0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν το ξέρω αυτό. Πώς προκύπτει;
Υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός (κατώφλι) σε κάθε περιοχή λειτουργικών κενών. Επίσης, είναι άλλα τα κενά μεταθέσεων/διορισμών και άλλα τα οριστικής τοποθέτησης. Στο λέω επειδή βλέπω ότι τα μπερδεύεις με το ότι λες οτι κάποιος θα χάσει την οργανική του (την οριστική τοποθέτησή του δηλαδή).
@Oliver ο Patreas λέει ουσιαστικά ότι ο Πιερρακάκης διορίζει κόσμο χωρίς να κάνει αυτή την "οργανικοποίηση" πρώτα. Το ότι διορίζονται κάποιοι σε οργανικές θέσεις (καρέκλες) δεν έχει κάποια θετική επίπτωση στα κενά μεταθέσεων - διορισμών, αν πρώτα δεν αλλάξει ο αλγόριθμος. Ίσα ίσα η παρουσία όλων αυτών των διαθεσιτών θα δημιουργήσει οργανικά πλεονάσματα στις περιοχές που θα διοριστούν όλοι αυτοί τον Μάρτιο του 2025, αν οι ώρες που θα αφήσουν πίσω τους όσοι βγουν στη σύνταξη δεν είναι περισσότερες από τις ώρες όλων αυτών των επιπλέον ατόμων που θα διοριστούν φέτος. Όλα αυτά θα μπλοκάρουν τις μεταθέσεις όπως επίσης και τους διορισμούς αν κάθε χρόνο δεν ακολουθείται η λογική του να διορίζουν πάνω από τα οργανικά κενά, γιατί πλέον τα οργανικά κενά μετά τις μεταθέσεις θα είναι πολύ λιγότερα από τις συνταξιοδοτήσεις (αντί για περισσότερα όπως είναι τώρα).
Στα νησιά στάνταρ δεν έχεις κόσμο που παίρνει απόσπαση για αστικά κέντρα;
Τις αποσπάσεις σε σχολεία εννοείς; Δηλαδή οι ώρες των αποσπασμένων να πιάνονται ώρες οργανικών κενών; Δε γίνεται αυτό. Κι αν τελοσπάντων μπορούμε να το συζητήσουμε για τους αποσπασμένους σε φορείς, για τα σχολεία δε γίνεται με την καμμία.
Σου είπα ότι μπρεδεύεις τα κενά μεατθέσεων/διορισμών με τα οριστικής τοποθέτησης άλλα ή δεν το διάβασες ή δεν έδωσες σημασία.
Πού κολλά αυτό στο σχόλιό μου; Χρόνια τώρα φωνάζω ότι κακώς λέμε τα κενά οριστικών τοποθετήσεων οργανικά κενά. Μπορεί να στο βεβαιώσει κόσμος. Νομίζω ότι δεν τα 'χω μπερδέψει εγώ. Αλλ' αν νομίζεις ότι διορισμοί άνω των οργανικών κενών δε θα 'χουν αρνητικές επιπτώσεις στις μεταθέσεις (το σενάριο αλλαγής αλγορίθμου παραμένει υποθετικό) τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Αυτό που πάει να γίνει το ζήσαμε στο πετσί μας απ' το 2010 και μετά όπου κυριαρχούσε το αμετάθετο λόγω των πρότερων αλόγιστων διορισμών.
Μα αν αλλάξει με όμοιο τρόπο και ο υπολογισμός κενών μεταθέσεων πώς θα γίνει αυτό που λες;
Ωραία. Αν αλλάξει κι απελευθερωθούν οι μεταθέσεις, όπως πάει να γίνει με τους διορισμούς, τότε ok. Αν δεν αλλάξει, όμως, τότε έρχεται κατακέφαλα πολυετές αμετάθετο.
Πρέπει να είναι μουρλοί για να μην το αλλάξουν.