0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό είναι η μόνη αλήθεια από όλα όσα γράφονται. Το είχα γράψει κι εγώ στα τέλη του Μαΐου. Τα χειρίζεται όλα ένας στενός πυρήνας συνεργατών που τους έχει από το προηγούμενο υπουργείο. Ούτε οι υπάλληλοι ξέρουν κάτι. Γι' αυτό και η σιγή ιχθύος. Μόνον όταν το αποφασίσει αυτός ο πυρήνας θα μάθουμε κάτι.....καμία διαρροή δεν τους ξεφεύγει. Μέχρι τότε υπομονή.
Ο Patreas είχε αναφερθεί τον Απρίλιο σε 4Κ διορισμούς υπονοώντας πως αυτό ήταν το αίτημα του ΥΠΑΙΘΑ. Το 4ΧΧΧ το έγραψε μερικές εβδομάδες μετά, όταν ρωτήθηκε από κάποιο συνάδελφο για το πόσους διορισμούς περιμένει ο ίδιος.Το θέμα είναι αυτό που λες Mr. Kyr., ότι άλλο ένας αριθμός κοντά στο 4.000 και άλλο ένας αριθμός πιο κοντά στο 5.000 για τις επιμέρους κατανομές. Ίσως μάλιστα το υπουργείο αρχικά να ζήτησε κάλυψη μόνο των συντάξεων (4.045) και μετά να είδε ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά και να ζήτησε κάποιους παραπάνω. Αν μπορούσε ο Patreas να ξεκαθαρίσει τουλάχιστον το τι έχει ζητήσει το υπουργείο μέχρι σήμερα θα μας βοηθούσε πολύ! Γιατί και εγώ ακούω διάφορα από εδώ και από εκεί (από συνδικαλιστές, αμφιβόλου αξιοπιστίας όμως) περί πιέσεων για ένα νούμερο πιο κοντά στο 5.000 και μου κάνει εντύπωση να λέγονται τέτοια πράγματα αν το ταβάνι που έθεσε το ίδιο το υπουργείο είναι μόνο 4.000...
Συνάδελφοι, εγω αυτό που αντιλαμβάνομαι συμφωνα με τα λεγόμενα του patreas είναι πως δεν θα γίνει ίδρυση οργανικών;Σωστά κατάλαβα;;Σε άλλες εκπλήξεις θα έριχνα πάντως κατιτίς…Μάλλον αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας!Επίσης, αυτό περι αλλαγής της Σύμβασης των αναπληρωτών, από που προκυπτει;Σε μια συνέντευξή του στις 5 Ιουνίου ο Υπουργός ανέφερε ότι «θα πρέπει να μπορέσουμε να μετατρέψουμε στο σύστημα την επιλογή που έχουμε κάνει για πολλά πράγματα, όχι για όλα, Αναπληρωτών σε Μόνιμους».Άραγε τυχαία η χρησιμοποίηση αυτής της διατύπωσης για τους διορισμούς; Μάλλον όχι.
Kapoioslapoukapote ετοιμάσου να με πληρώσεις χαχαχ
Μήπως τα δυσάρεστα που υπονοείτε αφορούν στην αλλαγή του τρόπου διορισμού (τον γνωστό μας γραπτό ΑΣΕΠ εννοώ); Να ανακοινώσουν δηλαδή τους νέους διορισμούς σχεδόν ταυτόχρονα με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια. Ακούστηκε και γράφτηκε ότι προς τα τέλη Ιουλίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τα σχολεία. Έγραψαν κάποιοι ότι σε αυτό θα περιλαμβάνεται και αλλαγή στον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών. Ίσως θέλουν να το ανακοινώσουν ταυτόχρονα με τους νέους διορισμούς, για να χρυσώσουν το χάπι.