*

Αποστολέας Θέμα: Μεταφορικό ισοδύναμο και εντοπιότητα  (Αναγνώστηκε 6637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Μεταφορικό ισοδύναμο και εντοπιότητα
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 29, 2024, 09:13:20 pm »
Off  topic, αλλά αυτό που γράφεις αυτόματα και λογικά και μαγικά δεν ισχύει : το πιο πιθανό είναι ότι άλλαξες (και ηλεκτρονικά γίνεται πλέον, παλιά πήγαινες στο μητρώο στη ΔΟΥ χωρίς πολλή φούρια) τη διεύθυνση κατοικίας στην ΑΑΔΕ, άσχετα από την εργασία. Αυτόματα γίνεται ΜΕΤΑ την καταχώριση της νέας διεύθυνσης η εμφάνιση της νέας ΔΟΥ (λογικό). Εσύ δεν άλλαξες πρώτα διεύθυνση κατοικίας δηλαδή ;  Είπαμε ΑΙ , δεν φτάσαμε ακόμα εκεί.

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 29, 2024, 09:46:32 pm από emmaki »
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:02:11 »

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 29, 2024, 09:18:52 pm »
Εαν εσεις επιμενετε οτι αλλαξα, λευε να ξερετε καλυτερα απο εμενα;

Σοβαρομιλάς; Εσένα σχολιάσαμε ή άλλο σχόλιο ; Ποιος παρέθεσε σχόλιο δικό σου ; Not me, not you . Για κοίτα καλύτερα λίγο τη συζήτηση και μην αρπάζεσαι σε λάθος σημεία. Ελα , Παναγία μου !

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 29, 2024, 09:45:05 pm »
Σοβαρομιλάς; Εσένα σχολιάσαμε ή άλλο σχόλιο ; Ποιος παρέθεσε σχόλιο δικό σου ; Not me, not you . Για κοίτα καλύτερα λίγο τη συζήτηση και μην αρπάζεσαι σε λάθος σημεία. Ελα , Παναγία μου !

Γραψε λαθος!

Ζαβλακωμενο μυαλο!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος anaplirotis111

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 30, 2024, 10:45:52 am »
Η μόνη φορά που αλλαξε αυτόματα η ΔΟΥ ηταν οταν καναμε αιτηση να γίνει ο σύζυγος δημοτης αλλου Δημου. Αφου εγκριθηκε η αίτηση του, τοτε αλλαξε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:02:11 »

Αποσυνδεδεμένος Τα κουρέλια τραγουδάνε

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2024, 02:23:53 pm »
Off  topic, αλλά αυτό που γράφεις αυτόματα και λογικά και μαγικά δεν ισχύει : το πιο πιθανό είναι ότι άλλαξες (και ηλεκτρονικά γίνεται πλέον, παλιά πήγαινες στο μητρώο στη ΔΟΥ χωρίς πολλή φούρια) τη διεύθυνση κατοικίας στην ΑΑΔΕ, άσχετα από την εργασία. Αυτόματα γίνεται ΜΕΤΑ την καταχώριση της νέας διεύθυνσης η εμφάνιση της νέας ΔΟΥ (λογικό). Εσύ δεν άλλαξες πρώτα διεύθυνση κατοικίας δηλαδή ;  Είπαμε ΑΙ , δεν φτάσαμε ακόμα εκεί.

Όταν πήγα στο νησί εγώ την άλλαξα τη ΔΟΥ ηλεκτρονικά (διαδικασία δευτερολέπτων) για να δικαιούμαι το μεταφορικό ισοδύναμο. Δεν έκανα κάτι μέχρι τώρα και άνηκα εκεί. Όπως έγραψα άλλαξε αυτόματα με τη φορολογική αίτηση. Το άτομο που μου την έκανε συμπλήρωσε τα στοιχεία που ισχύουν. Ασφαλώς έβαλε τη διεύθυνση που μένω. Μπορούσε δηλαδή να αφήσει του νησιού ενώ εδώ και ένα χρόνο δεν μένω εκεί, δεν έχω κάποιο περιουσιακό στοιχείο εκεί και δουλεύω ένα χρόνο πολύ μακριά από εκεί;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2024, 02:59:20 pm »

Και γω δουλευω σε αλλο νομο και δεν εχει γινει αλλαγη. Και σε νησι που ημουν για δυο χρονια παλι δεν ειχε γινει αλλαγη. Πρεπει να το ζητησεις (δεν ξερω πως) για να γινει

