0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
α) Δεν είστε μόνιμοι. Είστε δόκιμοι. Έχετε άγνοια του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.β) Όροι προκήρυξης δεν αλλάζουν π ο τ έ ως αντισυνταγματική πράξη.
Με άλλα λόγια οι μόνοι που ίσως είναι άδικο γι αυτούς να γίνει δεκτό το αίτημά μας είναι ένα μέρος αυτού του 10-15% των συναδέλφων που αρνήθηκαν διορισμό.
Π.Δ. 50/96 και 100/97 τα οποία ορίζουν ότι οι διορισμοί έπονται της διαδικασίας των μεταθέσεωνΑναρωτιέμαι αν όντως μπορεί να παρακαμφθεί αυτο το κομμάτι του νομου. Δηλ γίνεται να πει η Κεραμεως οτι φετος θα διορισω στη γενικη αγωγη χωρίς να εχω δωσει μεταθέσεις;Μηπως ομως καλύπτεται απο το οτι, εκτος απο τους νειδιοριστους, οι υπολοιποι μονιμοι της Γενικής θα κανουν αίτηση για μετάθεση;
Οι θέσεις στ' αστικά κέντρα στους νέους διορισμούς το καλοκαίρι του '22 θα καταληφθούν από συναδέλφους με υψηλότερη μοριοδότηση από σας που δεν αποδέχτηκαν διορισμό το καλοκαίρι λόγω περιοχών. Και τις αξίζουν αυτοί. Όχι εσείς. Εσείς και χαμηλότερα στον πίνακα κατάταξης είστε και αποδεχτήκατε τη διετία υποβάλλοντας αίτηση διορισμού ενώ αυτοί όχι.
Αυτό που δεν νομίζω ότι στεκει, τουλάχιστον όχι σα νόρμα. Εγώ μια χαρά θέση είχα στον πίνακα, στη δίκη μου περιοχή δεν άνοιξαν πολλά κενά. Και γω και πολλοί με ακόμη υψηλότερη από μένα θέση βρεθήκαμε σε όμορους νόμους. Αυτοί λοιπόν που θα διεκδικήσουν διορισμό στην περιοχή μου είναι πολύ μα πολύ πιο κάνω από μενα στον πίνακα. Επίσης, εμενα η αίσθηση από τον κλάδο μου είναι ότι εκείνοι που αρνήθηκαν διορισμοί ήταν προς τα κάτω του πίνακα. Όσοι ήταν σχετικά ψηλά και είχαν φάει το αναπληρωτηλικι με το κουτάλι διορίστηκαν
Προσωπικά δε βλέπω ακριβώς με ποιοι τρόπο θα ζημιωθούν αν αλλάξει ο χρόνος παραμονής στην οργανικη στο 1 έτος... Αρχικά, όλοι όσοι αρνήθηκαν πέρυσι διορισμό δούλεψαν φέτος από τη πρώτη φάση αναπληρωτές στο σπίτι τους. Δεύτερον, όλοι αυτοί θα διοριστούν φέτος. Τρίτον, θα μπορέσουν να πάρουν μετάθεση μετά από ένα χρόνο, αντί για δύο. Δεν βλέπω κάποια φοβερή ζημία, δηλαδή.Ξέρεις μόνο ποιοι δε θέλουν αυτήν την αλλαγή; Κάποιοι λίγοι που προσβλέπουν σε οργανικές που διαφορετικά δε θα έπιαναν. Οκ, κατανοητό από τη μια μεριά, αλλά όπως έχω ξαναγράψει, ας μη μας κουνάνε και το δάκτυλο. Δηλαδή σόρυ κιόλας, αλλά προφανώς δε θεωρώ και πολύ δικαιο κάποιος 1000 θέσεις πιο κάτω από μένα στον πίνακα να διοριστεί εκεί που θέλω να μετατεθώ. Και να πω και το άλλο: σν το υπουργείο ειχε πει περυσι ότι θα κάνει και διορισμούς και φέτος, θα μπορούσε κανείς να επιλέξει να ρισκάρει και να περιμένει τα κενά της δεύτερης χρονιάς ή να δεχθεί τα δύο χρόνια μακριά κλπ. Τότε θα είχε την ευθύνη της επιλογής του και δε θα είχε νόημα να μιλάμε για κατατρατήγηση της σειράς του πίνακα, γιατί θα ήξερε ότι μπορούσε να συμβεί και έκανε την επιλογή του. Τώρα όμως ειναι διαφορετικά.
Αν δεν ικανοποιηθούν οι μεταθέσεις σε μια Δ/νση, δε θα κάνει ύστερα διορισμούς εκεί. Μην το ξεχνάτε αυτό.Επομένως, δεν υπάρχει περίπτωση να θέλεις να μετατεθείς κάπου, να μην ικανοποιηθεί αυτό το αίτημά σου και μετά να δεις να διορίζει εκεί άλλα άτομα. Δε γίνεται αυτό.Τέλος, δεν είναι το ίδιο να εργάζεται κάποιος ως αναπληρωτής με το να εργάζεται ως μόνιμος... Και ξεχνάς πως φέτος λόγω των διορισμών, πολλοί αναπληρωτές πήγαν να εργαστούν πιο μακριά απ' ό,τι τις προηγούμενες χρονιές, μιας κι αυτοί λειτουργικά κενά καλύπτουν...