0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό δεν αφορά νεοδιοριστους με προϋπηρεσία ετσι;
Αυτό σίγουρα δεν ισχύει για νεοδιόριστους με προϋπηρεσία. Αμφιβάλλω αν ισχύει για νεοδιόριστους γενικά.Νομίζω ότι αυτό ισχύει για αναπληρωτές mairaki,προσπάθησε να ηρεμήσεις. Και εγώ και άλλοι συνάδελφοι αναφέραμε τις προσωπικές μας εμπειρίες αλλά και τις γνώσεις μας για το θέμα αλλά παρόλα αυτά παραμένεις πολύ αγχωμένη. Δεν υπάρχει καμία διαφορά όσον αφορά τις άδειες
Αυτό σίγουρα δεν ισχύει για νεοδιόριστους με προϋπηρεσία. Αμφιβάλλω αν ισχύει για νεοδιόριστους γενικά.Νομίζω ότι αυτό ισχύει για αναπληρωτές mairaki,προσπάθησε να ηρεμήσεις. Και εγώ και άλλοι συνάδελφοι αναφέραμε τις προσωπικές μας εμπειρίες αλλά και τις γνώσεις μας για το θέμα αλλά παρόλα αυτά παραμένεις πολύ αγχωμένη. Δεν υπάρχει καμία διαφορά όσον αφορά τις άδειες μεταξύ νεοδιοριστων και μη. Ισχύουν τα ίδια για όλους τους νόμιμους. Η άδεια δεν είναι υπηρεσιακή αποστολή.Αν θέλεις δες την περσινή εγκύκλιο μεταθέσεων, που αναφέρει ποιες άδειες θεωρούνται χρόνος υπηρετησης για να πιστείς. Επικοινώνησε και με τον υπεύθυνο αδειών στην Διεύθυνση που υπηρετείς και ρώτησέ τον
Τα δεδομένα είναι ότι δεν μετραέι ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας (πέραν των 15 ημερών αναρρωτικής) , χάνεις επί τις ουσίας τα μόρια . Επίσης, πληρώνεσαι από το ΙΚΑ (χασούρα γύρω στο 15%) , αλλά εάν δεν έχεις τις προυποθέσεις , δεν παίρνεις ευρώ . Περνάς επιτροπή (άδεια συνεχόμενη αλλιώς problem - δεν περνάς) . Και πρέπει να είσαι ψαγμένος/η για να κερδίσεις το max της προυπηρεσίας (π.χ διακοπές Χριστουγέννων- Πάσχα). Να σε απολύσουν δεν μπορούν , να γίνει καταγγελία σύμβασης δεν μπορούν (εγκύκλιος 2012). Εάν ξέχασα και τίποτα , συμπληρώστε....
Τα δεδομένα είναι ότι δεν μετραέι ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας (πέραν των 15 ημερών αναρρωτικής) , χάνεις επί τις ουσίας τα μόρια . Επίσης, πληρώνεσαι από το ΙΚΑ (χασούρα γύρω στο 15%) , αλλά εάν δεν έχεις τις προυποθέσεις , δεν παίρνεις ευρώ . Περνάς επιτροπή (άδεια συνεχόμενη αλλιώς problem - δεν περνάς) . Και πρέπει να είσαι ψαγμένος/η για να κερδίσεις το max της προυπηρεσίας (π.χ διακοπές Χριστουγέννων- Πάσχα). Να σε απολύσουν δεν μπορούν , να γίνει καταγγελία σύμβασης δεν μπορούν (εγκύκλιος 2012). Εάν ξέχασα και τίποτα , συμπληρώστε.... Τα ανωτέρω ισχύουν για τις αναπληρώτριες και μόνο !!!
Τίποτα δεν ισχύει από αυτά. Καλό είναι να μην γράφουμε εάν δεν γνωρίζουμε γιατί τρομοκρατούνε κόσμο ή οδηγούμε σε λανθασμένες αποφάσεις! Κανονικότατα στην επαπειλούμενη πληρώνεσαι όπως κανονικότατα μετράνε και τα μόρια. Για τους μόνιμους. Μόνο στους αναπληρωτές δεν μετράνε δυστυχώς..
Φοβάμαι ότι η κάθε διευθυνση κανει τα δικα της και ισως καποιες ζητουν περισσοτερα χαρτια απο αλλες για να δωσουν επαπειλουμενη. Θα ηθελα καποια απο εσας που πηρε απο το 2021 και επειτα αδεια επαπειλουμενη να μου πει τι χαρτια εδωσε στο σχολειο, τι χαρτια εδωσε στην διευθυνση που υπαγεται και αν περασε απο πρωτοβαθμια υγειονομικη επιτροπη. Τι γιατρος υπεγραφε τα χαρτια; Καποιες διευθυνσεις ζητουν απο νοσοκομειο καποιες ζητουν απο ιδιωτη συμβεβλημμενο με εοπυυ και καποιες δεχονται και απλου ιδιωτη αλλα σου κοβουν 150 ευρω/μηνα καποιες δεχονται μονο απο πρωτοβαθμια υγειονομικη επιτροπη. Τι συμβαινει τελικα; Η καθε διευθυνση ζηταει ο,τι μα ο,τι θελει;
Καλημέρα,Είμαι νεοδιόριστη του '23 και μόλις μπήκα στον 4ο μήνα κύησης με κάποιες μικρές επιπλοκές, που όμως απαιτούν πολλή ανάπαυση. Έχω ήδη 3 πλήρη χρονολογικά έτη προϋπηρεσίας ως αναπληρώτρια. Αν χρειαστεί (που ελπίζω να μη χρειαστεί) να βγω σε αναρρωτική άδεια λόγω επαπειλούμενης, ποια είναι η διαδικασία; Ποια είναι η διάρκεια της αναρρωτικής; Τυπικά βγαίνω σε άδεια κύησης στις 1/1/2023. Ήλπιζα ότι θα μπορώ να δουλέψω ως τότε.
Δίνεται ένας μήνας αναρρωτικής αδειας ανά ένα έτος προϋπηρεσίας. Για την επαπειλούμενη δεν ισχύει η παραπάνω προϋπόθεση; Δηλαδή νεοδιοριστη εκπαιδευτικος με μηδενική προϋπηρεσία ως αναπληρώτρια μπορεί να πάρει επαπειλούμενη όσους μήνες χρειαστεί; Και μετά οι μήνες της άδειας λόγω επαπειλούμενης κύησης θα προσμετρηθούν κανονικά ως προϋπηρεσία για να πάρει μετάθεση σε δύο χρόνια;