*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 16404 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 11, 2007, 07:43:18 pm »
Ο τρόπος που γράφεις το μήνυμα σου anneta, μου δημιούργησε την εντύπωση οτι και εσύ ρίχνεις την ευθύνη στον καθηγητή οταν είναι ''αγαθός'' ! Για αυτό σου παρέθεσα και μια δική μου εμπειρία ! Για να σου δείξω οτι τα παιδιά χτυπάνε τους αδύναμους ! Ευγενικός , αγαθός = κακός καθηγητής ?? Εκεί που καταντήσαμε !!
Επίσης ήθελα να πω, οτι οταν τα παιδιά χαρακτηρίζουν έναν καθηγητή κακό ή ανίκανο ή κάτι σχετικό , δεν έχουν πάντα σωστή κρίση ! Είναι πολύ εγωκεντρική η οπτική τους, σε όλα τα επίπεδα ! (

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:36:19 »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 11, 2007, 08:25:58 pm »
Ο τρόπος που γράφεις το μήνυμα σου anneta, μου δημιούργησε την εντύπωση οτι και εσύ ρίχνεις την ευθύνη στον καθηγητή οταν είναι ''αγαθός'' ! Για αυτό σου παρέθεσα και μια δική μου εμπειρία ! Για να σου δείξω οτι τα παιδιά χτυπάνε τους αδύναμους ! Ευγενικός , αγαθός = κακός καθηγητής ?? Εκεί που καταντήσαμε !!
Επίσης ήθελα να πω, οτι οταν τα παιδιά χαρακτηρίζουν έναν καθηγητή κακό ή ανίκανο ή κάτι σχετικό , δεν έχουν πάντα σωστή κρίση ! Είναι πολύ εγωκεντρική η οπτική τους, σε όλα τα επίπεδα ! (
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 11, 2007, 09:33:42 pm »
Αναφέραμε παρόμοιες εμπειρίες, αλλά νομίζω οτι τις ερμηνεύσαμε διαφορετικά ! Τελοσπάντων, δεν εχει νόημα η προσωπική αντιπαράθεση ! Παμε παρακάτω !  :)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 11, 2007, 10:09:34 pm »
Αναφέραμε παρόμοιες εμπειρίες, αλλά νομίζω οτι τις ερμηνεύσαμε διαφορετικά ! Τελοσπάντων, δεν εχει νόημα η προσωπική αντιπαράθεση ! Παμε παρακάτω !  :)
Δεν ερμήνευσα, περιέγραψα μια κατάσταση που μου είχε συμβεί στα μαθητικά μου χρόνια και προσπάθησα να γίνω όσο πιο περιγραφική γίνεται! Τώρα εάν δεν κατάφερα να περιγράψω και έκανα κάτι άλλο τότε μάλλον έχω πρόβλημα στον γραπτό μου λόγο!
Και δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης, εγώ τουλάχιστον να συννενοηθώ προσπαθώ, μαζί σου....

Ας λάβει μέρος στη συζήτση και κανένας άλλος βρε παιδιά.... :)

Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:36:19 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 07:24:39 am »
Αν είναι άσχετο το μήνυμα μου με τα περιστατικά βίας όπως λες, τότε αγοήστε το! Αλλά νομίζω τα περιστατικά που παρέθεσες κάπως έτσι θα ξεκίνησαν ...θα είχαν προηγηθεί άλλα περιστατικά ώστε να φτάσουν στο σημείο να κατεβάσουν την κουρτίνα ....κ.λπ. :-\

Ναι, θα ειχε δοκιμασει πρωτη η καθηγητρια να του τυλιξει την κουρτινα γυρω απο το λαιμο... Κι η αλλη που ο μαθητης της τη σαπισε στο ξυλο και την εστειλε στο νοσοκομειο θα τον ειχε χτυπησει πρωτη εκεινη... Μα γιατι επιμενεις, αφου δεν εχεις καθολου εμπειρια στο θεμα? Εγω εχω δουλεψει σε προβληματικο σχολειο με αρκετες προβληματικες ταξεις και σου δηλωνω οτι δεν μπορεις καν να φανταστεις με τι σφιξιμο στο λαιμο ξυπνας τη μερα που εχεις να διδαξεις σε ορισμενες απο αυτες. Περιστατικα βιας προς καθηγητες δε συμβαινουν απο συνηθισμενους μαθητες αλλα απο προβληματικα ατομα που κατα κανονα δημιουργουν γενικοτερα προβληματα στην ταξη. (κι ακομα και εκτος σχολειου, αλλά η ευθυνη των καθηγητων σταματα στις πραξεις τους μεσα στο σχολειο) Η λεκτικη κοροϊδια που ανεφερες εσυ, οσο σκληρη κι αν ειναι, απεχει πολυ απο τη σωματικη βια - κυριως, δεν μπορει να σε στειλει αμεσα στο νοσοκομειο!

