0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ένα και ένα κάνουν δυο. Αν το παιδί πήγαινε σχολείο τακτικά, όσοι δάσκαλοι συνάντησε ήταν άχρηστοι και να με συγχωρείτε.
δεν θες να πεις αφοριστική αλλά αντισυναδελφική μάλλονΔεν ντράπηκε να υπογράψει απολυτήριο; Το έστειλε να κάνει τι στο Γυμνάσιο;
Κρατω μια επιφυλαξη για το οριο ηλικιας πρωτης εγγραφης σε δημοτικο…. Ξερω, και παρεθεσα το νομο, οτι το οριο φοιτησης ειναι τα 16. Μηπως ομως η πρωτη εγγραφη πρεπει να γινει ως τα 14;
ο 1566/85 αναφέρει ως όριο της υποχρεωτικής τα 16 , υποχρεωτική είναι ΚΑΙ το γυμνάιο, γι' αυτό και στο γυμνάσιο ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ εγγράφεις μαθητές μέχρι ΜΟΝΟ τα 16 . στο δημοτικό δεν έχω δει 15χρονο πχ... πουθενά.
16 ειναι η υποχρεωτικη αποφοιτηση!!!
γράφω άλλο πράγμα για το γυμνάσιο μεχρι 16 εγγράφεται αυτεπάγγελτα στο γυμνάσιο στην τάξη που πρέπει να είναι. και έχει εμπλοκές άλλες , αν δεν εμφανιστεί. τον νόμο ή την εγκύκλιο για το δημοτικό δεν τον/την έχω δει, δεν ξέρω ακριβώς (δεν μου χρειάστηκε). προφανώς θα συμβαίνει για να το λες αλλά σε μεγάλη πολη με τα 7χρονα πχ να εμφανιστεί 15χρονο δεν παίζει από τους γονείς (και σωστά από μια άποψη).
είναι βαθιά η σαπίλα λέμε. και δεν φταίνε μόνο οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν και πολλά περιθώρια . και όταν αυτά τους εγκλωβίζουν δεν θα πεθάνουν κιόλας να σώσουν την παρτίδα που δεν σώζεται έτσι.
Συμφωνώ, όπως συμφωνώ πως το ζήτημα δεν είναι αμιγώς εκπαιδευτικό. Αλλά θα μου επιτρέψετε όλοι να πω πως τα παιδιά των Ρομά είναι τα μόνα παιδιά που επιδοτούνται για την φοίτησή τους στο σχολείο και τα λεφτά φροντίζουν να τα λαμβάνουν με τις επισκέψεις τους στα σχολεία (γι' αυτό ρώτησα αν παρακολουθούσε στο Δημοτικό ή ερχόταν μόνο μέχρι να δοθεί το επίδομα). Σε κάθε περίπτωση όμως, το δικό μας μερίδιο ευθύνης δεν το κάνουμε. Δεν ενδιαφέρθηκε ο Διευθυντής του Δημοτικού (και αν γι αυτό έχει χίλιες δικαιολογίες, έχω χίλιες ενστάσεις για την ευαισθησία του) αφού έστειλε παιδί που δεν αναγνωρίζει την αλφαβήτα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ μπορούσε να μην το στείλει ακόμη. Όταν είσαι ευθυνόφοβος φυσικά δεν τον αναφέρεις όμως και να πώς όλα είναι ένας φαύλος κύκλος. Θέλουμε για να δράσουμε κάλυψη από παντού, αλλά κάπου ώπα. Μετά οι γονείς τα βάζουν μαζί μας και παρόλο που οι περισσότεροι είναι ένα πρόβλημα από μόνοι τους, ναι είναι λογικό να μην θεωρούν πως γίνεται μάθημα στο σχολείο. Δεν είδα να έχουν την ίδια στάση στο φροντιστήριο.
Νομιζω δεν υπαρχει πλεον επιδομα Ρομα για τη φοιτηση…. Γι αυτο εχει αυξηθει και η σχολικη διαρροη