*

Αποστολέας Θέμα: Απασχόληση μαθητών σε κενό  (Αναγνώστηκε 16511 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος premnt017

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Απασχόληση μαθητών σε κενό
« Απάντηση #84 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2025, 09:00:24 pm »
Πολύ πολύ προσοχή με αυτό το θέμα γιατί εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση βρέθηκα με μια εδε να εκκρεμεί εις βάρος μου απο μητερα ατιθασου μαθητή. Και η οποία εδε μου κόστισε στην αξιολόγηση.  Και κερατας και δαρμενος.... Εγώ προσωπικά δεν θα το ξανακάνω.

Επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα. Θέλω να ρωτήσω. Τι κάνουμε σε περίπτωση που ζητηθεί να καλύπτουμε τα κενά (όχι διαμόρφωση προγράμματος); Δηλαδή μου λέει ο διευθυντής (προφορικά) . "Το Γ2 έχει κενό. Πήγαινε να τους μαζέψεις και να τους κάνεις απασχόληση στην τάξη."
Εκτός από το θέμα της παραπάνω εργασίας, τίθενται και τα παρακάτω θέματα
1) Καταγράφονται απουσίες; (αν καταγράφονται θεωρείται διδακτική ώρα)
2) Ένας μαθητής ή ομάδα μαθητών δεν μπαίνει στην τάξη. Τι γίνεται (ειδικά αν δεν μπουν απουσίες).
3) Έχει κάποιος δικαίωμα να αρνηθεί την προφορική εντολή και να ζητήσει γραπτή εντολή;
Φυσικά δεν περιμένει κανείς από ΟΛΜΕ ή ΕΛΜΕ σοβαρές απαντήσεις. Γνωρίζω την γνωμάτευση του νομικού τήματος της ΟΛΜΕ για το θέμα.
Το θέμα Αφορά Γυμνάσια στην Α Αθήνας.
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:45:50 »

Συνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2025, 11:17:45 pm »
Πολύ πολύ προσοχή με αυτό το θέμα γιατί εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση βρέθηκα με μια εδε να εκκρεμεί εις βάρος μου απο μητερα ατιθασου μαθητή. Και η οποία εδε μου κόστισε στην αξιολόγηση.  Και κερατας και δαρμενος.... Εγώ προσωπικά δεν θα το ξανακάνω.
Λόγω της εδε, ίσως να μη μπορείτε να μας δώσετε λεπτομέρειες. Το όλο θέμα όμως, προέκυψε επειδή απασχολησατε το τμήμα και συνέβη κάποιο περιστατικό;

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 07:27:49 am »
Leon, όταν λες να τα καταθέσει στην ΔΔΕ, τι εννοείς; Σε ποιο τμήμα; Αφού είναι προφανές ότι θα λάβει γνώση ο διευθυντής και μπορεί να γίνει χαμός (μικρός ή μεγάλος).
Όταν δε σε καλύπτει το νομικό τμήμα της ΟΛΜΕ και θες απάντηση στα ερωτήματα τότε ρωτάς εγγράφως τη ΔΔΕ και σου απαντά, κάνεις ό,τι σου λέει κι είσαι πλήρως καλυμμένος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε εδώ.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 08:23:07 am »
Η ΔΔΕ δεν θα απαντήσει τίποτα παραπάνω από το να πει ότι είναι ευθύνη και αρμοδιότητα του διευθυντή να μεριμνήσει για το τι θα συμβεί αν οι μαθητές έχουν κενό.
Προφανώς και δεν θα πει οτιδήποτε που θα μπορούσε να παρερμηνευτεί ως υπερωριακή απασχόληση. Έτσι απαντούν συνήθως. Παραθέτουν τη νομοθεσία.

Τα λοιπά ερωτήματα δεν είναι σοβαρά ερωτήματα για να απαντήσει μια υπηρεσία. Είναι δυνατόν να ρωτήσεις την υπηρεσια τι κάνεις αν ζητήσεις από τους μαθητές να κάνουν κάτι και αυτοί το αρνηθούν; Αυτό είναι προσωπική ξεφτίλα και για τον εκπαιδευτικό που του συμβαίνει και για τον διευθυντή που επιτρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο στο σχολείο του. Φυσικά τα παιδιά θα αντιδράσουν αν έχουν συνηθίσει ότι κάνουν κενό τελείως χύμα και τους πεις ότι θα πρέππει να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο χώρο για συγκεκριμένη απασχόληση. Είναι δουλειά του σχολείου να τους περάσει το μήνυμα ότι στο σχολείο δεν υπάρχει κενό με ελεύθερο παιχνίδι. Τι θα απαντήσει δηλαδή η ΔΔΕ; Ότι θα τους μεταφέρεις σιδηροδέσμιους;

