0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ειναι απαραιτητο οτι το παιδαγωγικο το τεκειωνεις σε 2,5 χρονια….Σε καποια τμηματα οι πρακτικες ειναι (ή προκειται να γινουν) προαπαιτουμενα με τη σειρα που βρισκονται στα ετη. Δηλαδη, η πρακτικη του 1ου ετους γινεται πρωτα, μετα του 2ου ετους κλπ.Επισης, οι πρακτικες ειναι απαραιτητες για τη λήψη πτυχιου
με αυτή τη σειρά ακριβώς βγαίνει σε 2,5 χρόνια τουλάχιστον. Μιλώ εκ πείρας. Και σε πιο σύντομο διάστημα μπορεί να βγει με αναγνώριση μαθημάτων. Ο οδηγός σπουδών θεωρεί ότι όλοι έχουν μπει με πανελλήνιες και δεν προβλέπουν διαφορετικές διατυπώσεις για τους εισαχθέντες με κατατακτήριες, αλλά κάτοχοι πρώτου πτυχίου θεωρούνται έμπειροι και μπορούν να πάρουν μαθήματα μη τηρώντας την απαιτούμενη σειρά (π.χ. όλες τις πρακτικές μαζεμένες αν και αυτό πρακτικά είναι αδύνατο γιατί κάποιες συμπίπτουν στα ωράρια, η μαζεμένα τα εργαστήρια. Υπάρχει πάντως τρόπος με καλό συντονισμό στο πρόγραμμα να μη δημιουργηθούν παράλληλες υποχρεώσεις. Επίσης αν υπάρχουν αναγνωρίσεις σε μαθήματα φυσικών επιστημών ή πληροφορική, γλιτώνονται τα εργαστήρια όπου μπορείς εκεί να χώσεις κάποια πρακτική. Παρότι λέει ότι προβλέπεται για την πλήρη φοίτηση, τουλάχιστον 8 εξάμηνα πάνω στην αναλυτική, στην περίπτωση τέτοιας εισαγωγής μετρούν τα ects και πόσο γρήγορα τα μαζεύεις (σύνολο 240 για το πτδε Αθήνας). Αν παίρνεις τα μαθήματα δέκα δέκα και δώσεις για να αναγνώριση, μπορείς να το τελειώσεις και στον ενάμιση χρόνο. Ίσως πια να έχει μπει πλαφόν με τις παιδαγωγικές πρακτικές που έχουν γίνει αλυσίδα (4ου, 5ου, 6ου και 8ου εξαμήνου), αλλά και πάλι αυτό παρακάμπτεται για τους εισαχθέντες με κατατακτήριες, αρκεί να γίνει αθορύβως 😏). Ειπναι υποχρεωτικές καθώς δεν αναγνωρίζονται από άλλα τμήματα και βαθμίδες αντίστοιχες. Πρέπει να βγάλεις για την α’ βάθμια.
Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς να πάρεις πτυχίο, ακόμη και αν έχεις τελειώσει τις υποχρεώσεις νωρίτερα.Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να συμπληρωθεί ο τυπικός χρόνος. Γνωρίζω περίπτωση που ενώ είχε τελειώσει όλες τις υποχρεώσεις περίμενε ένα εξάμηνο για να φτάσει στο τυπικό εξάμηνο που απαιτούταν για να πάρει πτυχίο.Δεν μιλάω για τις περιπτώσεις των κατατακτήριων που κατατάσσονται στο 3ο εξάμηνο και μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα 3 έτη.
Υπαρχει ελαχιστη φοιτηση 8 εξαμηνων για οσους μπαινουν με πανελλαδικεςΑπλα αν αναγνωριστουν μαθηματα, εχεις λιγοτερα να εξεταστεις. Δεν σημαινει νωριτερη αποφοιτηση
Στις κατατακτήριες δεν υπάρχει ελάχιστος χρόνος φοίτησης;Μπορείς δηλαδή να μπεις στο 1ο εξάμηνο και να πάρεις πτυχίο νωρίτερα από το 8ο;
Εξαρταται απο το εξαμηνο που θα μπειςΕλαχιστον χρονος ειναι τοσος, οσα εξαμηνα μενουν
ΟΚ, αυτό ήξερα κι εγώ. Γι' αυτό μου έκαναν εντύπωση αυτά τα περί 2,5 ετών κλπ.