0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας αναρωτιέμαι γιατί το βασανίζετε τόσο το θέμα. Το υπουργείο δεν χρειάζεται να κάνει καμία αλλαγή στο υπάρχον σύστημα υπολογισμού οργανικών κενών, ούτε να γεννήσει νέες οργανικές για να διορίσει τα 2.500+ επιπλέον άτομα φέτος (υπάρχουν ήδη μέσα στον κουβά). Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσει πού θέλει να διορίσει τα επιπλέον άτομα και απλά να βάλει αυτά τα κενά στην πρόσκληση (τηρώντας τον απαράβατο κανόνα μη διορισμού σε περιοχή που υπάρχει έστω και μία ανικανοποίητη αίτηση μετάθεσης σε κάθε κλάδο).Τα πράγματα είναι πολύ απλά και εύκολα στη δευτεροβάθμια γιατί οι "καρέκλες" που λέει και ο Patreas δεν βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές και σχολεία, αλλά μόνο σε κλάδους (σε αντίθεση με την πρωτοβάθμια). Αν δεν επαρκούν οι καρέκλες που έχει κενές ο κάθε κλάδος, τότε το μόνο που θα χρειαστεί είναι το υπουργείο να μεταφέρει κάποιες καρέκλες από τον έναν κλάδο στον άλλο (αν συμβεί, θα φανεί λογικά μέσα στην τροπολογία για τις νέες οργανικές), αν και δεν νομίζω να χρειαστεί.Οι οργανικές θέσεις - καρέκλες (όχι αυτές που υπολογίζει ο αλγόριθμος, αλλά αυτές που συστήνονται με ΦΕΚ για να μπορούν να γίνουν διορισμοί), αντιστοιχούν σε άτομα στη δευτεροβάθμια και όχι σε σχολεία (ούτε σε περιοχές μετάθεσης). Αν του χρόνου ζητηθεί από τις διευθύνσεις να προσδιορίσουν τα οργανικά κενά μεταθέσεων (χωρίς αλλαγή του αλγορίθμου), τότε απλά θα διαπιστώσουν την ύπαρξη περισσοτέρων ατόμων από ότι οι ανάγκες τους τη δεδομένη στιγμή. Οι καρέκλες θα παραμένουν εντελώς ίδιες, απλά στα κενά το πρόσημο θα είναι +. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και χωρίς διορισμούς, αν ξαφνικά μειωνόταν ο πληθυσμός, άλλαζαν τα ωρολόγια προγράμματα, αυξανόταν το ωράριο ή οτιδήποτε άλλο. Η μόνη άσκηση που χρειάζεται να κάνει το υπουργείο είναι να κατανείμει σωστά όλους αυτούς τους διαθεσίτες ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα λειτουργικά κενά που ειδάλλως θα κάλυπταν αναπληρωτές (τηρώντας απαρέγκλιτα τον απαράβατο κανόνα που ανέφερα). Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τους διορίσει σε περιοχές χαμηλού ενδιαφέροντος, οι οποίες έχουν ήδη μπόλικα κενά και από τις οποίες πολλοί μόνιμοι φεύγουν με απόσπαση. Σίγουρα θα υπάρχουν έμπειρα στελέχη για να το πράξουν αυτό γιατί από ότι καταλαβαίνω αποτελούσε τον κανόνα στους διορισμούς τη δεκαετία του 2.000. Το θέμα φυσικά είναι ότι ακολουθώντας εκείνες τις λογικές, θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες συνέπειες.
Καλημέρα σας, μήπως εγώ δεν κατάλαβα κάτι σωστά; Και δεν το λέω ειρωνικά. Αφού αρχικά οι νεοδιορισθέντες τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά και τη β χρονιά δίνονται οι οργανικές τους. Έχει καιρό το Υπουργείο να συστήσει ο,τι θέλει. Τουλάχιστον στην Πρωτοβάθμια έτσι έγινε. Μπορεί να κάνω κάποιο λάθος όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια, δεν ξερω...Με λίγα λόγια, τα περσινά λειτουργικά κενά δεν αποτελούν μέτρο για να δουν οι περισσότεροι περίπου τα μέρη που θα δοθούν;
Όσοι δεν πήραμε τη μετάθεση φέτος δεν θα κάνουμε τίποτα και απλά θα ξανατρεξει το σύστημα για εμάς μόνο;
++Κατά βάση έτσι λειτουργούν κ στη Δευτεροβάθμια. Μιλάμε για τους διορισμούς 2023-2024. Την άνοιξη του 2024 υπήρχαν συνάδελφοι που δεν πήραν οργανική κι έχουν μείνει στη διάθεση. Γνώμη μου είναι ότι κ στη Δευτεροβάθμια ένα μικρό μέρος των οργανικών είναι πλασματικές. Νομίζω ότι θα ζητήσει από τις Διευθύνσεις να "προβλέψουν" οργανικές για το 2025 που θα προστεθούν στις φετινές για διορισμούς. Το 2025 που θα διορίσει λιγότερους στη δευτεροβάθμια η κατάσταση ελπίζουν να ισορροπήσει.
Το ερώτημα που έχω ξαναθέσει και δεν απαντήθηκε . Πιστευετε οτι θα καλύψει όλα τα κενά που δοθηκαν για μετατάξεις ; Εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Δεν είναι πλασματικές. Αν καταργηθεί η προϋπόθεση 12 ωρών Α ανάθεσης (κάτι που δεν υπάρχει στην πρωτοβάθμια), αύριο κιόλας όλοι θα έχουν οργανική και θα καλύπτουν και πλήρως το ωράριο τους (στα σχολεία που πηγαίνουν και τώρα, απλά αντί να λέει Διάθεση, θα λέει σχολείο Χ).