Έχω μια γενική απορία πάντως, όταν για κάτι που αφορά έναν ολόκληρο σύλλογο εμφανίζεται ένας εκπαιδευτικός μόνο που έχει μια απορία που θα έπρεπε να έχουν όλοι. Δεν τα συζητάτε αυτά στα σχολεία σας; ΕΜείς παλιά είχαμε δευθυντή που ήθελε επιτηρηση μαθητών σε κενό και μάλιστα σε εξωτερικό χώρο, κάτι δηλαδή τελείως επικίνδυνο. Δεν άκουγε τη γνώμη κανενός. Όμως όλοι στον σύλλογο γνωρίζαμε ποια ήταν η γνώμη όλων για το θέμα και ο ίδιος ήξερε καλά ποια ήταν η δική μας γνώμη και είχαν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις επ' αυτού, έστω και χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν όμως σαφές. Και βασικά ήταν η κύρια αιτία τσακωμών σε συνεδριάσεις για δύο ολόκληρες σχολικές χρονιές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:45:50 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 08:46:19 am »
Να είχε γίνει κ κάτι σοβαρό να πεις. Ο εν λόγο μαθητής μου μιλούσε άσχημα κ ήξερε ότι δεν μπορώ να βάλω απουσία. Στο τέλος της ώρας τον πήγα στο γραφείο κ επειδή του είχε πει ο διευθυντής την επόμενη φορά που θα σε φέρει κάποιος για οποιοδήποτε λόγο θα πάρεις μια μέρα αποβολή, πήρε την αποβολή κ βρήκα εγώ το μπελά μου...

Λόγω της εδε, ίσως να μη μπορείτε να μας δώσετε λεπτομέρειες. Το όλο θέμα όμως, προέκυψε επειδή απασχολησατε το τμήμα και συνέβη κάποιο περιστατικό;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 08:48:12 am »
Μπλέκεις για ψύλλου πηδημα....

Συνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 09:48:07 am »
Να είχε γίνει κ κάτι σοβαρό να πεις. Ο εν λόγο μαθητής μου μιλούσε άσχημα κ ήξερε ότι δεν μπορώ να βάλω απουσία. Στο τέλος της ώρας τον πήγα στο γραφείο κ επειδή του είχε πει ο διευθυντής την επόμενη φορά που θα σε φέρει κάποιος για οποιοδήποτε λόγο θα πάρεις μια μέρα αποβολή, πήρε την αποβολή κ βρήκα εγώ το μπελά μου...
Δηλαδή περάσατε ΕΔΕ γιατί πήγατε ένα μαθητή στο γραφείο. Δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε. Σε σχολείο που έχω υπηρετήσει πάντως και κάναμε συνεχώς απασχόληση μαθητών σε ώρα κενού, βάζαμε απουσίες, υπογραφαμε απουσιολογια και δίναμε ωριαίες αν χρειαζόταν.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 10:55:06 am »
Τελικά δεν πέρασα αλλά κ η μητέρα δεν το έχει αποσύρει οπότε θεωρητικά εκκρεμεί εις βάρος μου.
Στην αξιολόγηση στο β πεδίο πήρα πολύ καλά κ όταν ρώτησα το διευθυντή γιατί μου λέει μην ξεχνάς κ την εδε που εκκρεμεί εις βάρος σου η οποία απλά έχει παγώσει.

Δηλαδή περάσατε ΕΔΕ γιατί πήγατε ένα μαθητή στο γραφείο. Δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε. Σε σχολείο που έχω υπηρετήσει πάντως και κάναμε συνεχώς απασχόληση μαθητών σε ώρα κενού, βάζαμε απουσίες, υπογραφαμε απουσιολογια και δίναμε ωριαίες αν χρειαζόταν.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 12:18:45 pm »
Έχω ξαναγράψει στο νήμα, αλλά τα σχόλιά μου έχουν υποστεί τροποποίηση (όχι από εμένα) γιατί προφανώς διαφωνούσα με διαχειριστή. Αν και αυτό δεν το καταλαβαίνω, μιας και η άποψή μου εκθέτει εμένα και μόνο και κανέναν άλλο και είμαι σε θέση αναλάβω την ευθύνη της εξ ολοκλήρου. Οι διαφορετικές απόψεις κανονικά δεν πρέπει να λογοκρίνονται, αλλά να κρίνονται και σε περίπτωση που κρίνονται ανεπαρκείς ή ανεδαφικές να μην εφαρμόζονται.

