0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΔΗΛΑΔΗ; ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ;Πρώτα θα διοριστούν με βάση την "κτήση πτυχίου" και οι θέσεις που θα μείνουν θα δοθούν στην "προϋπηρεσία"; Ή θα πούμε: Φέτος διορίζονται όσοι έχουν χρόνο κτήσης πτυχίου π.χ. το 1985 και αυτοί που έχουν προϋπηρεσία ως αναπληρωτές και πτυχίο το 1985 θα προηγηθούν με βάση τους μήνες προϋπηρεσίας τους; Αν περισσέψουν θέσεις πάμε σε αυτούς που έχουν έτος κτήσης πτυχίου το 1986 και ... πάει λέγοντας;Ή θα πούμε: Όσοι έχουν έστω και μία μέρα προϋπηρεσίας στη δημόσια εκπαίδευσης (δηλαδή πάνω από 100.000) θα μπουν σε έναν πίνακα διορισμών με βάση τον χρόνο κτήσης πτυχίου;Δεν βγαίνει άκρη .... Νομίζω πως το "προσοντολόγιο" Γαβρόγλου δουλεύει μια χαρά τα τελευταία χρόνια! 120 μόρια κατ΄ ανώτατον τυπικά προσόντα και 120 μόρια κατ΄ανώτατον προϋπηρεσία.
Όλα αυτά που λες έχουν ακουστεί. "Τουλάχιστον η επετηρίδα ήταν αξιοκρατικό σύστημα. Ήξερες πότε θα διοριστείς"
Να υποθέσω οτι η επιτηρίδα είναι εύκολα εφαρμόσιμη και δίκαιη σε μικρό πλήθος ειδικοτήτων? Παράδειγμα στους Φιλολόγους με 37 χιλιάδες μπορεί να υπάρχουν και άτομα που δεν θα έρθει ποτέ η σειρά τους?
Σημασία δεν έχει αν θα έρθει ποτέ η σειρά τους. Σημασία έχει να έρθει η δικιά μας σειρά που έχουμε πτυχίο από το 1990. Όπως βλέπουμε από όλες τις συζητήσεις εδώ μέσα, η δικαιοσύνη είναι μια εντελώς αφηρημένη έννοια που συνήθως καταλήγει να ορίζεται με βάση το τι με συμφέρει εμένα προσωπικά. Κι απλά μετά προσπαθώ να το επενδύσω με κάποιον μανδύα δικαιοσύνης. Το αποτέλεσμα είναι να τρέχουν να συνταχθούν μαζί μου όσοι είναι στην ίδια μοίρα (παλιό πτυχίο/ ηλικία στη συγκεκριμένη περίπτωση, ειδικότητα/ βαθμίδα στην περίπτωση του αριθμού διορισμών/προσλήψεων κλπ) και να τρέχουν να με καταδικάσουν όσοι είναι σε αντίθετη μοίρα (νέο πτυχίο/ηλικία, άλλη ειδικότητα/βαθμίδα). Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε.
Έχω ελάχιστα χρόνια προυπηρεσίας όμως έχω καταλάβει μέσα από πολλές συζητήσεις αυτό ακριβώς που αναφέρετε εσείς. Προσωπικά νομίζω δεν υπάρχει δίκαιο σύστημα πρόσληψης και απλά προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τους περισσότερους. Ο λόγος που καταργήθηκε η επιτηρίδα ποιος ήταν? Μπούκωσαν κάποιες ειδικότητες και δεν τσουλούσε το συγκεκριμένο?
Εσείς όμως τελικά τι θέτε;Καθαρό γραπτό ΑΣΕΠ με προσαυξήσεις πχ προϋπηρεσίας ως αναπληρωτές όπως ίσχυε μέχρι πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια, ας πούμε;Overqualified κυριολεκτικά εκπαιδευτικούς;(προσοντολόγιο γαρ)Συνδυασμό αυτών των δύο και παράλληλα 'ξεμπούκωμα" των πινάκων αναπληρωτών σε κάποιες ειδικότητες;Τι τελικά θέτε;
Η επετηρίδα καταρχάς επέτρεπε στον οποιονδήποτε δεν είχε βρει άλλη δουλειά, να μπει στην εκπαίδευση. Όλοι οι απόφοιτοι των καθηγητικών σχολών, με το που έπαιρναν πτυχίο, γράφονταν στην επετηρίδα, γιατί "τσάμπα είναι". Και πιθανώς μετά δεν είχαν καμία σχέση με την εκπαίδευση. Όταν κάποια στιγμή έρχονταν η σειρά τους, αν είχαν άλλη δουλειά, το αγνοούσαν. Αν δεν είχαν, αποδέχονταν τον διορισμό. Κατ'εμέ (δεν είμαι σίγουρος αν υπήρξε και νομικό αποτέλεσμα), η επετηρίδα είναι κατάλυση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ισότητας. Πτυχίο έχω εγώ, πτυχίο έχεις κι εσύ. Εσύ απλά "έτυχε" να γεννηθείς 10 χρόνια πριν από μένα, οπότε λογικό είναι να πήρες και πτυχίο πριν από μένα. Εγώ πώς ακριβώς να το ανταγωνιστώ αυτό; Φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να λεχθεί και για τα προσόντα (από οικονομικής πλευράς). Ωστόσο θεωρητικά, μπορεί να τα αποκτήσει ο καθένας. Να γεννηθείς νωρίτερα δε μπορείς. Γι'αυτό το λόγο εγώ είμαι υπέρ του γραπτού. Φυσικά υπάρχουν πολλοί που λένε ότι έτσι θα πλουτίσουν τα φροντιστήρια. Τι να σου πω. Εγώ φροντιστήριο δεν έκανα και τώρα είμαι διορισμένος, ενώ συμφοιτητές μου που έκαναν, απέτυχαν. Ζούμε στην εποχή που κόσμος πάει σε φροντιστήρια για να του κάνουν τις εργασίες, την πτυχιακή, την αίτηση στον ΑΣΕΠ. Δε νομίζω για αυτά να φταίνε οι εργασίες, η πτυχιακή ή η αίτηση, γιατί υπάρχουν πολλοί που τα κάνουν μόνοι τους.
Εδώ αγαπητε μου τραστ διαφωνω καθετα μαζι σουγια πολλους λογους που αν τους αναπτυξω θα υπαρχει συνεχεια και συνέχεια που είναι ππλυ κουραστικόΘα σου πω μονο οτι το βλεπεις μονοπλευρα κ υποθετω δεν είσαι στην ειδική αγωγη.
Πρωινό ωράριο η ενισχυτική; Και παίζει ρόλο και η περιοχή, όπως και τι έτυχε να δηλώσουν οι άλλοι από πάνω της.Πάντως σε μπουκωμένες ειδικότητες όπως η ΠΕ02 δεν είναι δεδομένο πως επειδή δούλεψε τη μία χρονιά πως θα δουλέψει και την άλλη, ακόμη κι αν βάζει όλη την Ελλάδα στη δήλωση περιοχών.
http://www.nsmavrogiannis.gr/readings/asep/yperasep.htm?fbclid=IwY2xjawE0ZPJleHRuA2FlbQIxMQABHXoylfZ__dtYpyRe1rl4RsURa-y_yzCSZ6AxcYLQ29i5JOnrjMG3NzKxvg_aem_SGWAf8C7-47IF-F3eH3K8g