0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι δάσκαλοι μην απαντάτε, δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε. Αν υπάρχει κλάδος που πραγματικά ποτέ δεν προσπάθησε να πάρει παραπάνω διορισμούς κάνοντας επιθέσεις στους υπόλοιπους κλάδους είναι ο δικός μας. Το ότι αναφέρονταν στο άλλο νήμα πολύ συχνά στοιχεία για τα κενά και την κατανομή μας συνέβη πολύ απλά γιατί είμαστε ο πιο πολυπληθής κλάδος, επειδή πολλοί δραστήριοι συνάδελφοι του κλάδου μου εδώ και μήνες προσπαθούσαν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις ελλείψει ενημέρωσης από το σωματείο μας και (κυρίως) γιατί κανένας από τους υπόλοιπους κλάδους δεν ενδιαφερόταν για τους διορισμούς του κλάδου του μέχρι που μάθατε ότι ανέβηκε ο αριθμός διορισμών και πέσατε σαν τα κοράκια πάνω στον υπουργό για να πάρετε ότι προλάβετε (δεν πάει στον trust αυτό, που ενδιαφερόταν από την αρχή, αλλά σε όσους θυμήθηκαν την ύπαρξη του pde και των άλλων μέσων μετά τις αποκαλύψεις του Patreas για τον αριθμό).
@leon καλά κάνεις και λες την άποψη σου δημοκρατία έχουμε αλλά υπάρχει και γενικό νήμα να την καταθέσεις.
@trust έχω διαβάσει μήνυμα σου στο γενικό νήμα που είπες να μη γίνουν αδικίες αλλά να καλυφθούν όλα τα κενά του κλάδου μου. @leon καλά κάνεις και λες την άποψη σου δημοκρατία έχουμε αλλά υπάρχει και γενικό νήμα να την καταθέσεις. Όμως μιλάτε λες και φταίμε εμείς για το τι αποφασίζει το υπουργείο . ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ Ο ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ. Όσο για τη συνάδελφο που έγραψε για δασκάλους 24 χρονών να σου πω πως οι περισσότεροι που είμαστε ψηλά στους νέους πίνακες είμαστε 35 Πλας αδικημένοι του συστήματος προσοντολογιου που χάσαμε τόσα χρόνια τον διορισμό επειδή μας πέρασαν οι 24ρηδες που λες. Συνεπώς μη γενικεύεις αν δεν ξέρεις. Αυτό που μας έχει φάει και με λυπει είναι το ο θάνατος σου η ζωή μου. Φτάνει πια. Σε πρόσφατη μου απορία που με βοήθησε ο @ trust για κάτι που δεν είχα καταλάβει έγραψα κιολας δεν τοποθετουμαι για άλλους κλάδους γιατί δεν γνωρίζω. Ξέρω όμως τόσα χρόνια στα σχολεία πόσο σημαντική ήταν η έλλειψη τους και η καθυστέρηση προσληψης τους.
Όπως προκαλούσαν οι φυσικοί που έλεγαν μην πάρετε βιολόγους κι ας έχουν τα 4πλασια κενά από εμάς.
@trust σωστά τα λες. Πάντως με βάση την ανάρτηση του Πατρεα στο γενικό νήμα φαίνεται ότι για την πρωτοβάθμια θα είμαστε ο κλάδος με ψαλίδι. Τι λέτε παίζει να μην πάρουν ούτε τις συντάξεις;
Προκαλούσαν οι φυσικοί όταν οι διορισμοί βιολόγων είναι τετραψήφιοι και των φυσικών διψήφιοι;;;; Όσον αφορά τα οργανικά κενά αυτά έχουν να κάνουν με μείωση των ωρών φυσικής υπέρ βιολογίας και μ' ένα στρεβλό αλγόριθμο.
Ναι προκαλούσαν. Γιατί όταν ήταν αντίστροφα τα πράγματα, όλα ήταν καλώς καμωμένα. Κι ειπώθηκε πολλές φορές αυτό το "είμαστε πιο σημαντικοί". Δε μπορεί να λέμε ότι δεν πρέπει να πάρει δασκάλους με καταμετρημένα οργανικά κενά γιατί είναι εικονικά και στην ίδια πρόταση να λέμε "μην κοιτάτε τα οργανικά μας. Πρέπει να πάρετε τουλάχιστον Χ φυσικούς". Και να παρακολουθούν οι θεατρολόγοι με τους 1000+ αναπληρωτές. Κι οι Πληροφορικοί με τους 2000 αναπληρωτές.
Οι πληροφορικοί τη δεκαετία του 2000 διορίζονταν ό λ ο ι στα 25 τους. Γι' αυτό είναι τόσο νέοι και δε βγαίνουν συντάξεις. Οι φυσικοί είναι σήμερα 55 χρονώ με δεκαπενταετία αναπλήρωση και βλέπουν βιολόγους στα 30 τους με μηδέν προϋπηρεσία να διορίζονται. Κι όλο αυτό γιατί έτρωγαν επί χρόνια τις ώρες φυσικής για να τις κάνουν βιολογίες. Με απειλές στα υπουργεία και χίλια δυο αντισυναδελφικά καμώματα.
Όταν αυξάνονται οι ώρες φυσικής, είναι δίκαιο κι έγινε πράξη. Όταν μειώνονται, είναι λόγω πιέσεων κι απειλών. Αντικειμενικό μου ακούγεται. Σταματώ εδώ.