0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν θέλουν βγάζουν και την κατανομή πριν τους οριστικούς. Δεν νομίζω ότι είναι προϋπόθεση. Για να μην πω ότι είναι πιο σωστό.
Δεν το έχουν κάνει ποτέ ωστόσο. Εννοούσα ότι η πρόσκληση δε μπορεί να βγει πριν τους οριστικούς
Η πρόσκληση φυσικά και μετά τους οριστικούς ως το τελικό στάδιο διορισμών πριν την ανακοίνωση. Πολλά δεν είχαν κάνει μέχρι σήμερα... Για να δούμε.... Αν και μια επίσημη ανακοίνωση της κατανομής, θα τους απαλλάξει από τυχόν πιέσεις σωματείων και συλλόγων συγκεκριμένων κλάδων. Και επίσης υπάρχει και ο patreas που χτυπάει πριν εμφανιστεί η σκιά του Υπουργείου!
@athatsim σύμφωνα με στατιστικά προσπεράσεων που διαμορφώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς όχι, αλλά καλό είναι να περιμένουμε πρώτα την επίσημη κατανομή πριν κάνουμε οποιαδήποτε ετίμηση. Επίσης, δεν ξέρουμε αν τα άτομα που βρίσκονται σε θέση διορισμού στους νέους πίνακες θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο με τα αντίστοιχα του προηγούμενου πίνακα. Οι ιδιωτικοί δεν είναι πάρα πολλοί, αν τους έχω μετρήσει σωστά είναι γύρω στους 30 στην πρώτη χιλιάδα των ΠΕ70 και κάποιοι από αυτούς μπορεί να είχαν δουλέψει από πέρυσι στην ειδική και να τους επιτραπεί ο διορισμός αν επιλυθεί το ζήτημα με τις 3 μέρες που τους υπολείπονται φέτος. Δυστυχώς με τα δεδομένα αυτά δεν προβλέπω ο πίνακας να προχωρήσει πολύ πιο κάτω από το 10% που πάνω κάτω ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια. Επιφυλάσσομαι βέβαια γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις προσωπικές επιλογές του καθενός...
Mr daskalos πραγματικά θα ήθελα να μάθω το σκεπτικό σου ή την πηγή σου που θεωρεί αστείο το 1300.. Με 2800 διορισμούς στην πρωτοβάθμια και εξ αυτών περίπου 1200 ειδικότητες, τι θες να πεις ότι θα διορίσει 1000 δασκάλους και 600 νηπιαγωγούς;Το να βγαίνεις κάθε λίγο και με μια "βεβαιότητα" να λες 900, 1000, 1100, 1700 είναι τουλάχιστον ανεύθυνο, τη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι την αγωνία πολλών υποψήφιων.
Το να διορίσει πάνω απο τα οργανικά των μετατάξεων είναι ενα τυράκι που πετάνε που προσωρινά βολεύει αλλά σκίζει τους πιο παλιούς και ακόμα περισσότερο αυτούς που χαίρονται που θα διοριστούν τώρα (γιατί και η επόμενη φουρνιά θα δημιουργήσει σε αυτούς το πρόβλημα) που δεν θα δουν μετάθεση ποτέ. Να μιλήσω προσωπικά. Έχω διοριστεί το 2021 και μετά απο 2 χρόνια πήρα μετάθεση στο Κιλκίς. Για πολύ σοβαρόυς λόγους υγείας και οικογενειακούς πήρα κατευθείαν απόσπαση στο τόπο συμφερόντων μου ()
Έχεις δίκιο. Αν όμως κάνουν 5000 διορισμούς στη δευτεροβάθμια με 2500 οργανικά κενά αυτό θα συμβεί. Γινόταν τη δεκαετία του 2000 και γι' αυτό είχαμε το πρόβλημα του αμετάθετου για μια δεκαετία.