0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η Τοποθετηση αναπληρωτων ειναι αρμοδιοτητα διευθυντη εκπαιδευσης.
Που το λέει ο νόμος ότι η τοποθέτηση αναπληρωτών είναι αρμοδιότητα του διευθυντή εκπαίδευσης και όχι του ΠΥΣΔΕ;Και σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν είναι έτσι, δικαιούται ο διευθυντής εκπαίδευσης να αποφασίζει μόνος του χωρίς να αναρτά στην διαύγεια;
'θα σου πω και τα τελευταια που γνωριζω για το συγκεκριμενο θεμα και δε θα κουρασω άλλο το συγκεκριμενο νημα:στην ΥΑ 170405/ΓΓ1 Αρθρο 5αναφερεται οτι ".. 15. οι διευθυντες εκπαιδευσης προβαίνουν σε προσδιορισμό των λειτουργικών αναγκών των σχολείων αρμοδιότητάς τους ανά κλάδο, ειδικότητα, εκπαιδευτική δομή και βαθμίδα εκπαίδευσης σε προσωρινούς αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου, καθώς και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.16. Τοποθετούν στις σχολικές μονάδες, της περιοχής αρμοδιότητάς τους, προσωρινούς αναπληρωτές..."το πυσδε βασει του βασικου πδ 1/2003 που ρυθμιζει τη λειτουργια του εχει γνωμοδοτικο ρόλο.
Καλησπέρα!Ποια διαφορά υπάρχει, εάν κάποιος έχει προσληφθεί στο πλαίσιο ΕΔΠΑ, ΠΔΕ ή Τακτικού προυπολογισμού;
Εδώ και μερικά χρόνια έχει αλλάξει ο νόμος, ο Δντης τοποθετεί πλέον τους αναπληρωτές, όχι το ΠΥΣΔΕ.
Πιθανώς να μην το γνωρίζεις, από το 2003 και μετά (μπορεί και πιο πριν, αλλά σίγουρα από το 2003) τους αναπληρωτές τους τοποθετεί ο Διευθυντής Εκπαίδευσης χωρίς να απαιτείται γνώμη του συμβουλίου. Μπορείς πολύ εύκολα να βρεις τη σχετική ΥΑ στο διαδίκτυο.
Νόμος είναι το δίκαιο του βύσματος, το δίκαιο του καταχραστή δημόσιου χρήματος, καθώς και το δίκαιο των κρατικοδίαιτων επιχειρηματικών συμφερόντων! (Ηλεκτρικό ρεύμα πληρώσατε; όχι ακόμα; περιμένετε και έρχεται, οσονούπω ότι για το ρεύμα το ίδιο και για το νερό!)
Καλησπέρα! Τι γίνεται σε περίπτωση που σε ένα Λύκειο ΕΠΑΛ έχει γίνει καταγραφή 23 ωρών για έναν αναπληρωτή αλλά στην πορεία η διεύθυνση του σχολείου διαπιστώνει οτι οι ώρες που χρειάζεται είναι 22 δεδομένου ότι δεν υπάρχει μονόωρο μάθημα; Τι κάνει αυτός ο αναπληρωτής για να ¨βρει¨αυτή την μια ώρα;
Κανονικα μια ωρα αν εχουν διαθεση στο σχολειο στην βρισκουν.
Ευχαριστώ για την απάντηση...αλλά πως; Στο myschool είναι αναλυτικά καταχωρημένα πολλα πράγματα και οι αναθέσεις και μιλάμε για αναπληρωτή που ΠΡΕΠΕΙ να συμπληρώνει 23 ώρες!
Αν θελησει καποιος συναδελφος που εχετε κοινες αναθεσεις να αλλαξει τις δικες του και να σου δωσει κατι με μονο αριθμο ωστε να βγαινει το 23 που ειναι μονος αριθμος. Ή ακομη και να σπάσουν καποιο μαθημα με ζυγο αριθμο πχ. 2 ωρων σε μια και μια ωρα ωστε να το φτιαξετε καπως (καποιοι το κανουν αυτο ωστε να τρεξει η κατασταση). Ή αν έχεις εργαστηρια στην ειδικοτητα σου να σε βαλει σε μια ωρα μονο δευτερο σε εργαστηριο (που πρεπει να υπαρχει δευτερος) και στις υπολοιπες ωρες να βαλει αλλον. Και αλλες πολλες πατεντες.Αν εισαι τακτικου δεν σε απασχολει καθολου να εισαι με 22 ωρες, αν εισαι με αλλο προγραμμα πρεπει να φαινεσαι με 23 ωρες (όχι όμως και να κάνεις 23). Η μια ωρα παντα ειναι δυσκολο να βρεθει εκτος αν υπαρχει συστεγαζόμενο σχολειο. Οποτε ο διευθυντης σε συνεννόηση με τους αλλους διευθυντες μπορει να στην βρει εκει. Αν παλι δεν μπορει να γινει με αυτους τους τροπους δεν ειναι δικια σου δουλεια να την βρεις αλλα του πυσδε.Ο Διευθυντης σε συννενοηση με την ΔΔΕ θα γραφει στα παρουσιολογια για 23 ωρες μεχρι να στην βρουν. Την προυπηρεσια σου αφου εισαι πανω απο 15 ωρες την παιρνεις ολη κανονικα, θα πληρωνεσαι κανονικα και δικο τους θεμα ποτε θα την βρουν, εσυ προσληφθηκες ως ΑΠΩ οποτε δεν σε απασχολει αυτο.Γενικα στην χειροτερη μπορει να βγαλεις την χρονια τυπικα με 23 ωρες πρακτικα με 22 και στο τέλος αν γινει αυτο εδω θα ειμαστε να σου πω τι θα χρειαστει να κανεις μετα για να εισαι 100% καλυμμενος για ολες τις μελλοντικες περιπτωσεις που μπορει να υπαρξουν (που μπορει να χρειαστεις αυτην την προυπηρεσια κτλ) αν και δεν θα σου χρειαστει, καλλυμενος θα εισαι. Μου έχει συμβει αυτο που περιγραφεις. Και μαλιστα εγω το ειχα προχωρησει και παραπανω και ειχα στειλει και μονη μου αιτηση στο πυσδε για να μου βρει την ωρα και δεν μου απαντησαν ποτε, ειχα παρει και τηλεφωνο και ποτε δεν ασχοληθηκαν, περα απο τις ενεργειες που ειχε κανει ο διευθυντης. Και εφτασα στην τελικη βεβαιωση προυπηρεσιας και εγραφε 22 ωρες και το εψαξα μετα τι μπορω να κανω να ειμαι καλυμμενη σε μελλοντικη χρηση της. Για μελλοντικη χρηση της στο υπουργειο παιδειας δεν σε επηρεαζει πουθενα, μετρα ολη η προυπηρεσια σου. Σε αλλες δομες παιζει ρολο. Και οι πληρωμες σου θα γινονται ολες κανονικα