Τα παιδιά όμως που φτάνουν σε σημείο να ασκούν βία σους καθηγητές (ευτυχώς στην Ελλάδα σπάνιο, αν και γίνονται)
είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία και δεν μπορούν (ουτε πρέπει) να το χειριστούν καθηγητές , αλλά ψυχολόγοι !!!

Ακριβως. Αυτα τα παιδια εχουν ξεφυγει πλεον απο τα ορια κι εχουν πολυ περισσοτερα προβληματα στη γενικοτερη ζωη τους απ'ό,τι ειναι στις δυνατοτητες των καθηγητων να επιλυσουν. Χρειαζονται ειδικο χειρισμο, οχι απλες παιδαγωγικες γνωσεις.

rozy4

• Επισκέπτης
Απ:
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 09:36:18 am »
 Θυμαστε ποιους καθηγητες αγαπουσατε στο σχολειο; Μηπως ήταν καθηγητες - παιδαγωγοι , που το μαθημα τους ποτε δεν ηταν ανούσιο; που ακόμη και οι σκραπες/παραβατικοι μαθητες δεν προκαλούσαν γιατι θα είχαν την υπόλοιπη τάξη εναντιον τους;
συμφωνω ότι οι καιροι αλλάζουν και ότι τα προβλήματα των οικογενειών και η υπερβολικη "ελευθερια" (ασυδοσια και καταναλωτισμος) εχουν αφησει υο αποτυπωμα τους στη νεα γενια , ομως προβληματα είχαν και οι προηγούμενες γενιες (πολεμο, κατοχη, πεινα, ανεργια-μεταναστευση κλπ).
Θα συμφωνησω λοιπον ότι εμεις κραταμε το μαχαιρι στα χερια μας και από τη δικη μας αδυναμια αντλουν δυναμη οι μαθητες για καζουρα, αναρμοστη συμπεριφορα και τελικα βια.
Θελει δουλεια, ψυχικη δυναμη, αγαπη και .... ταλεντο για να γίνεις ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 09:46:20 am »
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο rozy4 μαζί σου... Θέλει πολύ ταλέντο για να γίνεις σωστός και καλός δάσκαλος... Αν δεν το έχεις μέσα σου, τότε δύσκολα να τα καταφέρεις...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 11:22:13 am »
Αν είναι άσχετο το μήνυμα μου με τα περιστατικά βίας όπως λες, τότε αγοήστε το! Αλλά νομίζω τα περιστατικά που παρέθεσες κάπως έτσι θα ξεκίνησαν ...θα είχαν προηγηθεί άλλα περιστατικά ώστε να φτάσουν στο σημείο να κατεβάσουν την κουρτίνα ....κ.λπ. :-\
Ναι, θα ειχε δοκιμασει πρωτη η καθηγητρια να του τυλιξει την κουρτινα γυρω απο το λαιμο...Κι η αλλη που ο μαθητης της τη σαπισε στο ξυλο και την εστειλε στο νοσοκομειο θα τον ειχε χτυπησει πρωτη εκεινη...
Δ ε ν  ε ν ν ο ο ύ σα  ότι θα τα είχε προκαλέσει ο/η καθηγητής/τρια αλλά πιο πριν θα τον/την είχαν δοκιμάσει, θα ήξεραν τα όρια του καθηγητή. Δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι μαθητές και είπαν ας τυλίξουμε με την κουρτίνα -κάποιον- καθηγητή. Ακόμα και σε αυτό διαφωνείς;;;;;

Μα γιατι επιμενεις, αφου δεν εχεις καθολου εμπειρια στο θεμα?
Δεν είπα ότι έχω εμπειρία σαν καθηγήτρια, σαν μαθήτρια όμως!

