0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγω εαν και δεν είμαι φιλόλογος, αυτο θα κάνω.Στην ουσία προβλέπω να πάω σε νησια που είχα παει ως αναπληρώτρια σχεδόν 15 χρονια πριν.
Το ήδη γνωστό είναι αλλιώς. Πιο λογικό το βρίσκω. Άσε που όσο περνάνε τα χρόνια τα νησιά σταδιακά βελτιώνονται.Αυτο ειναι αλήθεια.Τωρα πια στην Όλυμπο της Καρπαθου εχει δρόμο, 10χρονια πριν δεν ειχε (για όσους εχουν παει και το θυμούνται).
θεωρώ ότι οι περσινές τοποθετήσεις των αναπληρωτών θα είναι σημαντικός οδηγός για φέτος. Πολλοί από όσους είχαν ήδηπολλά μόρια προϋπηρεσίας κινήθηκαν σε περιοχές κοντά στη βάση τους, επειδή δεν χρειάζονταν τα μόρια.όσον αφορά τους
Αφαλώς και θα δηλωθεί ο Άγιος Ευστράτιος και πολλά σχολεία με μόρια δυσπρόσιτων σε κυκλάδες και δωδεκάνησα.Όχι, αν έμενα Θεσσαλονίκη, δεν θα επέλεγα Ασπρόπυργο από Σίφνο ή Μήλο, καθώς και στις δύο περιπτώσεις δεν θα μπορούσα να πάω σπίτι μου. Απλά στον μαγευτικό Ασπρόπυργο (όπου και θα πρέπει να μείνεις, γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες από την Αθήνα) θα μαζέψω 4 μόρια και παραιτούμαι από την πιθανότητα οργανικής στον τόπο μου για πάντα, στη δε Μήλο 40. Έχω μιλήσει με αρκετά άτομα από τον πίνακα σε θέσεις διοριστέων, ο σκοπός ΟΛΩΝ είναι απλός, είτε σε απόσταση διαχειρίσιμη από το σπίτι τους, είτε νησιά για να γυρίσει όσο το δυνατόν συντομότερα σπίτι του. Δεν έχει σημασία αν θα πάρεις μετάθεση μετά από 2 χρόνια, μπορεί να πάρεις και απόσπαση τον 3ο ή και τον 4ο χρόνο και μετάθεση τον 5ο. Σε δύο χρόνια όμως θα πάρεις μόρια που θα τα έχεις για τα επομενα 25-30 και θα διεκδικήσεις οργανική, καθώς έχουμε ακόμα 3 χρονιά παρά πολλών παραιτήσεων στους ΠΕ02.Αυτοί που θα επιλέξουν περιοχές με 1 και 2 μόρια χωρίς να είναι από εκεί θεωρώ ότι θα είναι ελάχιστοι σε όλη την Ελλάδα και για τις περισσότερες ειδικότητες.
Είναι πάντως όντως σπαζοκεφαλιά το πράγμα. Από την μία τα νησιά με τα πολλά μόρια από την άλλη το κριτήριο της προσβασιμότητας στην στεριά. Πραγματικά δύσκολη απόφαση.
Όποιοι έζησαν σε νησί ξέρουν τις δυσκολίες. Προσωπικά προτιμώ 2 χρόνια να είμαι κάπου με πρόσβαση με το αμάξι μου. Κάποιοι θα αφήσουμε οικογένειες πίσω. Αν συμβεί το οτιδήποτε παίρνω το αμάξι μου και 3 το πρωί και τρέχω. Στο νησί πώς θα το κάνω αυτό? Αυτός ο εγκλωβισμός της θάλασσας προσωπικά μου δημιουργούσε μεγάλη ανασφάλεια.Το καταλαβαίνω για τα μόρια αλλά βάλαμε την ζωή μας σε "πάγο" διαλέγοντας τις εσχατιές σαν αναπληρωτές. Προσωπικά θα επιδιώξω μια μεγαλύτερη ευκολία σαν μόνιμη. Κάπου τα όρια των μεγαλύτερων από εμάς στενεύουν..