0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το παράνομο βαφτίζεται για τις ανάγκες της υπηρεσίας και ο θιγόμενος θα το δεχτεί; δηλ θα κοινοποιηθεί μια απόφαση που δε θα πατάει σε κανέναν νόμο και θα μείνει χωρίς ένσταση στην περιφέρεια;
Δύστυχώς ή ευτυχώς η πρώτη προτεραιότητα του νόμου είναι η κάλυψη των αναγκών των μαθητών. Εάν όντως δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος φιλόλογος και οι ώρες δεν δικαιολουγούν πρόσληψη αναπληρωτή, δεν γίνεται να μείνουν τα παιδιά χωρίς μάθημα.
Οι ώρες δικαιολογούν την πρόσληψη αναπληρωτή. Συγκεκριμένα η πρώτη συνάδελφος αναπληρώτρια πήρε άδεια ανατροφής και η δεύτερη δεν ανέλαβε υπηρεσία (ήταν διορισμενη αλλού και είπε να παίξει με το σύστημα για να δει αν θα την καλέσουν). Το θέμα είναι πότε θα γίνει η γ φάση αναπληρωτών και αν όποιος κληθεί αναλάβει τελικώς ή όχι
Το πρόβλημα μου εμένα δεν είναι αν υπάρχει άλλος συνάδελφος. Έχω καθαρά θέμα με την άλωση της οργανικής και τις αναθέσεις. Δεν θεωρώ λογικό να αφαιρείς ώρες οργανικής από καθηγητή για να τον στείλεις κάπου αλλού, ενώ ταυτόχρονα από εκείνο το αλλού μεταφέρεις άλλον καθηγητή που έχει ως β ανάθεση το κενό του πρώτου για να συμπληρώσει στο σχολείο οργανικής του πρώτου καθηγητή. Είναι εντελώς παράλογο και παράνομο. Και αν σήμερα επιτραπεί αυτό για ένα μάθημα ποιος εγγυάται ότι δεν έρχονται μέρες που αυτό δε θα συμβεί και σε μαθήματα που δεν προβλέπονται σήμερα όπως πχ η λογοτεχνία; είναι πρωτίστως δηλ ιδεολογική η διαφωνία μου