0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επαναλαμβάνω πώς αντιλαμβάνομαι εγώ ένα σωστό σύστημα διορισμών:- Εξέταση ΜΟΝΟ στο γνωστικό κομμάτι. Ύλη ΜΟΝΟ όσα διδάσκονται στα σχολεία κι όχι γενικές γνώσεις.
Φράση κλειδί: "Ύλη ΜΟΝΟ όσα διδάσκονται στα σχολεία κι όχι γενικές γνώσεις". Ενδιαφέρον ως πρόταση, αλλά όταν μιλάμε για γραπτό διαγωνισμό δεν εννούμε το εικονικό/"ιδανικό" σενάριο που έχει ο καθένας στο μυαλό του. Υπάρχει η εμπειρία του γραπτού όπως εφαρμόστηκε παλαιότερα, και με βάση αυτήν, η ύλη στο γνωστικό αντικείμενο ήταν αχανής, γενικής φύσεως και πρακτικά συμπεριλάμβανε όλα όσα είχες διδαχθεί στο πανεπιστήμιο, ενώ τα θέματα ήταν επίσης πανεπιστημιακού επιπέδου, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό συμμετεχόντων να μην περνούν τη βάση - προσωπική μου άποψη ότι αυτό το "πετσόκομμα" είναι και ο σκοπός ενός τέτοιου διαγωνισμού. Ενδεικτικά, στον τελευταίο γραπτό το ποσοστό των επιτυχόντων στον πολυπληθή κλάδο ΠΕ02 ήταν 15%.
Και εγώ έμεινα λίγο παραπάνω στην συγκεκριμένη πρόταση διαβάζοντας το κείμενό σας. Σχετικά εύκολα είπα ναι, επειδή θυμήθηκα τους 7 δασκάλους που πέρασαν από τα παιδιά μου μέχρι στιγμής στο Δημοτικό και οι 6 θα έγραφαν κάτω από τη βάση με εξέταση σε απλές διαιρέσεις, σε πολλαπλασιασμούς της πλάκας, προβλήματα δεν το συζητώ και στη διαφορά του ό,τι με το ότι... Έτσι είναι αν αντέχετε την ειλικρίνεια.
Για το θέμα μας εδώ η απάντηση του Υπουργού που μεταφέρει η ΟΛΜΕ:"Ο υπουργός απάντησε ότι αναγνωρίζει την προσφορά των εκπαιδευτικών και ότι δεν θέλει να τους/τις αδικήσει, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή άμεσα, ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση για το σύστημα διορισμού από την ΟΛΜΕ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και ότι θα προηγηθεί διάλογος πριν από οποιαδήποτε νομοθέτηση."