0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν βγαίνουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και τονίζουν πως πρέπει να παραταθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων σε σχολεία & Παν/μια και πως στα σχολεία υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, δεν είναι καθόλου αστείο, γιατί αυτοί είναι που ξέρουν περισσότερα κι όχι εσύ κι εγώ... Αυτοί βλέπουν, μελετούν, κρίνουν και προτείνουν μέτρα και κανένας άλλος. Ας τους ακούσει τώρα, λοιπόν, η κυβέρνηση κι ας πράξει συνετά έστω μια φορά κι ας πάμε σε τηλεκπαίδευση για 1, για 2 εβδομάδες ή για όσο απαιτηθεί. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό...
οι λοιμωξιολογοο όμως δεν θέλουν γενικα ανοιχτές δραστηριότητες και συναναστροφές. Το τονίζουν αυτό. Δεν μιλούν μόνο για σχολεία. Είναι πολύ διαφορετικό αυτό που το να λέει καθένας ο,τι τον βολεύει.
Τοτε να πάμε σε γενικό lockdown με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία. Αν εσένα σου φαίνεται λογικό να πίνουμε καφεδάκια στις καφετέριες, να τρώμε στις ταβέρνες και να βλέπουμε ταινίες στους κινηματογράφους, αλλά τα σχολεία να είναι κλειστά τότε τι να πω , εμένα μου φαίνεται εντελως παράλογο πάντως.
Μόλις είπαν στις ειδήσεις ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν και εξετάζουν το να έρχονται μαθητες και εκπαιδευτικοί με μοριακό (!) τεστ..
σε αναγκαζει κανεις να πας στην ταβερνα ή στο σινεμα ή στο μπαρακι;;στο σχολειο σε αναγκαζουν να πας..στο ταβερνακι σου ζητανε εστω πιστοποιητικο εμβολιασμου-ημιμετρο κατ εμε- στο σχολειο μπατε σκυλοι....να κλεισει οτι δεν ελεγχεται να μεινει ανοιχτο οτι μπορει να λειτουργησει..και να προσεχει κι ο καθενας ..επαναλαμβανουμε δεν ειναι διακοπες να το ριξεις στο σεργιανι το οποιο λοκνταουν επιβληθει ..ειναι μετρο προστασιας που σημαινει απαιτει κι αλλους περιορισμους και εγκρατεια ...οχι ξαμολιομαστε...
και εξετάζουν το να έρχονται μαθητες και εκπαιδευτικοί με μοριακό (!) τεστ..
το οποιο ποιος θα πληρωνει οεο;;;
Λογικά δωρεάν σε νοσοκομεία ή σε συμβεβλημενα εργαστήρια? Πρώτη φορά το άκουσα αυτο το μέτρο και μένει να δούμε αν θα ισχύσει, γιατί μου φαίνεται εντελώς δύσκολο στην εφαρμογή του (ουρές γονέων και μαθητών σε νοσοκομεία και εργαστήρια)
Τα μέτρα δεν λαμβάνονται με κριτήριο τι βολεύει προσωπικά όποιον δεν θέλει να κολλήσει. Δυστυχώς… Αυτή η ευκαιρία χάθηκε πριν από 1 χρονο… Άρα με τη λογική σου όσοι πηγαίνουν στο κομμωτηριο στο γυμναστήριο στο νυχαδικα στο καφέ κλπ, από δω κι από κει θα κολλάνε, η διασπορά δεν θα πέφτει κλπ μόνο κ μόνο με κλειστά σχολεία, άρα συνολικά δεν θα υπάρχει το αναμενόμενο όφελος από μια τόσο σοβαρή κίνηση (λαμβάνοντας υπόψη κ το περσινό πολύμηνο κλείσιμο).