0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλό θα ήταν να εστιάζαμε με έμφαση σε τέτοιου είδους προβλήματα της διαδικασίας αντί για τη στείρα άρνηση.
Μια χαρά προσέχουμε,ο κόσμος που γελάει μαζί μας δεν με αφορά καθόλου.Ούτε χρειάζομαι έλεγχο για να κάνω ευσυνείδητα την δουλειά μου,τουλάχιστον όχι αυτόν τον έλεγχο παρωδία.Και κανείς δεν θα μου υποδείξει πως θα σκέφτομαι και πως θα φέρομαι,ειδικά με γνώμονα το επικοινωνιακό κομμάτι,δεν είμαι PR Manager.
Εξαρτάται πώς βλέπει κανείς τη διαδικασία. Όποιος θεωρεί ότι αυτή μπορεί να ωφελήσει τον κλάδο, ας κάνει όσες προτάσεις για τη βελτίωσή της θέλει. Όποιος πάλι θεωρεί ότι αυτή ισοδυναμεί με την καταστροφή όλων των κεκτημένων(κοινώς με πρόταση "έλα να σου κάψω το σπίτι") δεν έχει συνειδησιακά καμία άλλη επιλογή πλην της άρνησης. Αν αυτή θεωρείται από κάποιους (γόνιμους υποθέτω) "στείρα", so be it.
η διαρκής ανανέωση του πώς διδάσκουμε, η προσφορά και άλλων πραγμάτων πέρα από το τυπικό μάθημα και η ειλικρινής προσπάθεια να λειτουργεί καλύτερα ένα σχολείο, είναι πράγματα μετρήσιμα και εύκολα τεκμηριώνονται
Το καταστροφή όλων των κεκτημένων λόγω αξιολόγησης είναι πάσα πολύ βαρύ, όταν έχουμε υποστεί αύξηση ωραρίου, μείωση μισθών, πάγωμα επι πόσα έτη, έλλειψη μεταθέσεων επι ποσα έτη, απουσία διορισμών επι πόσα έτη.
Την καταστροφή όσων -λίγων- κεκτημένων μας έχουν απομείνει εννοώ. Δηλαδή: τη σχέση εργασίας (μονιμότητα), το ότι ο διευθυντής μέχρι τώρα ήταν "πρώτος μεταξύ ίσων" και όχι αφεντικό - δερβέναγας, το ότι ο χώρος εργασίας μας δεν είχε μετατραπεί ακόμη σε αρένα που ο ένας κοιτάει να φάει τις σάρκες του άλλου, το ότι εφόσον πληρούσαμε τις τυπικές προϋποθέσεις μπορούσαμε να διεκδικήσουμε θέση ευθύνης (αν θέλαμε, τώρα πια δεν θα μπορούμε αν δεν κριθούμε εξαιρετικοί ή πολύ καλοί) κι ένα σωρό άλλα. Τι να λέμε τώρα.Και στο κάτω-κάτω επειδή έγιναν όσα αναφέρεις, τι σημαίνει; ότι πρέπει να τα χάσουμε όλα για όλα;
Αν περάσουμε σε μια ριζική αλλαγή με προσλήψεις από τους δήμους ή επιλογή προσωπικού από τους διευθυντές, επιλογή σχολείων από γονείς και ίσως και voucher κλπ, πράγματα που δεν θεωρώ απίθανο να γίνουν, η αξιολόγηση δεν θα είναι το βασικό πρόβλημα, και δεν θα είναι αυτό που θα τα προκαλέσει όλα αυτά. Η επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση έχει πολύ βαθύστερους στόχους από το αν κάποιοι από εμάς θα αξιολογηθούν ως σκέτο καλοί ή αν κάποιοι θα "επιμορφωθούν".
Κοιτα κάπου το χάνεις και δεν είναι προσωπικό γενικά το χάνουμε..
Μπορεί να πει κάποιος, ποια η διαφορά της έκθεσης αυτοαξιολογησης μεταξύ Α1 και Α2; Έχω κάνει του Α1, τώρα στο Α2 να αυτοαξιολογηθω ως προς τα ίδια πεδία του Α1;
Σε μία συζήτηση (μεσω πμ) που ειχα με έναν συναδελφο μου εθεσε το πολύ ουσιωδες -κατά τη γνωμη μου- ερωτημα :“ Είμαι διορισμενος του 2022 και φέτος θα περάσω το Α2 και