Εγω εχω δουλεψει σε προβληματικο σχολειο με αρκετες προβληματικες ταξεις
Υπάρχει "προβληματικό" σχολείο και "προβληματικές" τάξεις; Επειδή δεν γνωρίζω ρωτώ ??? Ξέρω μόνο "κανονικό" και "ειδικό" σχολείο που διδάσκουν "ειδικοί" δάσκαλοι

και σου δηλωνω οτι δεν μπορεις καν να φανταστεις με τι σφιξιμο στο λαιμο ξυπνας τη μερα που εχεις να διδαξεις σε ορισμενες απο αυτες.
Και τελειώνοντας utenar χωρίς να ασχοληθώ πάλι με τη συζήτηση αυτή, γιατί όπως είπαμε δεν έχω εμπειρία στο θέμα και άρα δεν πολυμετρούν τα λόγια μου εδώ, δεν αμφιβάλλω για το σφίξιμο στο λαιμό και το άγχος που περνάς όταν ξέρεις ότι την επόμενη έχεις να διδάξεις στα μικρά "θηρία" αλλα σαν πρώην μαθήτρια και εγώ έχω να σου υπενθυμίσω κάτι. Τα παιδιά (οι μαθητές) είτε είναι κακοί είτε καλοί μαθητές, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν τρομερή αντίληψη! Εάν εσύ τα ειρωνεύεσαι όπως έκανες σε αυτή τη συζήτηση στα 2 όλα κι όλα μηνύματα που έστειλες, τότε μην απορείς που δεν σε σέβονται. Τον σεβασμό τον αποκτάς δεν τον απαιτείς! ;)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 11:29:52 am »
Και θα τελειώσω παραθέτοντας πάλι τα λόγια της Rwxanh και rozy4 που με βρίσκουν σύμφωνη μαζί τους :

rozy4:
Θα συμφωνησω λοιπον ότι εμεις κραταμε το μαχαιρι στα χερια μας και από τη δικη μας αδυναμια αντλουν δυναμη οι μαθητες για καζουρα, αναρμοστη συμπεριφορα και τελικα βια.
Θελει δουλεια, ψυχικη δυναμη, αγαπη και .... ταλεντο για να γίνεις ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Rwxanh:
Θέλει πολύ ταλέντο για να γίνεις σωστός και καλός δάσκαλος... Αν δεν το έχεις μέσα σου, τότε δύσκολα να τα καταφέρεις...

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 12:22:11 pm »
ενδιαφερον αρθρο για το θεμα απο την κυπριακη εφημεριδα Σημερινη...οι υπογραμμισεις δικες μου

Καθηγήτρια στο νοσοκομείο και η πειθαρχία στο γύψο

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

TΟΥ ΣΑ

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02 - Η εκπαίδευση είναι μεγάλο σχολείο
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:33:20 pm »
Αννέτα, έχεις μονοπωλήσει αυτό το topic γιατί απάντησες σε ένα σοκαριστικό δημοσίευμα με μια εξίσου σοκαριστική αποστροφή. Ο λόγος για τον οποίο δέχτηκες τόσες οργισμένες αντιδράσεις τις οποίες δεν μπορείς να αμβλύνεις, γιατί απλά αυτό που είπες δε "σώζεται" με τίποτα, είναι ότι μεταθέτεις τις ευθύνες στους καθηγητές. Εντάξει, η μόνη σχολική σου εμπειρία είναι η μαθητική, υποθέτω όμως ότι προσπαθείς να μπεις και ως εκπαιδευτικός στη σχολική πραγματικότητα, γι αυτό άλλωστε παρακολουθείς το forum, έτσι δεν είναι; Ελπίζω κάποια μέρα να μπεις στην τάξη και να δεις τα πράγματα και από την πλευρά του καθηγητή. Ίσως τότε να έχεις μερικές καλές ιδέες για την αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων και να μας τις καταθέσεις σ'  αυτό το forum, γιατί τις έχουμε ανάγκη. Σου μιλάω ειλικρινά και δεν υπονοώ τίποτα.
Το θέμα εδώ δεν είναι οι προβληματικές καταστάσεις γενικότερα (υπάρχει ένα τέτοιο topic στη στήλη των μονίμων, πολύ ενδιαφέρον), αλλά η σωματική (και κατ'  επέκταση και ψυχολογική) βία ειδικότερα. Σίγουρα υπάρχουν καθηγητές που είναι για τα σίδερα, σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι που είναι για ποινική δίωξη και της φυλακής τα σίδερα, και οπωσδήποτε υπάρχουν μαθητές που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη γιατί η ζωή και η οικογένεια δεν τους έχουν φερθεί όπως θα έπρεπε. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ

