0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι πιστώσεις είναι το ένα κομμάτι. Τα κενά από που προέκυψαν δε μου λες. Η επίσημη καταγραφή τους είναι τα κενά μεταθέσεων και σε ένα βαθμό η εγκύκλιος μετατάξεων. Σε ποιο από τα 2 προέκυψαν 5000 κενά γενικής; Το να διορίσεις παραπάνω από τα υφιστάμενα κενά σε ποιον νόμο προβλέπεται;Αντιδρώ σε όλους όσους βλέπω να έχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά. Μην το παίρνεις προσωπικά. Δεν είναι ούτε εναντίον σου, ούτε εναντίον της ειδικότητας σου. Και για τη δικιά μου ειδικότητα ίδια στάση έχω.
Γιατί; Σε ποιο νόμο προβλέπεται ότι διορίζεις με βάση τα κενά των μετατάξεων; Ο μόνος νόμος που μιλά για οργανικές θέσεις είναι ο Ν. 1566/1985. Πολιτική επιλογή ήταν ότι τα τελευταία χρόνια διόριζαν με βάση τα κενά των μετατάξεων.
Δεν πρόσεξες τι είπα. Είπα κενά μεταθέσεων και σε ένα βαθμό των μετατάξεων (υπό την έννοια ότι δεν περιέχονται πάντα όλα τα κενά στην εγκύκλιο μετατάξεων). Σίγουρα πάντως περιέχονται όλα τα κενά στα κενά μεταθέσεων και μπορεί κάποιος σχετικά εύκολα, να υπολογίσει ποια είναι τα κενά μετά τις μεταθέσεις. Αυτά είναι και τα υφιστάμενα κενά. https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/134464/nomos-3848-2010#Άρθρο_7|134528Δες τι λέει εδώ και πες μου ότι ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία φέτος στη Δευτεροβάθμια. Δεν καταλαβαίνω γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείτε ότι το υπουργείο κάνει παρασπονδία. Το αν χρειάζονται ή όχι, είναι άλλο θέμα. Για όλες τις ειδικότητες σε όλες τις βαθμίδες μπορεί να δικαιολογηθεί το να πάρει παραπάνω από τα κενά τους. Δεν είναι η νόμιμη διαδικασία όμως. Με τα ισχύοντα. Αν είχε αλλάξει τον αλγόριθμο κι είχε επανυπολογίσει τα κενά κι έλεγε ότι πλέον δε θα διαιρούμε με το 20, αλλά με το 10 κι άρα έχουμε αυτά τα κενά πλέον, δε θα μιλούσε κανένας για παρασπονδία. Μπορεί να γκρίνιαζε κανένας για τον αριθμό που θα αντικαθιστούσε το 20, αλλά τουλάχιστον θα βασιζόταν σε κάτι απτό που θα μπορούσε να το υπολογίσει και να το επιβεβαιώσει ο καθένας. Τώρα θα βγάλουν στην τύχη νούμερα κι εμείς θα πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτά δεν ήταν απλά αποτέλεσμα συντεχνιακών πιέσεων, αλλά ότι έχει πέσει μελέτη από πίσω (είναι από το χωριό η μελέτη, γι'αυτό δεν τη ξέρουμε και μάλλον δε θα τη μάθουμε ποτέ). Κι ο ίδιος ο Πατρέας (που σε όλα τα θέματα πλην αυτού τον αντιμετωπίζετε ως αυθεντία) είπε ότι έχει γίνει στο πόδι η όλη διαδικασία.
Το θέμα εδώ που δεν καταλαβαίνουν με την παρασπονδία είναι το απλό εξής:
https://www.youtube.com/watch?v=ZGw12GSIij8&ab_channel=DimitrisMitsotakisOfficial
Αυτό θα γίνει, αλλά δεν θέλετε κάποιοι να το καταλάβετε και νομίζετε ότι κινδυνολογούμε. Τι με κόφτει εμένα;
Αυτό γινόταν και πριν και πάντα θα γίνεται. Μια χαρά καταλαβαίνω.
Δε μπορώ να καταλάβω αυτή την απίστευτη αφέλεια, αθωότητα να πω, πως όλα θα γίνουν πρίμα, δίκαια κι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Μέχρι πριν λίγο πολλοί ήταν σίγουροι ότι θα έχουμε και συμπληρωματικές μεταθέσεις στη δευτεροβάθμια Μακάρι να υιοθετηθεί κοινος συντελεστής για τους παραπάνω διορισμούς από τα κενά των μετατάξεων αλλά οι κατανομές των προηγούμενων ετών άλλα δείχνουν.
Γενικό φαινόμενο στη χώρα μας. Όλοι θέλουν/ζητούν την αξιοκρατία, όταν φοβούνται ότι θα αδικηθούν. Τη στιγμή που διαπιστώνουν ότι η αναξιοκρατία τους ευνοεί (εις βάρος άλλων εννοείται), όχι μόνο την αποδέχονται, αλλά κάνουν τα αδύνατα δυνατά να την επενδύσουν με ένα μανδύα αξιοκρατίας.
Όταν είχες ταβάνι τα κενά των μετατάξεων, δεν γινόταν. Ή έστω, θα γινόταν σε πολύ μικρό βαθμό.
Μπορείς να δεις ποιοι κλάδοι είχαν τεράστια απόκλιση μεταξύ κενών μετατάξεων και κενών Α φάσης.