0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολλά λάθη σε μία παράγραφο. Πρώτον, ο διορισμός έχει προνόμια έναντι της αναπλήρωσης αν βρίσκεσαι στον τόπο συμφερόντων σου. Τι να το κάνω διορισμένος δέκα χρόνια στις Κυκλάδες, ενώ θα μπορούσα να μαι αναπληρωτής Θεσσαλονίκη; Δεύτερον, αναφέρεις ότι το ίδιο γίνεται και στους αναπληρωτές. Οι αναπληρωτές καλύπτουν έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Λογικό να καταστρατηγείται(προσωρινά) ο πίνακας. Οι διορισμοί προύπολογίζονται, προγραμματίζονται πολύ πιο πριν. Δεν υπάρχει λόγος καταστρατήγησης του πίνακα. Ή γίνεται επί σκοπού ή από τραγικό προγραμματισμό διορισμών, αν υπάρξει καταστρατήγηση. Τρίτον, όσοι επέλεξαν να μη φύγουν μακριά δεν ήθελαν να ξεβολευτούν. Αυτοί όμως που ξεβολεύτηκαν καλά να πάθουν. Αυτό λες αυτή τη στιγμή. Τέταρτον, ανέκαθεν οι μεταθέσεις προηγούνταν των διορισμών. Δηλαδή η αδικία σε ένα νόμο δεν πρέπει να διορθωθεί; Πέμπτον, δεν ξανασχολούμαι γιατί δεν έχει νόημα.
Πολλά λάθη σε μία παράγραφο. Πρώτον, ο διορισμός έχει προνόμια έναντι της αναπλήρωσης αν βρίσκεσαι στον τόπο συμφερόντων σου. Τι να το κάνω διορισμένος δέκα χρόνια στις Κυκλάδες, ενώ θα μπορούσα να μαι αναπληρωτής Θεσσαλονίκη;
Δεύτερον, αναφέρεις ότι το ίδιο γίνεται και στους αναπληρωτές. Οι αναπληρωτές καλύπτουν έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Λογικό να καταστρατηγείται(προσωρινά) ο πίνακας.
Ή γίνεται επί σκοπού ή από τραγικό προγραμματισμό διορισμών, αν υπάρξει καταστρατήγηση.
Τρίτον, όσοι επέλεξαν να μη φύγουν μακριά δεν ήθελαν να ξεβολευτούν. Αυτοί όμως που ξεβολεύτηκαν καλά να πάθουν. Αυτό λες αυτή τη στιγμή.
Τέταρτον, ανέκαθεν οι μεταθέσεις προηγούνταν των διορισμών. Δηλαδή η αδικία σε ένα νόμο δεν πρέπει να διορθωθεί;
Ρε συ μτσαγκ, μου φαίνεται ξέχασες τι πακέτο είχαμε φάει όλοι με τα 12 χρόνια αδιοριστίας και τώρα κάποιοι τρώγονται με τα ρούχα τους.Εδώ δεν μπορούν να προγραμματίσουν άλλα κι άλλα, τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τον πληθωρισμό κ.α. και συ θες να προγραμματίσουν αν θα κάνουν κάθε χρόνο διορισμούς; Πάμε καλά; Άσε που μια χρονιά μπορεί να υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, την επόμενη όχι. Ξέχασες τα 128 κενά των φιλολόγων που έγιναν 1300 σε ένα χρόνο;;Τα περί νοημόνων μπορώ να το επικαλεστώ κι εγώ για τα δικά μου επιχειρήματα.
Πολύ σωστά! Κανένα νόημα δεν έχει να ασχοληθείς ξανά! Να αναφέρω μόνο ότι όποιος διορίζεται, απαλείφεται από τον πίνακα και δεν έχει νούμερο πίνακα πια... Άρα άτοπο το όλο θέμα περί καταστρατήγησης πίνακα...
