0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όχι, αναφέρονται ρητά όλες οι ειδικότητες του δημοτικού με σαφή αντικείμενα (πλην Γαλλικων γερμανικών). Επι της ουσίας κατεβαίνει ολοημερο οποιος του λείπουν ωρες από το πρωινό ωραριο και κάνει φυλαξη
Μα δεν θα γίνουν οι 3.300 προσλήψεις για το διευρυμένο ολοήμερο;
ετσι είπανε, αλλά δεν φτάνουν νομίζω ΑΝ λειτουργησουν όλα. Στα αστικά κεντρα λογικά θα τα πάνε. Αλλα στα χωρια μπορει κ οχι.
Νομίζω ότι πρώτα θα δουν πόση συμμετοχή και ενδιαφέρον από τους γονείς θα υπάρξει στο να στείλουν τα παιδιά τους στο διευρυμένο ολοήμερο και μετά θα κάνουν και τους αντίστοιχους διορισμούς. Σκεφτείτε το κάπως σαν την ενισχυτική διδασκαλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρώτα γίνεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος και μετά ζητούνται αναλόγως και οι εκπαιδευτικοί. Το γεγονός ότι εντάχθηκαν κάποια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε αυτή τη δράση, δε σημαίνει κιόλας ότι από μόνο του θα σημάνει αυτομάτως και νέους διορισμούς αναπληρωτών. Όλα θα τα καθορίσει η ζήτηση που θα υπάρξει από τους γονείς. Επίσης για τους νεοδιόριστους (δάσκαλοι και ειδικότητες) το βλέπω πολύ δύσκολο να τους τοποθετήσουν εξ αρχής τα ΠΥΣΠΕ στα διευρυμένα ολοήμερα σχολεία, χωρίς καν να έχουν εξασφαλίσει τη κανονική λειτουργία των υπολοίπων σχολείων.
μου φαίνεται δύσκολο να συνυπάρξουν ιδιωτικά και δημοτικά ΚΔΑΠ με δημόσιο ολοήμερο σε μικρά μέρη, ειδικά αν το ολοήμερο αποκτήσει υποχρεωτικό χαρακτήρα μετά τα πρώτα χρόνια εφαρμογήςεπομένως, αυτή η κίνηση εκλαμβάνεται ως ακήρυχτος πόλεμος ή τελειώνει η χρηματοδότησή των ΚΔΑΠ ούτως ή άλλως και προετοιμάζεται μία διάδοχη κατάσταση;