0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οκ! Σέβομαι την άποψή σου! Διατηρώ όμως και τις δικές μου σκέψεις για όσα γράφονται!
Ναι, μόνο που τα τεχνικά εργαλεία χρησιμοποιούνται παρελκυστικά και από το ΥΠΑΙΘ ως ένα πρώτο φρένο στις πιέσεις για διορισμούς.Εμείς στην Εκπαίδευση καλά κάνουμε και θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους διορισμούς. Απλώς θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι διορισμοί Εκπαιδευτικών είναι κομμάτι ενός ευρύτερου παζλ το οποίο λέγεται "Διορισμοί στο Δημόσιο". Και μπορεί μεν να υπήρξε δεκαετία αδιοριστίας, αλλά η θεσμική μνήμη των εμπλεκόμενων Υπουργείων δεν πάει τόσο πίσω. Για διάφορους λόγους τόσο το ΥΠΕΣ όσο και το ΥΠΟΙΟ έχουν "στην μπούκα" το ΥΠΑΙΘ στην παρούσα συγκυρία.Η κουβέντα για συγκεκριμένα νούμερα διορισμών Εκπαιδευτικών θα ανοίξει μετά τις μεταθέσεις του 2023. Μέχρι τότε ό,τι ακούτε θα είναι εκτιμήσεις/μαντεψιές/ευσεβείς πόθοι/click-baits. Προφανώς χρειάζεται αγώνας με συχνή ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στο ΥΠΑΙΘ από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.Η άριστη γνώση του αντικειμένου των διορισμών είναι εκ των ων ουκ άνευ. Το αναφέρω αυτό, καθώς τα δείγματα γραφής από τους παραδοσιακά πιο δραστήριους συλλόγους δεν είναι ενθαρρυντικά. Επειδή υπήρξαν αρκετοί διορισμοί και έγιναν αλλαγές προσώπων, τα νέα πρόσωπα, προς το παρόν, φαίνεται να υπολείπονται σε γνώση του αντικειμένου και σε αγωνιστικότητα σε σχέση με τα παλιά.Όταν γίνεται λόγος στην Πρωτοβάθμια για "επαναφορά και ίδρυση οργανικών για τον υπεύθυνο ολοημέρου" (Σ.Σ. ουδέποτε καταργήθηκαν οι οργανικές θέσεις ΠΕ70 Ολοημέρου, γι' αυτό και μπόρεσαν να γίνουν τόσες χιλιάδες διορισμοί ΠΕ70, ρωτήστε σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) ή στη Δευτεροβάθμια για "επιτακτική ανάγκη για ίδρυση οργανικών θέσεων" (Σ.Σ. στη Δευτεροβάθμια υπάρχουν οργανικές θέσεις στην "αποθήκη" του ΥΠΑΙΘ, ο προκρούστειος αλγόριθμος είναι το πρόβλημα), κάποιο θέμα υπάρχει.
Εγώ πάντως ξέρω ότι στο ΕΕΠ οι συνδικαλιστές μαζέυτηκαν κ θα πιέσουν για νέες οργανικές. Υπάρχουν κενά στην ειδική αγωγή και υποθέτω σύντομα θα βγουν κ οι οριστικοί πίνακες.Αλλά δεν πιστέυω ότι υπάρχει πολιτική βούληση για νέους διορισμούς.
Για μια ακόμη φορά θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε trust...patreas...Lasid για όλα αυτά που μας δίνουν τα τελευταία χρόνια.. εύχομαι ότι κανένα σχόλιο και κριτική από μεριά μας θα τους κάνει να αποχωρισουν από το pde. Τωρα σε ότι αφορά το θέμα που είναι διορισμοί το 23 το μόνο που έχω να πω ότι είναι αναγκαία η σύσταση νέων οργανικών και μάλιστα όχι μόνο σε ΠΕ και ΔΕ γενική αλλά και σε ειδικη πε και δε ειδικα στις ειδικότητες όπου εκεί στους προηγουμενους διορισμούς είχαμε μόνο 7 πε11. Και αυτά τα οργανικά φυσικά πριν τις μεταθέσεις..
κρέμομαι από το πληκτρολόγιό σου σε οποιαδήποτε σχετική ανάρτησή (σου)
Όμως έχω ακόμα μία αναπάντητη απορία: θεωρείς ότι η κότα (= η αλλαγή/ορθολογικοποιηση/προσαρμογή στην τρέχουσα σχολική πραγματικότητα του αλγόριθμου) γεννάει αυγά (= απόφαση όποιας κυβέρνησης για διορισμούς) ή μήπως τα αυγά (= πολιτική βούληση/απόφαση για νέους διορισμούς) θα γεννήσουν την κότα δηλ την αλλαγή αλγόριθμου για να υπάρχει και η τυπικη-γραφειοκρατική/τεχνική κάλυψη της αναγκαιότητας για νέους διορισμούς,. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι τεχνικό το ζήτημα, αλλά πολιτικό/οικονομικό.
Μας δουλεύουν μέσα στα μούτρα μας και καθόμαστε και τους ακούμε...