0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η αλλαγή ΔΟΥ γίνεται αλλάζοντας διεύθυνση κατοικίας στο Μητρώο του taxisnet. Έγινε πέρυσι και αποκτούν MAN και οι δύο σύζυγοι, αν υπάρχουν, γιατί θεωρείται κατοικία της οικογένειας
Και όχι μόνο νεοδιόριστου. Ολοι όσοι έχουν έναν σύζυγο που δηλώνει μόνιμη κατοικία νησί.
Οι αναπληρωτές δεν χρειάζεται να αλλάξουν ΔΟΥ. Οι διορισμένοι χρειάζεται, αλλιώς δεν το δικαιούνται. Να επισημάνω ότι δεν παίζει ρόλο αν δεν έχετε συμβόλαιο με το σπίτι. Το αναφέρω γιατί φοβόμασταν ότι επειδή οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν κάνουν συμβόλαιο στα νησιά δεν θα το δικαιούμασταν.ΜΑΝ δικαιούνται και οι σύζυγοι και όχι δεν είναι για να κάνουν ταξίδια, αλλά για να βλέπουν την οικογένεια τους. Όταν αργότερα στη δήλωση φαίνεται ότι όλη τη χρονιά εργάζεσαι αλλού τότε η ΔΟΥ αλλάζει αυτόματα.
Οι αναπληρωτές δεν χρειάζεται να αλλάξουν ΔΟΥ. Οι διορισμένοι χρειάζεται, αλλιώς δεν το δικαιούνται. Να επισημάνω ότι δεν παίζει ρόλο αν δεν έχετε συμβόλαιο με το σπίτι. Το αναφέρω γιατί φοβόμασταν ότι επειδή οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν κάνουν συμβόλαιο στα νησιά δεν θα το δικαιούμασταν.ΜΑΝ δικαιούνται και οι σύζυγοι και όχι δεν είναι για να κάνουν ταξίδια, αλλά για να βλέπουν την οικογένεια τους.
Δεν ξέρω για το ΜΑΝ αλλα οσον αφορα για τη δήλωση κ την αυτόματη αλλαγη στη ΔΟΥ δεν ισχύει (παντα;). Εγω κ ο συζυγος δουλεύουμε 4 χρόνια σε αλλους νομους κ δεν εχει γίνει αλλαγη.
Και γω δουλευω σε αλλο νομο και δεν εχει γινει αλλαγη. Και σε νησι που ημουν για δυο χρονια παλι δεν ειχε γινει αλλαγη. Πρεπει να το ζητησεις (δεν ξερω πως) για να γινει
Χωρίς αλλαγή της ΔΟΥ ο νεοδιόριστος δεν παίρνει ΜΑΝ. «Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων τα μέλη είναι Έλληνες πολίτες ή αλλοδαποί, που διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ και η φορολογική κατοικία του/της υπεύθυνου υποβολής φορολογικής δήλωσης ή του/της συζύγου αυτού/ής στο μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται σε νησί που εφαρμόζεται το μέτρο Μ.Ι.Δικαιούχοι είναι επίσης το προσωπικό υπηρεσιών υγείας και το εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί προσωρινά σε νησί εφαρμογής του μέτρου Μ.Ι.Κάθε νοικοκυριό ή δικαιούχος της δεύτερης κατηγορίας (προσωπικό υπηρεσιών υγείας και εκπαιδευτικό προσωπικό) που πιστοποιείται στην εφαρμογή αποτελεί μια ωφελούμενη μονάδα».https://metaforikoisodynamo.gr/beneficiariesregistration Εγώ ως μόνιμη που έφυγα πριν 1 χρόνο από το νησί και εξακολουθούσα να έχω τη ΔΟΥ του νησιού, φέτος στη δήλωση χωρίς να γίνει αλλαγή ΔΟΥ, άλλαξε από μόνη της και μπήκε η ΔΟΥ που εργάζομαι και κατοικώ.Επαναλαμβάνω ότι λογικό είναι να έχουν ΜΑΝ οι σύζυγοι, γιατί πηγαίνουν να δουν την οικογένεια τους. Έσπερος ασφαλώς και το θεωρώ πιο επιτακτική ανάγκη από τις περιπτώσεις που αναφέρετε. Ούτε στην υπόλοιπη Ελλάδα π.χ. αυτός που μένει μόνιμα στη Πελοπόννησο έχει κάποια οικονομική διευκόλυνση για να πάει στον Έβρο να δει τους συγγενείς του και την περιουσία του.
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Άστοχη μου φαίνεται η δική σας σύγκριση. Θεωρείτε πιο λογικό να δικαιούται ΜΑΝ αυτ@ που μένει και εργάζεται αλλού να πάει στο σπίτι του στο νησί για διακοπές, για να δει συγγενείς, για να δει την περιουσία του και όχι ο γονέας που εργάζεται και μένει αλλού για να δει τ@ σύζυγο και παιδί. Για εμένα δεν υπάρχει σύγκριση. Δείτε πάλι ποι@ δικαιούνται ΜΑΝ. Πώς θα το επικαλείται κάπο@ με πλάγια σχέση; Κυκλάδες Αθήνα πήγαινα τζάμπα ή σχεδόν τζάμπα με πλοίο και πολύ σωστά το παρέχει για τις κατηγορίες που το δικαιούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί αν μένω Αθήνα θα έπρεπε αν είχα περιουσία, καταγωγή, συγγενείς στις Κυκλάδες να παίρνω επιδότηση για να πάω Κυκλάδες ενώ αν είχα περιουσία, καταγωγή και συγγενείς στον Έβρο να πρέπει να πληρώνω. Δείτε λίγο την απόσταση και πόσο κοστίζει για να πας στον Έβρο.
Εγώ ως μόνιμη που έφυγα πριν 1 χρόνο από το νησί και εξακολουθούσα να έχω τη ΔΟΥ του νησιού, φέτος στη δήλωση χωρίς να γίνει αλλαγή ΔΟΥ, άλλαξε από μόνη της και μπήκε η ΔΟΥ που εργάζομαι και κατοικώ.