Οι αναπληρωτές/τριες δικαιούνται ΜΑΝ χωρίς να αλλάξουν ΔΟΥ. Κάνουν την πιστοποίηση ότι εργάζονται σε νησί οι ΔΔΕ/ΔΠΕ. Οι μόνιμοι/ες πρέπει να την αλλάξουν. Αυτό το κάνεις μόνος/η σου. Πανεύκολο είναι. Αλλάζεις τη διεύθυνση στο μητρώο. Δεν γίνεται αυτόματα. Αν δεν το κάνεις (κακώς γιατί θα χάσεις το ΜΑΝ) και έρθει η ώρα που θα βάλλεις τα στοιχεία που ισχύουν για τη δήλωση (δηλαδή κατοικία στο νησί) τότε θα αλλάξει μόνο του. Ισχύει και το αντίθετο. Αλλάξατε τη ΔΟΥ και έχετε του νησιού. Παίρνετε μετάθεση και μετά όταν κάνετε τη δήλωση βάζετε τα στοιχεία που ισχύουν, θα αλλάξει αυτόματα. Τώρα αν μπορώ μετά από έναν χρόνο π.χ. στην Αλεξανδρούπολη (κατοικία και εργασία) να δηλώσω ότι εξακολουθώ να μένω π.χ. στη Σαντορίνη δεν το ξέρω. Δεν κάνω μόνη μου τη δήλωση, αλλά η λογική μου λέει ότι δεν μπορώ. Εκτός αν νομίζουν ότι παίρνω το ελικόπτερο μου και μετακινούμαι καθημερινά, χωρίς να έχω σπίτι δικό μου στη Σαντορίνη ή συμβόλαιο ενοικίου ή να φιλοξενούμαι. Εργάζεστε σε άλλο νομό, αλλά μένετε και σε αυτό τον νομό;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2024, 03:48:40 pm »
Αν ο κάτοικος Αθηνών θέλει ΜΑΝ για να πηγαίνει να βλέπει την εργαζόμενη συζυγο στο νησί, γιατί να μην θέλει ΜΑΝ και ο κάτοικος Αθηνών με καταγωγή εκ του νησιού που πηγαίνει για να φροντίσει τους ηλικιωμένους γονείς του; Όσο πλάγιο είναι το ένα, είναι και το άλλο. Τέλος πάντων, δεν είχα ακούσει από κανέναν νεοδιόριστο ότι το ΜΑΝ το είχαν και οι σύζυγοι, αλλά επειδή μου ήρθε στο μυαλό μια συγκεκριμένη οικογένεια που διήγε αρκετά πολυτελή βίο και έκανε και αρκετά ταξίδια παράλληλα με τις μετακινήσεις από και προς το νησί, μου φάνηκε εξωφρενικό.

Επαναλαμβάνω ότι συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Αν θεωρείτε πλάγιο το να πηγαίνεις να δεις σύζυγο και παιδιά στο νησί τότε έχουμε διαφορετική λογική. Εξάλλου οι σύζυγοι φορολογικά είναι ένα νοικοκυριό. Εγώ πάντως θα προσπαθούσα να μη βάλω σε διαδικασία ταλαιπωρίας το παιδί. Αφήστε που υπάρχουν και διευθυντές/ντριες λουλούδια που μπορεί να σε βγάλουν αδικαιολογήτως απών/απούσα τη Δευτέρα αν κάνει κακό καιρό. Το έκανε ο διευθυντής μου σε 2 συναδέλφισσες που πήγαν Αθήνα να δουν τα παιδιά τους, γιατί  την Κυριακή το αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε και γύρισε Αθήνα.

Κανονικά θα έπρεπε να ισχύει γενναία έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ όλο τον χρόνο για όλους/ες τους/τις αναπληρωτές/τριες και τους/τις νεοδιόριστους/ες που διορίστηκαν αλλού, καθώς και για τις οικογένειες τους.  Οι στρατιωτικοί έχουν διευκολύνσεις και τραβούν και συζύγους κοντά. Τώρα γιατί σας φαίνεται περίεργο το ΜΑΝ στ@ συζύγους εκπαιδευτικών δεν ξέρω. Θέλουμε να καταπολεμήσουμε και την υπογεννητικότητα.

Επειδή βάλατε τον οικονομικό παράγοντα στην κουβέντα οι πιθανότητες να ζορίζονται οικονομικά όσ@ κατάγονται από Κυκλάδες (συνήθως εκεί αναφέρεστε), έχουν περιουσία εκεί, πηγαίνουν διακοπές εκεί για να δουν συγγενείς τους κτλπ είναι συντριπτικά μικρότερες σε σχέση με τους/τις υπόλοιπους/ες που δεν έχουν καμία σχέση με Κυκλάδες, αλλά τους έκατσε διορισμός εκεί. Το να πείτε να μπει εισοδηματικός περιορισμός στο ΜΑΝ, αφού κόπτεστε για τα έξοδα, θα είχε ένα πάτημα. Σε αυτή την περίπτωση οι νησιώτες θα το έχαναν και όχι οι εκπαιδευτικοί.

Όσ@ έχουν λεφτά καλά κάνουν και ταξιδεύουν. Και εγώ εκεί θα τα έτρωγα, αν είχα. Πάντως μπήκα αρκετά μέσα οικονομικά με τον διορισμό 2 χρόνια στις Κυκλάδες. 

Σχετικά με τη φροντίδα των ηλικιωμένων και όχι μόνο μακάρι το κράτος μας να αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο. Να σας πω ότι στο νησί υπήρχαν 3 κοινωνικοί λειτουργοί στον δήμο (χαλαρά) και σε δήμο που γνωρίζω με διπλάσιο + πληθυσμό, με άνεργους/ες, με πολλούς/ες ηλικιωμένους/ες με αγροτική σύνταξη, με ρομά, με δάνεια κτλπ υπάρχει 1 στο βοήθεια στο σπίτι. Τρέχουν και δεν φτάνουν η 1 Κ.Λ., η 1 βοηθός νοσηλεύτρια και η 1 οικογενειακή βοηθός και ασφαλώς δεν υπάρχει ουσιαστική υποστήριξη. Πολλ@ δεν έχουν χρήματα να βάλουν και γυναίκα να τους/τις βοηθάει. 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)