0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν ο δάσκαλος κάνει καλά το μάθημά του στην τάξη τότε όλα βαίνουν ομαλώς. Τι σημαίνει κάνω καλά το μάθημά μου; Σημαίνει διδάσκω. Εξηγώ. Προσπαθώ. Αναλύω. Εμβαθύνω. Νοιάζομαι. Τότε, λοιπόν, ουδέν παράπονον υπάρχει από μαθητάς ή γονείς. Αν, όμως, δεν τα τηρεί αυτά και την έχει δει κάπως (που λεν και τα παιδιά) τότε κι οι γονείς θα διαμαρτύρονται και προβλήματα θα δημιουργούνται συνεχώς. Ο κόπος κι η έγνοια κάνει το δάσκαλο. Όσοι το σέβονται αυτό δεν αντιμετωπίζουν θέμα ή ό,τι προκύψει λύνεται ανώδυνα. Οι άλλοι καλώς τα παθαίνουν.
@English μέχρι τώρα δεν έχω δει ανθρώπους να μην είναι συνεπείς σε αυτό γενικα. Μόνο οι πιο μεγάλοι φιλόλογοι που δυσκολεύονται λίγο ας πούμε με το κειμενοκεντρικο κ βάζουν κάπως πιο παραδοσιακές ασκήσεις, αλλά όχι ότι δεν ακολουθούν τον νόμο. Γενικα δεν έχω δει εκπαιδευτικό να αδιαφορεί στο να κάνει σωστά τη διυλεια του. Γι αυτό το εντοπίζω σε νεοδιόριστους που έχουν έρθει με άλλη νοοτροπία, χωρίς να τους λειπει η διάθεση όμως. Μάλλον από ξερολίαση θα έλεγα ότι πάσχουν. Μίλαν για το πολύ 5 άτομα όμως σε σύνολο δεν ξέρω ποσων συναδέλφων έχω γνωρίζει.
Ευτυχώς πολλές περιπτώσεις γενικής αδιαφορίας δεν έχω εντοπίσει κι εγώ. Απλά ανέφερα αυτό που μου έκανε εντύπωση. Φιλόλογος σε σχολείο όπου δούλευα έβαζε, για παράδειγμα, θέματα διαγωνισμάτων στην Ιστορία εντελώς διαφορετικά από αυτά που περιγράφουν οι οδηγίες. Ακόμα και να μην ξέρεις, ψάχνεις τι ισχύει και φυσικά λαμβάνεις υπόψη την εμπειρία των συναδέλφων σου και αυτά που σου λένε για τον τρόπο εξέτασης.
Δεν νοιάζονται οι περισσότεροι για τα παιδιά όμως, για την γνώση, για την διαμόρφωση του μέλλοντος, για την μάθηση, για το μάθημά τους. Νοιάζονται να τα έχουν καλά με τους συναδέλφους τους, νοιάζονται υπερβολικά μάλιστα, αλλά δεν νοιάζονται για τους μαθητές τους.
Αυτό που λες μου κάνει τεράστια εντύπωση. Εννοείς ότι δεν έβαζε τις δυο ομάδες με την επιλογή; γιατί σε διαγωνισμα ούτε εγω βάζω 9 ερωτήσεις.
Έβαζε, για παράδειγμα, μόνο πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης, συμπλήρωσης κενού. Επειδή κάποιες χρονιές δίδαξα κι εγώ Ιστορία για συμπλήρωση ωραρίου (μη με φάτε οι φιλόλογοι), ακολουθούσα όσο γινόταν τις οδηγίες, με δύο ομάδες αλλά λιγότερα θέματα, ακριβώς όπως κι εσύ, δίχως επιλογή λόγω χρόνου. Το ίδιο έκανε κ η πλειοψηφία των υπόλοιπων διδασκόντων φυσικά. Κι εκεί άρχιζαν παράπονα ότι η μεν έβαζε εύκολα θέματα ενώ οι δε δύσκολα. Οι μαθητές των τμημάτων της όμως δεν είχαν στην ουσία μια προσομοίωση των εξετάσεων και τα έβρισκαν σκούρα στο τέλος μιας και δεν είχαν εξασκηθεί σε αυτό.
@erietta Δεν βγήκε ποτέ τίποτα καλό με το να κάνουμε πως δε βλέπουμε και χαίρομαι που είσαι δίκαιος άνθρωπος. @ Έσπερος Αν είσαι συντονιστής δεν πρέπει να το αφήσεις να συμβεί καν, γι΄αυτό και δεν έπρεπε να είναι θέση που δίνεται έτσι άστοχα όπως δίνεται.