0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Aθηνα πιστευετε θα δοθουν θεσεις σε ολες τις ειδικοτητες;
Εγώ θα πω αναλόγως τις ειδικότητες. Πχ. στην δική μου (πε05) μια φορά δόθηκαν 2-3 θέσεις και ποτέ ξανά. Συνήθως κοιτάνε να ικανοποιήσουν τις μεταθέσεις και οι οργανικές που μένουν κενές είναι όλες επαρχία. Φυσικά μιλάω μόνο για την δική μου ειδικότητα.
Δεν το έχω καταλάβει καλά το σύστημα, πώς πάει. Νομίζω όμως ότι οι μεταθέσεις γίνονται στις ήδη υπάρχουσες οργανικές. Ακόμα και αν υπάρχουν επιπλέον οργανικά κενά, δεν λογαριάζονται στις μεταθέσεις, αφού δεν υπάρχουν εν ενεργεία οργανικές για να μετατεθείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε μία παράλληλη διαδικασία συστάσεως νέων οργανικών δεν θα βρεθούν κενά επαρκή για να αιτιολογήσουν τη σύσταση νέων θέσεων. Για παράδειγμα προσελήφθησαν αναπληρωτές και στην α, β Θεσσαλονίκης. Θα μου πείτε, ήταν λειτουργικά κενά. Ήταν όμως ή έτσι παρουσιάζονται;
Μια μικρή διόρθωση. Δεν κοιτάνε να ικανοποιήσουν τις μεταθέσεις πρώτα. Είναι από το νόμο υποχρεωμένοι να το κάνουν. Το να λες κοιτάνε υπονοεί την ύπαρξη επιλογής.
Ο ορθος επανυπολογισμός οργανικών με τις συνενώσεις- καταργήσεις σχολικών μονάδων και ο διαρκώς συρρικνούμενος μαθητικός πληθυσμός μάλλον θα δημιουργήσει υπεραριθμίες παρά θα δημιουργήσει νέες οργανικές σε όλες τις βαθμίδες και ειδικότητες
Στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας λίγο δύσκολο αυτό που λες, γιατί σχεδόν καμία ειδικότητα δεν είναι σε ένα μόνο σχολείο (αυτό της οργανικής). Κι αυτές που είναι σε ένα μόνο σχολείο, το πολύ πολύ να παίρνουν γραμματειακή/ολοήμερο/εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία θα συνεχίσουν να παίρνουν.
Γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο συγκεντρωτικό αρχείο, όπως τα προηγούμενα έτη, που να λέει πόσοι εκπαιδευτικοί συγκεκριμένων ειδικοτήτων ζητούν μετάθεση και πού; Πχ. 20 νηπιαγωγοί Φθιώτιδα, 6
Φανταστικός! Ευχαριστώ πολύ!