0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται με τόσα χρόνια συνταξιοδοτήσεων και στασιμότητα διορισμών να έχουν προκύψει μόνο 1600 οργανικές. Όλοι όσοι έβγαιναν στη σύνταξη ήταν υπεράριθμοι δηλαδή; Και το 3++ που ακούγεται είναι πολύ μικρό νούμερο για τον κλάδο μας, αλλά η ΠΕΑΔ και η ΠΕΑΦ κοιμάται. Μόνο πέρσι έτρεχε, βολεύτηκαν κάποιοι και τέλος.
Πολύ σωστά γράφεις!Αρκεί που διορίστηκαν κάποιοι από το προεδρείο της ΠΕΑΔ χωρίς κόπο. Για τους υπόλοιπους, αγρόν ηγοράζει η ΠΕΑΔ...
Δεν συμφωνώ συναδελφισσα. Μέχρι πριν τους περσινούς διορισμούς οι δάσκαλοι έλυναν και έδεναν. Και η ΠΕΑΔ συνέβαλε στην ανατροπή του κλιματος αυτου, που ειχε ως αποτέλεσμα την κατανομή μου είδαμε πέρυσι. Απλά η ΠΕΑΔ δεν μπορεί να δημιουργήσει οργανικά κενα. Είναι αυτά που είναι. Και από δω και πέρα κάπου εκεί θα παίζουν, λίγο κάτω από τον αριθμο των συνταξιοδοτήσεων κάθε χρονιάς. Εκτός κι αν κάτι αλλάξει τα δεδομένα (πχ δημιουργια οργανικών θέσεων στα πειραματικα, αύξηση ωρών μαθημάτων). Τέλος, υπάρχουν επιφανή μέλη της που είναι ακόμα αδιοροστοι.
Πολλα συγχαρητηρια για την ΠΕΑΔ. Την προηγουμενη εβδομαδα επικοινωνησαν με το ΥΠΑΙΘ και με το ΥΠΕΣ και μας εδωσαν πληροφοριες για τους διορισμους. Τους προηγουμενους μηνες , με ανακοινωσεις τους πιεζαν οσο μπορουσαν για τους διορισμους. Πολλα μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Oπως και στον ΠΑΣΑΔ. Οι μονοι συλλογοι που παλευαν ολο αυτο το διαστημα για να υλοποιηθουν οι διορισμοι.
Ίσως εσύ να τους γνωρίζεις καλύτερα τους της ΠΕΑΔ.Από όσο όμως εγώ ξέρω, κοίταζαν να προτάξουν τους διορισμούς με κριτήρια την παλαιότητα των πτυχίων & την προυπηρεσία (κριτήρια που εξυπηρετούσαν τους ιδίους & γενικότερα τους μεγάλους σε ηλικία εκπαιδευτικούς, δηλ. κριτήρια μη αντικειμενικά).
Στη πρωτοβάθμια δεν έγιναν συγχωνεύσεις; Επίσης οι δάσκαλοι κάποτε διορίζονταν με το τσουβάλι σε σχέση με τις υπόλοιπες ειδικότητες, πως έχουν τόσα πολλά κενά ενώ όλοι οι υπόλοιποι πάνε με το σταγονόμετρο. Το βλέπει κανείς απ το ΜΟ ηλικίας στη πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια (ειλικρινής απορία)