0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που επόπτευσαν σήμερα τα παιδιά που πήγαν να δώσουν γραπτό χωρίς οι ίδιοι να 'δωσαν ποτέ τους γραπτό και μάλιστα ωρύονταν για να μη δώσουν γραπτό και να διοριστούν απ' ευθείας από λίστα. Εύγε.
Εκ των υστέρων ένα δίκιο το έχουν...Ίσως, το βίωσαν και αυτοί νωρίτερα...
Πάντως, εγώ θεωρώ ότι η μετανάστευση κυρίως νέων θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια...είναι αναπόφευκτο...
θα ανακοπεί αν απαιτήσουμε πίσω τα λεφτά που ξοδέψαμε για να σπουδάσουμε τους νέους
Eνα δίκιο το έχεις...Στην Αγγλία που έκανα κάτι φεγγάρια φεύγουν από τα πανεπιστήμια με ένα χρέος γύρω στα 40.000 και το αποπληρώνουν μέχρι την σύνταξη...
Επειδή όμως αυτό δεν το έχει συμβεί πουθενά, μπορείς να προτείνεις κάτι περισσότερο ρεαλιστικό;
Ναι...είναι το δίκιο του γονέα που επειδή έτρωγε ξύλο μικρός, βαράει τα παιδιά του.Η φορολογική μετανάστευση (γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι που δουλεύουν οι νέοι, αλλά που πληρώνουν τους φόρους τους) θα ανακοπεί αν απαιτήσουμε πίσω τα λεφτά που ξοδέψαμε για να σπουδάσουμε τους νέους, ή αν τους υποθηκεύσουμε την ακίνητή τους περιουσία (ΕΝΦΙΑ, Δημοτικά τέλη, τέλη κυκλοφορίας κλπ), στην περίπτωση που αυτοί επιδιώξουν φορολογική έδρα στο εξωτερικό ή στην περίπτωση που τολμήσουν να αυτονομηθούν.
Πες μου ότι ψηφίζεις Τζημερο χωρίς να μου πεις ότι ψηφίζεις Τζήμερο !
O χτεσινός διαγωνισμός για το δημόσιο ήταν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό για νομικούς και αποφοίτους δημόσιας διοίκησης παντείου και κατά δεύτερο λόγο για οικονομολόγους.Από αυτές τις ομάδες θα γίνουν και οι περισσότερες προσλήψεις.Τώρα σε έναν ενδεχόμενο διαγωνισμό για εκπαιδευτικούς θα είχε ενδιαφέρον να έμπαιναν ψυχομετρικά τεστ,νομοθεσίες για την αξιολόγηση ή το bullying, μελέτες περίπτωσης όπως τι θα έκανες αν σε προσέγγιζε ένας γονιός για ιδιαίτερα ή τι θα έκανες αν ένας συνάδελφος λούφαρε στην εφημερία-όπου εκεί θα έπρεπε να αναφερθείς και στο καθηκοντολόγιο.Μάλλον θα έκλαιγαν μανούλες με τα αποτελέσματα
.....Το μόνο που φαίνεται να σε ενόχλησε είναι ότι ζήτησα πίσω τα λεφτά που ξοδέψαμε για να σπουδάσουμε όσους την κοπάνησαν από την χώρα μας. Πήγαινε λοιπόν δώσε τον ΑΣΕΠ σου, βάλε και το βύσμα σου για να τρουπώσεις κάπου στο χουντικό-κοινοβουλευτικό δημόσιο, και άσε με εμένα στην ησυχία μου και στην αυτονομία μου.
Συμμαζέψου. το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Ελλάδας = ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Σταμάτα να απαιτείς παρανομίες. ήήηηηη αποδέξου ότι θέλεις ΙΔΙΩΤΙΚΗ παιδεία και ανταποδοτικά οφέλη.
Από πού και ως πού τα βάζεις με τους πτυχιούχους που φεύγουν και όχι με τους κυβερνητικούς που διαλάνε το πλαίσιο εργασίας τους και μηδενίζουν αξιοπρέπειες και ευκαιρίες που τυπικά θα έπρεπε να έχουν;;;
2ον: Ενημερωτικά: ο λογικός συλλογισμός καταδεικνύει πως αυτός που δέχεται να εξετασθεί σε διαγωνισμό έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μην έχει βύσμα. Αυτός που έχει βύσμα, δεν έχει καμιά πρόθεση να εξετασθεί σε τίποτα. Όσοι κάνουν αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ για σειρές κατάταξης κτλ με διάφορα *κούκου κριτήρια, μπορεί να έχουν. Αυτοί που πήγαν να δώσουν στον διαγωνισμό δεν έχουν λόγο να έχουν. Διαφορετικά δεν θα πήγαιναν να εξετασθούν. 3ον: Είσαι κατά των διαγωνισμών κτλ διαδικασιών αξιολόγησης. Δεν σου αρέσει η τωρινή για τους εκπαιδευτικούς. Δεν σου αρέσει και ο γενικός της 4/3 ΑΣΕΠ 2Γ. Δεν έχω δει στα σχόλιά σου αντιπρόταση για τη διαδικασία ελέγχου για δεξιότητες και γνώσεις που απαιτείται να έχει οποιοσδήποτε Δ.Υ.Τι προτείνεις;