0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο τρόπος που γράφεις το μήνυμα σου anneta, μου δημιούργησε την εντύπωση οτι και εσύ ρίχνεις την ευθύνη στον καθηγητή οταν είναι ''αγαθός'' ! Για αυτό σου παρέθεσα και μια δική μου εμπειρία ! Για να σου δείξω οτι τα παιδιά χτυπάνε τους αδύναμους ! Ευγενικός , αγαθός = κακός καθηγητής ?? Εκεί που καταντήσαμε !! Επίσης ήθελα να πω, οτι οταν τα παιδιά χαρακτηρίζουν έναν καθηγητή κακό ή ανίκανο ή κάτι σχετικό , δεν έχουν πάντα σωστή κρίση ! Είναι πολύ εγωκεντρική η οπτική τους, σε όλα τα επίπεδα ! (
Αναφέραμε παρόμοιες εμπειρίες, αλλά νομίζω οτι τις ερμηνεύσαμε διαφορετικά ! Τελοσπάντων, δεν εχει νόημα η προσωπική αντιπαράθεση ! Παμε παρακάτω !
Αν είναι άσχετο το μήνυμα μου με τα περιστατικά βίας όπως λες, τότε αγοήστε το! Αλλά νομίζω τα περιστατικά που παρέθεσες κάπως έτσι θα ξεκίνησαν ...θα είχαν προηγηθεί άλλα περιστατικά ώστε να φτάσουν στο σημείο να κατεβάσουν την κουρτίνα ....κ.λπ.
Τα παιδιά όμως που φτάνουν σε σημείο να ασκούν βία σους καθηγητές (ευτυχώς στην Ελλάδα σπάνιο, αν και γίνονται)είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία και δεν μπορούν (ουτε πρέπει) να το χειριστούν καθηγητές , αλλά ψυχολόγοι !!!
Παράθεση από: anneta στις Οκτωβρίου 11, 2007, 12:14:59 pmΑν είναι άσχετο το μήνυμα μου με τα περιστατικά βίας όπως λες, τότε αγοήστε το! Αλλά νομίζω τα περιστατικά που παρέθεσες κάπως έτσι θα ξεκίνησαν ...θα είχαν προηγηθεί άλλα περιστατικά ώστε να φτάσουν στο σημείο να κατεβάσουν την κουρτίνα ....κ.λπ. Ναι, θα ειχε δοκιμασει πρωτη η καθηγητρια να του τυλιξει την κουρτινα γυρω απο το λαιμο...Κι η αλλη που ο μαθητης της τη σαπισε στο ξυλο και την εστειλε στο νοσοκομειο θα τον ειχε χτυπησει πρωτη εκεινη...
Μα γιατι επιμενεις, αφου δεν εχεις καθολου εμπειρια στο θεμα?
Εγω εχω δουλεψει σε προβληματικο σχολειο με αρκετες προβληματικες ταξεις
και σου δηλωνω οτι δεν μπορεις καν να φανταστεις με τι σφιξιμο στο λαιμο ξυπνας τη μερα που εχεις να διδαξεις σε ορισμενες απο αυτες.
Παράθεση από: k_k στις Οκτωβρίου 11, 2007, 09:33:42 pmΑναφέραμε παρόμοιες εμπειρίες, αλλά νομίζω οτι τις ερμηνεύσαμε διαφορετικά ! Τελοσπάντων, δεν εχει νόημα η προσωπική αντιπαράθεση ! Παμε παρακάτω ! Δεν ερμήνευσα, περιέγραψα μια κατάσταση που μου είχε συμβεί στα μαθητικά μου χρόνια και προσπάθησα να γίνω όσο πιο περιγραφική γίνεται! Τώρα εάν δεν κατάφερα να περιγράψω και έκανα κάτι άλλο τότε μάλλον έχω πρόβλημα στον γραπτό μου λόγο! Και δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης, εγώ τουλάχιστον να συννενοηθώ προσπαθώ, μαζί σου....Ας λάβει μέρος στη συζήτση και κανένας άλλος βρε παιδιά.... σκεφτηκα οτι εχουμε διαφορετικο τροπο σκεψης και εκφρασης και ισως δεν εχει νοημα να ξανασυζητησουμε...το κανω επειδη ζητας και την παρεμβαση καποιου αλλου κι επειδη θεωρρω οτι εχω αποψη πανω στο θεμα...ηθελα απλα να σε συμβουλεψω,με πολυ καλη και συναδελφικη διαθεση,να εισαι λιγοτερο επιθετικη και απολυτη...σε αλλη συζητηση εισεπραξα ειρωνια απο εσενα,πραγμα που με δυσαρεστησε γιατι ολοι πιστευω εχουμε κοινους στοχους,μας ενδιαφερει η αποψη των συναδελφων και εκτιμουμε ολες τις γνωμες(ακομα και οσες θεωρρουμε λανθασμενες η ανουσιες)!το να ειμαστε διαλλακτικοι,οχι ειρωνες και με πραγματικη διαθεση για συζητηση,νομιζω μας βοηθα και γενικοτερα στο να γινουμε καλυτεροι παιδαγωγοι...ειλικρινα μιλαω με πολυ καλη προθεση και χωρις καμια διαθεση για αντιπαραθεση!να σαι καλα anneta
..........Το θέμα εδώ δεν είναι οι προβληματικές καταστάσεις γενικότερα (υπάρχει ένα τέτοιο topic στη στήλη των μονίμων, πολύ ενδιαφέρον), αλλά η σωματική (και κατ' επέκταση και ψυχολογική) βία ειδικότερα. Σίγουρα υπάρχουν καθηγητές που είναι για τα σίδερα, σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι που είναι για ποινική δίωξη και της φυλακής τα σίδερα, και οπωσδήποτε υπάρχουν μαθητές που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη γιατί η ζωή και η οικογένεια δεν τους έχουν φερθεί όπως θα έπρεπε. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