0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να κάνω μία προσθήκη ακόμα για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου: Το 2026-2028 ισχύει για τη γενική. Για την ειδική ισχύει το 2025-2027. Άρα διορθώνω: Οι πρώτες προσλήψεις με το νέο σύστημα μπορεί να γίνουν το 2025-2026 στην ειδική. Γι' αυτό ίσως βιαστούν να κάνουν τον διαγωνισμό το δεύτερο εξάμηνο του 2024, για να προλάβουν τη λήξη των πινάκων της ειδικής, που είναι το 2025, ενώ της γενικής είναι το 2026
Οπότε θεωρείς ότι οι διορισμοί σε γενική και ειδική θα γίνουν με νέους οριστικούς πίνακες το 2024,2025;;
Θα πω και κάτι τελευταίο και θα σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι, αν δεν υπάρξουν εξελίξεις: Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το μάξιμουμ που μπορούμε να ελπίζουμε, να ισχύσει δηλαδή για άλλα δύο χρόνια το υπάρχον σύστημα. Τον γραπτό διαγωνισμό, όσο και αν μας πληγώνει, δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε. Υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, ίσως η σιωπηρή συγκατάθεση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η στήριξη ενός μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης, η οποία βλέπει θετικά την συγκεκριμένη αλλαγή. Άλλωστε, και ο υπουργός δεν πήρε τίποτα πίσω, απλά προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, για να μην υπάρξουν απεργίες από Σεπτέμβριο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το παλέψουμε, ώστε να κερδιθεί ο,τι γίνεται περισσότερο. Πχ. να διεκδικήσουμε να μη λειτουργήσει ο ΑΣΕΠ ως κόφτης για όποιον δεν πιάνει τη βάση, αλλά να προστίθενται τα μόρια αυτά στα μόρια που ήδη έχει συγκεντρωμένα από το προσοντολόγιο, ίσως με ένα συντελεστή βαρύτητας. Αυτά, προς το παρόν, συνάδελφοι. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορούμε να ζούμε με ένα τέτοιο άγχος. Γι' αυτό, ας κάνουμε υπομονή, να δούμε πού θα κάτσει το πράγμα.
Ένα είναι σίγουρο κόφτης για τους μη επιτυχόντες δεν θα υπάρχει.
Πολύ σημαντικό αυτό που μας λες! Είσαι σίγουρος;Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι ο γραπτός θα συνυπολογίζεται με ένα ποσοστό 25% επί του συνολικού προσοντολογιου, αλλά με κόφτη για όποιον δεν πιάνει βάση. Δηλαδή δεν θα μπαίνει καν στον πίνακα, όσα μόρια και αν συγκεντρώνει από προσόντα, προϋπηρεσία κ.α.
Από όσα έχω διαβάσει και ακούσει από διάφορες μεριές: υπουργούς, υφυπουργούς, σάιτ, διαρροές κ.α., το σχεδιάγραμμά τους είναι το εξής: Σεβασμό στους πίνακες που θα εκδοθούν τώρα, θα τους κρατήσουν σε ισχύ μέχρι να λήξουν, όπως λέει ο νόμος (μην ξεχνάμε ότι με υπογραφή της ίδιας κυβέρνησης καταρτίζονται). Με τον τρόπο αυτό θα δείξουν πρώτον ότι μας σέβονται και δεύτερον ότι έδωσαν μεταβατικό διάστημα. Στο διάστημα αυτό θα κάνουν κανονικά προσλήψεις, έστω περιορισμένες, για να μειώσουν τις αντιδράσεις κυρίως αυτών που βρίσκονται κοντά στον διορισμό (άλλωστε, δεν μπορούν να αφήσουν τα σχολεία τόσα χρόνια χωρίς διορισμούς και να αυξήσουν τους αναπληρωτές κι άλλο. Τότε πού είναι οι 20000 προσλήψεις πού έταξε ο Μητσοτάκης!)Το νέο σύστημα θα το εφαρμόσουν όταν κληθεί ο ΑΣΕΠ να συντάξει νέους πίνακες, με ισχύ 2026-2028. Τότε θα μας πουν περάστε για μια εξετασούλα. Ο διαγωνισμός μπορεί να γίνει ή το 2024 ή το 2025 (το πιθανότερο). Αν το σκεπτικό μου είναι σωστό, πρώτοι διορισμοί με το νέο σύστημα θα γίνουν το σχολικό έτος 2026-2027, το οποίο θα είναι και το τελευταίο της τετραετίας της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Έτσι εξηγείται και το "σε βάθος τετραετίας" που είπε ο Πιερρακακης.
Παλιότερα έλεγαν ότι ο γραπτός ΑΣΕΠ θα μετράει 30%. Είναι σίγουρο αυτό που έγραψες ότι ο γραπτός διαγωνισμός θα μετράει 25%;
Προφανώς και δεν πρέπει να μπει κόφτης για τους υποψήφιους που θα γράψουν κάτω από τη βάση. Απλώς δε θα συνυπολογίζεται ο βαθμός του γραπτού στην τελική κατάταξη. Διαβάστε αυτή την επιστολή που δημοσιεύτηκε στο alfavita:«Κουράστηκα...»: Η κραυγή μιας Φιλολόγου για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών