0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
AShenOne - Δες το βίντεο με το ΕΠΑΛ της Πάτρας και σκέψου. Αν πας εκεί να κάνεις μάθημα μιας και είσαι τόσο ικανός θα σε πείραζε να υπάρχει κάμερα να καταγράφει ζωντανά την τάξη σου και πόσο θα ξεφτιλίζεσαι χωρίς έλεος?
ναι, δυστυχώς έχουμε στον χώρο και τέτοιους..... "σε όλες τις τάξεις γινόταν χαμός, μόνο στην δική μου καθόταν ήσυχα τα παιδιά, επειδή έκανα ΜΑΘΗΜΑ, όχι μάθημα αλλά ΜΑΘΗΜΑ, μας απολάμβανε και η διευθύντρια...", έλεος...
κλασσικά, κακοί καθηγητές, γκρινιάζουν, απεργούν, άκου-θέλουν-και-αύξηση, αυτοϊκανοποίηση (το ορθό) σχολικής μονάδας, κοινωνικός αυτοματισμός, κλπ, κλπμε στόχο την απαξίωση του δημόσιου σχολείου, την αυτοαξιολόγηση αγγλοσαξονικού τύπου, τους καθηγητές γραφειοκρατικούς υπάλληλους να παραιτούνται μαζικά, ανισότητες στους μαθητές, χρηματοδότηση και προσλήψεις από τους δήμους, αύξηση πελατείας ιδιωτικών.αλλά για αυτά τα δεύτερα, "της φαντασίας μας", δεν θα κάνουν κάποια εκπομπή μετά.
ναι, υπάρχουν στον χώρο και τέτοιες θέσεις..... "σε όλες τις τάξεις γινόταν χαμός, μόνο στην δική μου καθόταν ήσυχα τα παιδιά, επειδή έκανα ΜΑΘΗΜΑ, όχι μάθημα αλλά ΜΑΘΗΜΑ, μας απολάμβανε και η διευθύντρια...", έλεος...
... Υπάρχει.... "πως τα κατάφερες;" .... Δύσκολοι καιροί!!!
... Υπάρχει και η παραίτηση αν δεν μπορείς να διαχειριστείς μία τάξη και να κάνεις μάθημα... έχω περάσει από ΕΠΑΛ 540 μαθητών... άλλοι και άλλες βγαίνανε από τις τάξεις κλαίγοντας... προσωπικά έκανα ΜΑΘΗΜΑ... ο χώρος της παιδείας θέλει κότσια... δεν είναι μόνον 15 μέρες κάθομαι Χριστούγεννα - Πάσχα και δύο μήνες καλοκαίρι... και σε ημερήσιο που είμαι οι μαθητές μου ακόμη μου εκφράζουν απορίες γιατί από δίπλα οι συνάδελφοι γκαρίζουν ενώ εμείς κάνουμε το μάθημα μας με ηρεμία... ας κάτσει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του.. αν κάποιοι συνάδελφοι είναι ανίκανοι να επικοινωνήσουν πρόβλημα τους...Υ.Γ... με όλη την καλή μου πρόθεση σας παραθέτω συμβάντα από την προσωπική μου εμπειρία... στην προσπάθεια να βοηθήσω... δεν διάβασα κάποιον να ρωτά "πως τα κατάφερες;" παρά μόνον κριτική ... και εγώ να ήμουν μαθητής έναν καθηγητή "αυθεντία" και του στιλ "ΕΓΩ ΔΙΑΤΑΖΩ" δεν θα ήμουν φρόνιμος... τα παιδιά θέλουν να τους μιλάς... θέλουν πειθώ... τι να κάνουμε; Δύσκολοι καιροί!!!