0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγκύκλιος με αριθ. Φ.361.23/12/123995/Δ1/20-12-2010 και με ΑΔΑ: 4ΙΙ49-Ο9 για τη μείωση ωραρίου εκπαιδευτικών:https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy-files/2010-12-20-f361-23-12-123995-meiosi-orario.pdf
Το ΦΕΚ με το νόμο που παρέθεσα παραπάνω αναιρεί την εγκύκλιο με ημερομηνία 2010 και λέει ξεκάθαρα οτι η προυπηρεσία σε σχολές του ΟΑΕΔ μετράει ως διδακτική (για όλους, δεν αναφέρει μόνο της γενικής παιδείας). Αρα πρέπει να μετρήσει για μείωση νομίζω.
Λέει ότι μετράει ως διδακτική, όχι εκπαιδευτική προϋπηρεσία, όπως είναι αυτή που αποκτιέται σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας.Η διδακτική σημαίνει απλά ότι δίδαξες και ότι δεν πρόκειται για επαγγελματική προϋπηρεσία. Άρα δεν μετράει για μείωση ωραρίου.
Μακάρι να έχεις δίκιο κι εσύ και η ΔΔΕ στην οποία υπηρετείς, αλλά μόνο η εκπαιδευτική προϋπηρεσία μειώνει το ωράριο.Η εγκύκλιος που παρέθεσα γράφει: Επί των σχετικών διατάξεων εκδόθηκε η με αριθ. 204/2005 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ως υπηρεσία για τον υπολογισμό του ωραρίου νοείται μόνο η εκπαιδευτική.
Μα η εκπαιδευτική είναι >= της διδακτικής. Η εκπαιδευτική περιλαμβάνει την διδακτική. Όταν κάποιος είναι πχ 10 μήνες σε σχολείο και 10 μήνες αποσπασμένος σε κάποιο γραφείο έχει 20 μήνες εκπαιδευτική και 10 μήνες διδακτική προυπηρεσία. Αφού λοιπόν μετράει η εκπαιδευτική για μείωση ωραρίου μετράει και όλη η διδακτική (και του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το νόμο) η οποία είναι υποσύνολο της εκπαιδευτικής.
Η εκπαιδευτική του ΥΠΑΙΘ περιλαμβάνει τη διδακτική (επειδή μπορεί κάποιος να αποσπάται σε γραφεία).Η διδακτική του του ΟΑΕΔ, όμως, δεν χαρακτηρίζεται ως εκπαιδευτική. Αυτό είναι το πρόβλημα.Πιστεύω ότι σύντομα κάποιες ΔΔΕ θα κάνουν ερώτημα στο Υπουργείο και το ζήτημα θα ξεκαθαριστεί.
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας και την συνεισφορά σας. Διακρίνω ίσως μια πικρία για το πως πάνε κάποια θέματα όπως οι διδακτικές-εκπαιδευτικές προυπηρεσίες.Πάντως διακρίνω και μια σοβαρότητα σε μερικά πράγματα. Για παράδειγμα αυτό:https://www.oaed.gr/anoiktos-ilektronikos-diethnis-diaghonismos-promitheias-didaktikwn-vivlion-ghia-tis-anaghkes-ton-epas-mathitias-toy-oaed-ghia-to-skholiko-etos-2021-2022Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για βιβλία για κάποιες ειδικότητες-μαθήματα. Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από ότι φαίνεται για τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Σ και πρέπει να πάρουν βιβλία για να γίνουν κάποια μαθήματα.Το πλήρες κείμενο του διαγωνισμού για τα βιβλίαhttps://www.oaed.gr/storage/promitheies/diakitiksi.pdfΣτην σελίδα 16 φαίνονται οι ειδικότητες και τα μαθήματα που χρειάζονται να προμηθευτούν βιβλία. Ενώ στις σελίδες 63-67 εξηγούν ότι τα βιβλία του ΙΤΥΕ (σχολικά βιβλία που ξέρουμε όλοι) δεν καλύπτουν σε κάθε περίπτωση.Πέρσι είχαν πάρει βιβλία για αυτά τα μαθήματα ή φέτος γίνεται αυτό που άλλαξαν τα πράγματα; Πάντως αυτές οι κινήσεις δείχνουν ένα ενδιαφέρον και σοβαρότητα. Οι προδιαγράφες που ζητούνται τα βιβλία φαίνονται πολύ καλές.Θα προλάβουν να τα έχουν τα βιβλία πριν ξεκινήσουν τα σχολεία του ΟΑΕΔ ή τουλάχιστο στις πρώτες εβδομάδες τις σχολικής χρονιάς είναι ένα θέμα. Γιατί οριακά κινούνται (όπως κάνουμε παντού και πάντα).
Καλημέρα,να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές (λέμε τώρα), οι οποίοι δεν έχουν ενεργοποιήσει τα email τους για την Τηλεκπαίδευση εδώ και 2 χρόνια. Η Α2 το γνωρίζει, οι διευθυντές ως συντονιστές το γνωρίζουν, αλλά δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του. Η σοβαρότητα επιδεικνύεται στο αποτέλεσμα της παροχής της εκπαίδευσης (βλέπε μείωση εγγραφών) κι όχι σε επικοινωνιακές αναρτήσεις και εξαγγελίες