0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, που ροκανίζουν τις αμοιβές ομού μετά των υπ' αυτών διορισθέντων γραμματέων, καλό είναι να γνωρίζουν ότι οι εποχές της έντονης πολιτικοποίησης και της "λαϊκής συμμετοχής" έχουν παρέλθει. Ως εκ τούτου, και για όσο θα διατηρείται η καταφανής αδικία, κάποιοι που απλώς βάζουν μια τζίφρα ή που τραβάνε μια γραμμή με το χάρακα να αμείβονται πλουσιοπάροχα και κάποιοι να προσάγονται βιαίως -γιατί περί αυτού πρόκειται- να κάνουν το τζάμπα χαμάλη του κράτους, τόσο οι δεύτεροι θα επικαλούνται κωλύματα διορισμού, αληθή και μη (βλέπε πιστοποιητικά "ασθενείας" για παράδειγμα). Ή, πολύ απλά, δεν θα προσέρχονται, άνευ περαιτέρω εξηγήσεων.
Και για να προσθέσω και κάτι στα παραπάνω: αν ζείτε σε κωμόπολη ή χωριό, πηγαίνετε με αυτό το έγγραφο στο εκλογικό τμήμα την ώρα που είναι να πάτε να ψηφίσετε. Όχι νωρίτερα, και κυρίως όχι από το προηγούμενο βράδυ. Στα μέρη με μικρό πληθυσμό, δεν γίνεται καμία "κλήρωση" για το διορισμό μελών στις εφορευτικές επιτροπές, αλλά τα προτείνει πρακτικά ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Αν λοιπόν του δώσετε τη χρονική ευχέρεια δηλώνοντας το κώλυμα νωρίς, είναι πολύ πιθανό να επιλέξει να "χώσει" τον/την σύζυγό σας, προτείνοντάς τον/την άμεσα στον δικαστικό αντιπρόσωπο ως δήθεν "κληρωθέντα αναπληρωματικό".
Αν δεν είστε σε θέση να κατανοήσετε για ποιο λόγο η εφορευτική επιτροπή δεν αμοίβεται, τότε το πρόβλημα είναι βαθύτερο, για εσάς. Αφήστε εμάς να ροκανίζουμε τις αμοιβές, όπως λέτε, και προσέξτε τί θα ψηφίσετε, γιατί κάποιοι θα ροκανισουν κι εσάς.
Η εφορευτική επιτροπή δεν αμοίβεται επειδή δεν υπάρχουν χρήματα; Αυτό καταλαβαίνετε; Δεν πειράζει, τουλάχιστον όχι εμένα προσωπικά. Καλή συνέχεια.
Στη ζωή μου έχω μάθει να προσφέρω εργασία με δύο τρόπους. Πρώτον, επ' αμοιβή, όπως και ο νόμος άλλωστε επιτάσσει (ακόμα και όσοι υπηρετούν τη θητεία τους αμείβονται, έστω με τη γλίσχρα αμοιβή των 8,80 ευρώ μηνιαίως). Και δεύτερον, σε εθελοντική βάση. Τονίζω τη λέξη, γιατί είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνετε πως η έννοιά της είναι εντελώς ασύμβατη με πρακτικές βίαιης προσαγωγής, είτε με κλητήριο θέσπισμα από το Πρωτοδικείο, είτε με επέμβαση της αστυνομίας σε περίπτωση "μη συμμόρφωσης".