0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν θυμάμαι καλά 355..
To φαινόμενο στην Πρωτοβάθμια να υπάρχει σε ένα σχολείο οργανικό κενό αλλά όχι λειτουργικό είναι απαράδεκτο. Αυτό δεν συμβαίνει στην Δευτεροβάθμια...
Τι εννοείς; Πώς γίνεται αυτό;
Σε αρκετά σχολεία η οργανικοτητα είναι μεγαλύτερη από την λειτουργικότητα γιατί τα τμήματα μειώνονται πιο γρήγορα από την επίσημη κατάργηση του οργανικού κενού μέσω ΦΕΚ. Για αυτό μιλάμε εδώ μέσα για εξορθολογισμό των οργανικών δασκάλων.
Όταν λέμε ελάχιστες για ξενόγλωσσες τι εννοούμε περίπου; Ξέρουμε τίποτα για ΠΕ06; Διψήφιος με πρώτο ψηφίο μικρότερο του 5; :Ρ
Αυτά τα νούμερα παίζουν συνήθως στους καημένους τους ΠΕ05/ΠΕ07. Οι ΠΕ06 έχουν κάπως καλύτερη τύχη.
Κάνει πάντως εντύπωση. Με μόλις 32 διορισμούς πέρσι και φετινές 27 υπάρχουσες οργανικές, να υπάρχει σύσταση για 942 στους ΠΕ08; Τόσο δυσανάλογο;
Δε βγαίνουν όμως τα νούμερα... 150 στα ειδικά δημοτικά. Πήγαμε στις 1550. Κι έχουμε 4 ειδικότητες (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ79). Οι προτάσεις για τις ειδικότητες που σύμφωνα με τον Patreas θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος ήταν:ΠΕ08: 942ΠΕ86: 355ΠΕ91: 587Σύνολο 1884. Τα μισά να βάλεις (που δεν το λες πολύ), πήγαμε στο 1000άρικο. Οπότε μένουν 550 θέσεις στην καλύτερη για 4 ειδικότητες.
Αυτό το δυσανάλογο ( εγώ το λεω τεράστια αδικία) κρατά εδώ και 40 χρόνια περίπου, όταν με τον νόμο 1566/1985 έγινε η εισαγωγή της φυσικής αγωγής των ξένων γλωσων, τηςμουσικής και των Καλλιτεχνικών. Το υπουργείο για κάποιο λόγο "ξέχασε" την ανάλογη εξέλιξη που είχαν οι παραπάνω κλάδοι (οργανικές θέσεις) και φθάσαμε να έχουμε αναπληρωτές Καλλιτεχνικών με 10, 15 χρόνια προϋπηρεσία. Να μην αναφέρω την εργασιακή καθημερινότητα που αντανακλά αυτή η στρέβλωση, άπειρα σχολεία από λίγες ώρες για να συμπληρώσεις ωράριο, αναθέσει και αναθέσεις σε γνωστούς και φίλους του μαθήματος. Φυσικά και δεν έχεις υποχρέωση να τα γνωρίζεις και ούτε στα γραφόμενά μου έχω επιθετική διάθεση.
Άρα πάλι με τη χαρά θα μείνουμε εμείς της β' ξένης γλώσσας λες trust no one; Τί να πω.....την υγειά μας να χουμε!
76 ήταν οι προτάσεις για ΠΕ05 και 112 για τους ΠΕ07. Δε θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός κι αν τις ιδρύσει... 361 ήταν για τους ΠΕ06 και 90 για τους ΠΕ79. Σύνολο 639. Κόβεις 12 από τους ΠΕ07 και 77 από τους ΠΕ06 κι είσαι στους 550.
Μακάρι trust no one!!!!