0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εννοείς, συνάδελφε, αλλά Πελ/νησο μπορούν πολύ εύκολα να δηλώσουν και οι Αθηναίοι, αλλά και οι Πατρινοί, εκτός ασφαλώς απ' τους ντόπιους. Είναι πιστεύω, από τα μέρη που θα έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς η Κορινθία (με την εξαίρεση της Γκούρας) βρίσκεται μεταξύ Αττικής & Αχαίας, αλλά κι η Μεσσηνία κι η Λακωνία, με τους νέους οδικούς άξονες που έχουν γίνει, βρίσκονται κοντά στα δύο μεγάλα αυτά αστικά κέντρα.
Οι προηγούμενες επιλογές είναι Πελοπόννησος και και Δυτική Ελλάδα
Ως την τελευταία ανεκτή γιατί εκεί έχω κάποιους φίλους. Μετά από το Ρέθυμνο θα πρέπει να βάλω νησιά Αιγαίου και δεν θέλω καθόλου... Ελπίζω να με καταλάβατε...
το 220 είναι πολύ ψηλά στο πίνακα, είναι δυνατόν να μη πιάσει τη πρώτη- δεύτερη- τρίτη επιλογή;
Η ανατολική Κορινθία δίνει σχετικά εύκολη αυθημερόν μετακίνηση από Αττική, η οποία είναι και σχετικά φθηνή αν πρόκειται για σχολεία πάνω στον άξονα του προαστιακού. Αντίστοιχα από Αχαΐα δίνει εύκολη πρόσβαση η δυτική Κορινθία. Τα ηπειρωτικά της Κορινθίας (π.χ. Νεμέα, Χιλιομόδι, και φυσικά τα ορεινά της) είναι μάλλον δύσκολο να δίνουν αυθημερόν μετακίνηση.Προσοχή στη Δυτική Ελλάδα, είναι "περίεργη" περιφέρεια γεωγραφικά. Δυτική Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αχαΐα (για όσους επιδιώκουν εύκολη και σχετικά φθηνή μετακίνηση τα Σαββατοκύριακα από Αθήνα). Δυτική Ελλάδα είναι και τα βόρεια της Αιτωλοακαρνανίας (χρόνος, χρήμα σε Γέφυρα και λοιπά διόδια της Ιονίας οδού), καθώς και τα νότια της Ηλείας (χρόνος). Προσέξτε λοιπόν καλά πού βρίσκονται, προς το παρόν, τα οργανικά κενά (τα οποία κατά τεκμήριο θα είναι και λειτουργικά), και συνυπολογίστε ότι του χρόνου, στις βελτιώσεις, πιθανότατα θα τα "πιάσουν" οι παλαιότεροι, μαζί με όποια καινούργια βγουν. Για να το πω πιο σχηματικά, για έναν Αθηναίο θα θεωρούσα καλύτερη επιλογή την Α΄Μαγνησίας για τις μετακινήσεις του/της, παρά την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, αν σκεφτεί κάποιος ότι εντός ή πέριξ των πόλεων στους δύο αυτούς νομούς είναι δύσκολο να υπάρχουν/υπάρξουν κενά στο προσεχές μέλλον.
Για Νεμέα και Χιλιομόδι κάνεις λάθος, συνάδελφε.
Μπορεί η Νεμέα και το Χιλιομόδι να βρίσκονται κοντά σε εξόδους του αυτοκινητοδρόμου "Μορέας", αλλά -καθώς δεν βρίσκονται πάνω στον άξονα του προαστιακού- αυτό σημαίνει αναγκαστική χρήση ΙΧ, οπότε για αυθημερόν μετακίνηση (επί 22 ημέρες μηνιαίως) θα πρέπει κάποιος που μένει στην Αττική (πλην της δυτικής Αττικής) να υπολογίζει ένα δυσβάστακτο κόστος με τις τρέχουσες τιμές της βενζίνης (που δεν προβλέπεται να επιστρέφουν σύντομα στα επίπεδα των 1,60), χωρίς να αναφέρουμε την ταλαιπωρία από την οδήγηση πήγαινε-έλα (και δυστυχώς, η γενίκευση της κυκλοφορίας/χρήσης των αυτόνομων οχημάτων είναι ακόμα πολλά χρόνια μακριά).
Καλά, η μετακίνηση από Δυτική Αττική για Κορινθία (Κόρινθο, Νεμέα, Χιλιομόδι, Κιάτο κλπ. πλην της Γκούρας) είναι πολύ εύκολη, ειδικά αν βρεθεί κι ένα γκρουπάκι εκπαιδευτικών με αυτήν την κατεύθυνση. Το ίδιο εύκολη και η μετακίνηση από και προς Πάτρα.
Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εννοείς, συνάδελφε, αλλά Πελ/νησο μπορούν πολύ εύκολα να δηλώσουν και οι Αθηναίοι, αλλά και οι Πατρινοί, εκτός ασφαλώς απ' τους ντόπιους. Είναι πιστεύω, από τα μέρη που θα έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς η Κορινθία (με την εξαίρεση της Γκούρας) βρίσκεται μεταξύ Αττικής & Αχαίας, αλλά κι η Μεσσηνία κι η Λακωνία, με τους νέους οδικούς άξονες που έχουν γίνει, βρίσκονται κοντά στα δύο μεγάλα αυτά αστικά κέντρα. Η γνώμη μου είναι πως οι τελευταίες περιοχές που θα φύγουν είναι τα Δωδ/νησα, η
Συνάδελφοι, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που γράφετε! Να βάλω κι εγώ μια παράμετρο ακόμα; Ισως θα είχε νόημα για τους συναδέλφους που ετοιμάζουν τις αιτήσεις τους να δουν πόσο εύκολο ή όχι θα είναι να πάρουν απόσπαση ή μετάθεση μετά το πέρας της διετίας. Δηλαδή, αν ανήκουν πχ σε κάποια ειδική κατηγορία ή η περιοχή τους δεν έχει μεταθετικό ενδιαφέρον, ή αν έχουν αρκετά κοινωνικά κριτήρια για να έχουν μόρια για απόσπαση κλπ. Μπορεί κανείς πχ να υπολογίσει από την εγκύκλιο των αποσπάσεων τα μόριά του και να δει από την απόφαση για τις αποσπάσεις που βγήκε τώρα πέριπου πόσα μόρια απαιτούνται για να παει στην περιοχή που θέλει.