0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κάλα δεν είναι και ότι θα μεινει τπτ 290 κενα Αθήνα έβγαλε το 21’ μετά τις μεταθέσεις και και καμία 500 στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα (και τα υπόλοιπα Κρήτη και νησιά ) . Μη σπέρνουμε το πανικό πολλοί μετακινούνται μέσα στα αστικα κέντρα . Τα κενα του χρόνου δε θα είναι ιδανικά αλλά όχι και τόσο δραματικα
Δες διορισμούς 21’ παρά την κάθοδο των μυρίων υπήρχαν και πολλοί που πήγαν κοντά εκεί που ήθελαν
Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος για την γενική πάντα, εάν θα γίνει κάποια επικαιροποίηση σχετικά με τα τέκνα; Στον ΟΠΣΥΔ βγαζει το πεδίο μή επικυρωμένο.
Εγώ θέλω να θέσω ως προβληματισμό το εξής: γιατί παίρνουμε ως θέσφατο τον αριθμό οργανικών κενών που ανακοίνωσε το υπουργείο στο παράρτημα της εγκυκλίου των μετατάξεων, και επ' αυτού του αριθμού υπολογίζουμε το 100%, το 80%, το 70%, το 60% (ή όποιο ποσοστό τέλος πάντων) για κάλυψη με νέους διορισμούς;Ένα παράδειγμα που δεν συνηγορεί στα παραπάνω: κάποια ειδικότητα σε κάποια περιοχή μετάθεσης φέρεται να έχει 20 οργανικά κενά σύμφωνα με το παράρτημα της εγκυκλίου. Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα (μεταγενέστερα της εγκυκλίου) να δηλώσουν σχολεία προτίμησης για μετάθεση/τοποθέτηση οι εκπαιδευτικοί, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έλαβε υπ' όψη της και συναφείς υπεραριθμίες και έβγαλε 12 και όχι 20 οργανικά κενά. Εξ αυτών καλύφθηκαν τα 7, και τελικά απομένουν 5 ακάλυπτα. Αυτό απέχει πολύ από τα 20 που εμφάνιζε το υπουργείο, και βέβαια εξακολουθεί να απέχει και από τις εικασίες για 80% ή 70% κάλυψης που αναμένεται.Αυτό που θέλω να πω, είναι: μήπως τελικά να κρατάμε (πιο) μικρό καλάθι ως προς την κατανομή; Και εκεί που κάποιοι υπολογίζουν Χ θέσεις για την τάδε ειδικότητα και Υ θέσεις για τη δείνα, γίνει τελικά το αντίστροφο;
Οταν ανοίξουν ξανά οι πίνακες
Τα κενά που αναφερονται στο παράρτημα της εγκυκλίου των μετατάξεων προσδιορίστηκαν με βάση τα κενά που δόθηκαν από τις ΔΔΕ στο υπουργείο για τη διενεργεια των μεταθέσεων στα μέσα μάρτη.Τότε τα πυσδε υπολόγισαν τον πίνακα Γ (όπως λεγεται) και στον οποίο καταγράφηκαν τα οργανικά κενά/πλεονάσματα κάθε ειδικότητας. Στη διαδικασία αυτή συνυπολογίστηκαν, από το κάθε πυσδε, οι εχοντες οργανική τον μάρτη 2022 + οι νεοδιόριστοι 2021 (στα σχολεία που είχαν τοποθετηθεί προσωρινα τον σεπτεμβρη 2021, αλλωστε το υπουργείο στη φάση των κενων για μεταθεση δεν το ενδιαφερει σε ποιο σχολειο υπηρετει ο νεοδιοριστος Χ αλλα ενδιαφέρεται να είναι καταγεγραμμένος στην συνθεση της συγκεκριμενης ΔΔΕ ΔΗΛ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜ
Αν έχω καταλάβει σωστά η κατανομή θα βγει μαζί με την προκήρυξη την επόμενη εβδομάδα; Σήμερα να μην περιμένουμε κάτι ε;
Εξαιρετικη αναλυση συναδελφε Σε ευχαριστουμε παρα πολυ.
Τα κενά που αναφερονται στο παράρτημα της εγκυκλίου των μετατάξεων προσδιορίστηκαν με βάση τα κενά που δόθηκαν από τις ΔΔΕ στο υπουργείο για τη διενεργεια των μεταθέσεων στα μέσα μάρτη.