Αποσυνδεδεμένος mim

• Νέο μέλος
  • *
  • πε08
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:39:48 pm »
Δεν ερμήνευσα, περιέγραψα μια κατάσταση που μου είχε συμβεί στα μαθητικά μου χρόνια και προσπάθησα να γίνω όσο πιο περιγραφική γίνεται! Τώρα εάν δεν κατάφερα να περιγράψω και έκανα κάτι άλλο τότε μάλλον έχω πρόβλημα στον γραπτό μου λόγο!
Και δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης, εγώ τουλάχιστον να συννενοηθώ προσπαθώ, μαζί σου....

Ας λάβει μέρος στη συζήτση και κανένας άλλος βρε παιδιά.... :)

σκεφτηκα οτι εχουμε διαφορετικο τροπο σκεψης και εκφρασης και ισως δεν εχει νοημα να ξανασυζητησουμε...το κανω επειδη ζητας και την παρεμβαση καποιου αλλου κι επειδη θεωρρω οτι εχω αποψη πανω στο θεμα...ηθελα απλα να σε συμβουλεψω,με πολυ καλη και συναδελφικη διαθεση,να εισαι λιγοτερο επιθετικη και απολυτη...σε αλλη συζητηση εισεπραξα ειρωνια απο εσενα,πραγμα που με δυσαρεστησε γιατι ολοι πιστευω εχουμε κοινους στοχους,μας ενδιαφερει η αποψη των συναδελφων και εκτιμουμε ολες τις γνωμες(ακομα και οσες θεωρρουμε λανθασμενες η ανουσιες)!το να ειμαστε διαλλακτικοι,οχι ειρωνες και με πραγματικη διαθεση για συζητηση,νομιζω μας βοηθα και γενικοτερα στο να γινουμε καλυτεροι παιδαγωγοι...ειλικρινα μιλαω με πολυ καλη προθεση και χωρις καμια διαθεση για αντιπαραθεση!να σαι καλα anneta ;)

Αποσυνδεδεμένος mim

• Νέο μέλος
  • *
  • πε08
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 02:01:06 pm »
Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου elytron!!!η θεωρια απο την πραξη εχει τεραστια διαφορα!!!καλο ειναι να μαστε προσεκτικοι οταν αναφερομαστε σε τοσο ακραια περιστατικα(και δυστυχωσ υπαρχουν πολλα τετοια στην κοινωνια που ζουμε!) και να αντιμετωπιζουμε το θεμα σφαιριακα!ειναι πολλες οι πηγες μιασ τετοιας πραξης και το ζητημα δεν λυνεται με το να μεταθεσουμε την ευθυνη καπου,αλλα να καταδικασουμε τετοιες συμπεριφορες απο οπου κι αν προερχονται ,οπωσ λες!!!ειναι επιτακτικη αναγκη των καιρων που διανυουμε!!! ???

Αποσυνδεδεμένος MATH

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 03:12:23 pm »
..........

Το θέμα εδώ δεν είναι οι προβληματικές καταστάσεις γενικότερα (υπάρχει ένα τέτοιο topic στη στήλη των μονίμων, πολύ ενδιαφέρον), αλλά η σωματική (και κατ'  επέκταση και ψυχολογική) βία ειδικότερα. Σίγουρα υπάρχουν καθηγητές που είναι για τα σίδερα, σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι που είναι για ποινική δίωξη και της φυλακής τα σίδερα, και οπωσδήποτε υπάρχουν μαθητές που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη γιατί η ζωή και η οικογένεια δεν τους έχουν φερθεί όπως θα έπρεπε. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182547
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)