Και όχι άδικα έγιναν 1.300 των φιλολόγων... να σου θυμίσω πως προστέθηκαν πολλές ώρες λατινικών στη
Ακριβώς επειδή θεωρώ ότι είσαι νοήμων σου είπα ότι δέχομαι το επιχείρημα για αυτόν που δε δήλωσε λόγω διετίας, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος δεν βλέπει τον παραλογισμό στο να διορίζονται άτομα πιο κάτω σε έναν αξιολογικό πίνακα σε μέρη που ήθελαν οι πιο πάνω. Αν δηλαδή η απάντηση είναι ότι το ΥΠΑΙΘ δεν είναι ικανό να κάνει ορθό προγραμματισμό, αυτό είναι περιγραφή της πραγματικότητας, αλλά δεν απαντά στο παραλογισμό που θεωρώ ότι υπάρχει και που έγραψα νωρίτερα. Και εντάξει, εδώ μέσα είναι πολλοί συνάδελφοι που τους εξυπηρετεί αυτό που θα γίνει, αλλά άλλο αυτό, και άλλο να μη βλέπει κανείς το πρόβλημα που υπάρχει και που θα βρουν και αρκετοί φετινοί νεοδιόριστοι μπροστά τους, έως ότου αλλάξει αυτή η διάταξη. Είπαμε: αν θέλει ετήσιους διορισμούς τότε χρειάζεται ετήσια υπηρέτηση της οργανικής. Απλά και ξεκάθαρα.
Αν θέλει το υπουργείο μια χαρά προγραμματίζει διορισμούς στα οργανικά κενά που υπάρχουν στο myschool (όπου φαίνονται τα καθαρά οργανικά κενά). Όσο για τα ασφαλιστικά μέτρα: O καθένας κοιτάει να βολευτεί.
Χχμμμ...κι αν δεν είσαι αναπληρωτής στον τόπο συμφερόντων σου; Ακόμα κι αν είσαι, είναι σίγουρο ότι θα είσαι εκεί μέχρι να διοριστείς; Κι αν για χ,ψ λόγους καθυστερήσουν/αναβληθούν οι διορισμοί και μπει γραπτός διαγωνισμός και χάσεις τη σειρά που είχες;Να θυμήσω μέχρι να γίνουν οι περσινοί διορισμοί τι είχε συμβεί στο ενδιάμεσο με ότι ρίσκο αυτό κουβαλούσε;Κι αν αυτός που θα διοριστεί μετά από σένα σε περιοχή συμφερόντων σου, τελικά έχει περισσότερα μόρια από όσα είχες εσυ; Και στο κάτω κάτω, αν ήσουν καλέ μου άνθρωπε τόσο σίγουρος για το σενάριο που περιγράφεις, γιατί δέχτηκες να πας στις Κυκλάδες και δεν περίμενες τους επόμενους διορισμούς;Απάντησα ήδη για την περίπτωση των αναπληρωτών. Μπορεί όντως το λειτουργικό κενό να προέκυπτε στο ενδιάμεσο αλλά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό πως το υπουργείο ιεραρχούσε τα κενά και κάλυπτε κατά προτεραιότητα τα απομακρυσμένα. Η αναλογία του ρίσκου είναι ίδια, όσο κι αν το αρνείται κανείς.Λέω πως δεν μπορεί να υπάρξει προγραμματισμός διορισμών σε ετήσια βάση. Ακόμα κι αν γίνει δεν μπορει να είναι σταθερός ο αριθμός των διορισθέντων οπότε πάλι κάποιοι θα επικαλούνται αδικία! Κάτι σαν τις πανελλήνιες, τις βάσεις και τους επιτυχόντες. Όχι μανμου, αυτό το λες εσύ. Εγώ λέω ότι και οι μεν και οι δε κάναν κάποιες επιλογές, σκληρές μεν αλλά επιλογές με κάποια δεδομένα. Τώρα το να ζητάμε να αλλάξουν αυτά εκ των υστέρων και μάλιστα κάποιοι να διεκδικούν να μπλοκάρουν τους νέους διορισμούς, για να επιλυθεί το ζήτημά τους λες και είναι το κέντρο του κόσμου, είναι το λιγότερο ανήθικο, δε νομίζεις; Πως θα φανεί στην κοινή γνώμη μια τέτοια ενέργεια; Δε θα μας κατατάσσουν ενδεχομένως στον χειρότερο κλάδο; Χαχαχ, τώρα ποιος επικαλείται τη νομοθεσία όπως τον βολεύει; Εκεί ισχύει ο νόμος αλλά εκεί που δε μας βολεύει να αλλάξει έτσι;
Έγιναν κάποιες επιλογές. Σιγά μη περάσουν οντισιόν οι επόμενοι από τους νεοδιόριστους του 2021, για το αν είναι νόμιμοι,ηθικοί,αν το αξίζουν κλπ. Κουράσατε..