το αν θα εμβολιαστώ ή θα νοσήσω. Υπάρχει πραγματικά κάποιος που προτιμά να εισαγάγει τον ιό στον οργανισμό του με τις όποιες βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες συνέπειες στον εαυτό του και στην υπόλοιπη κοινότητα, αντί του εμβολιασμού του;
https://www.cdc.gov/flu/professionals/vaccination/vaccine_safety.htmΤο αντιγριπικο έχει συνδεθεί με το συνδρομο guillain barre, σοβαρή νευρολογική διαταραχή που στην χειρότερη μορφή της προκαλει παραλυση. Φυσικά μιλάμε για πολυ σπάνια περιστατικα, απλως θέλω να πω πως πολλα σκευάσματα που θεωρουνται κλασικά, όπως το αντιγριπικο, μπορεί να έχουν σπανιοτατες παρενεργειες, πολυσοβαρες όμως. Νομίζω ότι οι πιο πολλοι κρατουν επιφυλάξεις για τα εμβόλια covid, λόγω της ταχυτητας ανάπτυξης τους, παροτι η βιοτεχνολογία έχει αναπτυχθεί με ρυθμούς πυραυλου.
και κάποια παιδικά δεν έχουν ακόμα κ εγκεφαλίτιδα στις παρενέργειες; Από όσο ξέρω, της ανευμολογιας το εμβόλιο, είχε συσχετιστεί με κάποια περιστατικα εγκεφαλιτιδας. Φαντάσου το bexsero, δεν είναι καν εγκεκριμένο για κάτω των 10 ετών. Unknown safety αναφέρει η σελίδα του cdc η σχετική, για αυτό το ηλικιακό γκρουπ. Κ όμως ο παιδιατρος μας, όπως κ όλοι όσοι ξέρω, το κάνουν από τον πρωτο χρόνο. Η δικιά μου το έκανε 8 μηνών ( συνολο 3 δόσεις). Σε όσους είχαν αντίρρηση να το κάνουν στα παιδια τους, προσπαθησενα τους πεισει. Κάποιοι πειστηκαν. Οι υπολοιποι έσπευσαν μετά από λίγο καιρό, όταν έσκασε κρουσμα μηνιγγίτιδας στον παιδικο της γειτονιάς. Risk assessment κανεις, γενικά.
Πέρα από τους αρνητές του ιού, οντωσ πολλοί που δεν το κάνουν βασίζονται ακριβώς σε αυτή τη βεβαιότητα, ότι προσέχουν, είναι νέοι κ υγιείς άρα οκ δεν κινδυνεύουν. Βέβαια με ανοιχτές δραστηριότητες κ παιδθα να πηγαίνουν σχολείο, δεν ξέρω ποιος φαντάζεται ότι δεν πρόκειται να κολλήσει, εκτός αν κυριολεκτικά δεν βγαίνει από το σπίτι του.
...
Καλημέρα σε όλους. Ολοκληρώσατε τον εμβολιασμό σας; Με τη δεύτερη δόση νιώσατε κάτι άλλο από ότι στην πρώτη; Είμαστε τυχεροί που είχαμε προτεραιοποίηση οπότε μπορούσαμε εξ αρχής να διαλέξουμε εμβόλιο. Στην περιοχή μας στα αδιάθετα έχουν εξυπηρετηθεί αρκετοί. Μια δυο βδομάδες να κερδίσεις δεν είναι λίγο.
Στην πρώτη πονούσε το χέρι, στη δεύτερη είχα δυο μέρες πονοκέφαλο, κάποιοι είχαν έντονα συμπτώματα κρυολογήματος μετά τη δεύτερη. την έκανα τη Δευτέρα, ακόμα πάω με διπλή μάσκα στο σχολείο αλλά έχω αρχίσει να υποφέρω πλέον, αν τηνΔευτερα δεν βγει κρουσμα θα σταματήσω τη διπλή, θα είμαι ήδη μια βδομάδα από τη β δόση, πιστεύω ότι μπορώ να κάνω την παραχώρηση αυτή πλέον!
Συνάδελφοι γνωρίζει κανείς τι άδεια πρέπει να πάρει εκπαιδευτικός αφού εμβολιαστηκε και λόγω των παρενέργειων δε μπορεί να πάει σχολείο ?
Εσπερε σου προτεινω n95 για αυτές τις λίγες μέρες, πολυπιο ανετη από 2 χειρουργικές κ ανώτερη προστασία γιατι εφαρμόζει καλα, σε αντίθεση με τις 2. Κ εγώ ανυπομονώ να κλείσω 2 βδομάδες μετά τη 2η, για να χαλαρώσω τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά αργώ... Υπομονή σε εσένα, λίγο έμεινε! Γενικά, μετά τη 2η από mrna, όσοι ξέρω, ταλαιπωρήθηκαν με πυρετο 38++ , πονοκεφαλο κ κόπωση. Dreaming αναρρωτικη, δεν προβλεπεται κάτι άλλο..
το έχω σκεφτεί το θέμα ν95 αλλά αφού θέλει δοκιμή κλπ για να ταιριάζει στο πρόσωπο, το απερριπτα ως μεγάλο έξοδο. ν95 λες αυτές που έχουν λαστιχάκι στα αυτιά ή αυτές που δένουν στο κεφάλι; γιατί κανονικά οι δεύτερες είναι πιο καλές, γιατί εγγυώνται πλήρη εφαρμογή, αλλά πού να τις βρεις κ πόσα να δώσεις; τώρα άρχισα τη διπλή γιατί βγήκαν κρούσματα στο νησί. χειμώνα δεν φορούσα, όσο είχαμε λειτουργήσει γιατί ήταν λίγες οι μετακινήσεις.