Η κατάσταση είναι ακριβώς όπως περιγράφεται από την Έσπερον. Ο διευθυντής δεν μπορεί να μην μεριμνήσει και οι καθηγητές από την μια δεν μπορούν να μην υπακούσουν τον διευθυντή ή να το θεωρήσουν προσωπικό του πρόβλημα, αλλά ούτε και να αδιαφορήσουν (δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα ως αμιγώς ευθύνη της διοίκησης ή να υιοθετούν στάση αποστασιοποίησης). Δεδομένο λοιπόν είναι πως προσπαθούμε να τροποποιούμε το πρόγραμμα ώστε να υπάρχουν τα λιγότερα δυνατά κενά. Σε όσα δεν γίνεται αυτό, ως Σύλλογος έχουμε αποφασίσει να αναπληρώνουμε με επαναληπτικό μάθημα, αν οι μαθητές δεν έχουν ενημερωθεί από την προηγούμενη μέρα για το κενό και προέκυψε ξαφνικά ή με κανονικό, σε περίπτωση που το ξέρουν νωρίτερα. Επειδή είναι πάγια απόφαση,δεν υπάρχουν μαθητές που θα δυσανασχετήσουν. Προφανώς και αυτό γίνεται αφενός για να έχουμε την δυνατότητα καταγραφής απουσιών (νόμιμη πλέον, δεν νοείται απουσία σε κενό ή απασχόληση) και επιβολή ωριαίων αποβολώνκαι τον έλεγχο της τάξης και αφετέρου για να μην κάνουμε παιδοφύλαξη εντός τάξης. Η παιδοφύλαξη μειώνει και τον καθηγητή στα μάτια του μαθητή και τον μαθητή φυσικά, που αντιμετωπίζεται ως πιθανά ανόητος ταραξίας.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 12:25:15 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 04:33:06 pm »
Προς τον μιχπανπανε.

Την άποψη της ολμε δεν την σχολιάζεις, να ρωτήσεις τον διευθυντή σου αρνείσαι καθότι ξέρεις περισσότερα, δε σου κάνει ούτε το ερώτημα στη ΔΔΕ σου.
Έγραψαν κι άλλες εναλλακτικές εδώ οι συνάδελφοι, μπορεί να σου κάνει κάποια από αυτές.

Υ.γ. Δεν τροποποιούνται/διαγράφονται μηνύματα απλά και μόνο επειδή διαφωνεί κανείς με διαχειριστή, προφανώς.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 09:57:00 pm »
Προσωπικά, σέβομαι τους κανόνες του φόρουμ και φροντίζω ο λόγος μου να είναι κόσμιος και -όσο γίνεται-τεκμηριωμένος. Όταν διαπιστώνω αλλοίωση ή διαγραφή παλαιότερων δημοσιεύσεών μου χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση ή παραβίαση κανόνα, εύλογα γεννιέται προβληματισμός για το πώς προστατεύεται η ελευθερία έκφρασης. Με βάση τα δεδομένα της παρούσας συζήτησης, επιλέγω να μην επανέλθω. Ευχαριστώ για τον χώρο.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 10:45:00 pm »
Κλείνοντας κι εγώ, και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, όλες οι παρεμβάσεις από πλευράς μου γίνονται κατόπιν ενημέρωσης του admin.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2025, 11:08:10 pm »
Να ρωτήσω κάτι σχετικό νομίζω. Μπορεί ο διευθυντής να αρνηθεί να χορηγήσει άδεια, π.χ. εξετάσεων ή επιμορφωτική ή για ορκωμοσία σε μετατπυχιακό, με το πρόσχημα ότι δημιουργούνται κενά στο σχολείο που δεν μπορούν να καλυφθούν; Δεν αναφέρομαι σε κανονική άδεια.

Αποσυνδεδεμένος sailer13

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ανάθεση φυλαξης στο κενό
« Απάντηση #97 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2025, 06:25:03 pm »
Προβλέπεται όταν κάποιος καθηγητής έχει κενό να φυλάει παιδιά στο προαύλιο ή σε τάξη όταν έχει κάποιο τμήμα κενό. (Δευτεροβάθμια) Ψιλοκανει μπουλινγκ ο διευθυντής να τα κρατάμε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193281
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)