*

Αποστολέας Θέμα: Πε70-Διορισμοί 2024  (Αναγνώστηκε 57981 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πε70-Διορισμοί 2024
« Απάντηση #224 στις: Ιουλίου 22, 2024, 09:19:07 pm »
Αντί το υπουργείο να αλλάξει πολιτική κάνοντας πρώτα την αυτοκριτική του, ελέγχοντας τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων (κάτι που ίσως προσκρούει στο αυτοδιοίκητό τους και προκαλούν κώλυμα) θα βρει τη λύση του αποδιοπομπαίου τράγου (- Για ποιον χτυπά η καμπάνα; - Χτυπάει για σένα, ΠΕ70) που θα είναι ο εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας κι όχι οι μεγαλοκαθηγητάδες που βουλιάζουν τα τμήματα με παρωχημένες γνώσεις ή παρωχημένο τρόπο διεξαγωγής διαλέξεων.
Όσο για τα ιδιαίτερα, αυτό με την νομιμοποίησή τους (όπως της παραπαιδείας γενικώς) μόνο για τις ειδικότητες της β’ βάθμιας κρατά από την αρχή της μεταπολίτευσης, ενώ μέχρι σήμερα απαγορεύεται στο δάσκαλο (ΠΕ70), να τα ασκεί νόμιμα. Θυμάμαι μια κοπέλα απόφοιτη παιδαγωγικού που έκανε και δεύτερο πτυχίο στη φιλολογία για να μπορεί να έχει πρόσβαση σε νόμιμα ιδιαίτερα και φροντιστήριο.
Και τα δύο λανθασμένα είναι. Πρέπει η δουλειά να γίνεται στο σχολείο με σωστά εργαλεία και εγκαταστάσεις που λες και πάνω απ’ όλα επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια. Επειδή όμως η οικογενειοκρατία καλά κρατεί και βολεύουν υμετέρους, επειδή δεν μπορεί να τους επιβληθεί το κράτος, κοτσάρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα τα ελέγχει με νόμους αγοράς και ζήτησης. Στο εαρινό του 2022 όταν είχε σκάσει η είδηση για συγχώνευση, ταυτόχρονα γίνονταν προσπάθειες να ιδρυθεί παιδαγωγικό δημοτικής αγγλόφωνο ιδιωτικού κολλεγίου στο
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 22, 2024, 09:20:47 pm από topsy »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:42:11 »

Αποσυνδεδεμένος celtic77

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ70 (Δασκάλων) & ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής).
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Ιουλίου 23, 2024, 08:02:32 am »
Τι θες να κάνει; Να ζει με τη σύνταξη της μάνας; Ή να νοικιάζει σπίτι 400 ευρώ πληρώνοντας το τάχα με το μισθό του;
ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ;
Άντε εγώ είχα κωλοφαρδια διορίστηκα Ρόδο σε δυσπρόσιτο κιόλας παραλιακό χωριό με ενοίκιο μαύρα 240...
Οι άλλοι που πάνε Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη και πληρωνουν ενοίκιο 400 ευρώ που τα βρίσκουν όταν το δεκαπενθήμερο παίρνουν 490 ή και λιγότερο;
Ας είναι καλά το πορτοφόλι της μάνας και του πατέρα, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ! Και μου αρέσει που μερικοί δεν το παραδέχονται!
ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ Ή

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Ιουλίου 23, 2024, 08:54:32 am »
Τι θες να κάνει; Να ζει με τη σύνταξη της μάνας; Ή να νοικιάζει σπίτι 400 ευρώ πληρώνοντας το τάχα με το μισθό του;
ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ;
Άντε εγώ είχα κωλοφαρδια διορίστηκα Ρόδο σε δυσπρόσιτο κιόλας παραλιακό χωριό με ενοίκιο μαύρα 240...
Οι άλλοι που πάνε Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη και πληρωνουν ενοίκιο 400 ευρώ που τα βρίσκουν όταν το δεκαπενθήμερο παίρνουν 490 ή και λιγότερο;
Ας είναι καλά το πορτοφόλι της μάνας και του πατέρα, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ! Και μου αρέσει που μερικοί δεν το παραδέχονται!
ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ Ή

Αποσυνδεδεμένος ΤΚ

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Ιουλίου 23, 2024, 09:18:54 am »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:42:11 »

Αποσυνδεδεμένος barbarosa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Strč prst skrz krk
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Ιουλίου 23, 2024, 10:05:03 am »
Τέλος και με αυτή την παραφιλολογία : https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/452769_yfypoyrgoy-paideias-k-lytribi-kamia-proslipsi-kathigiton-stin-protobathmia
Να δούμε μέχρι πότε. Κυβέρνηση που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, που έχει αποδείξει το μαγείρεμα αριθμών – βλέπε το 41% των τελευταίων εθνικών εκλογών – με τις εκλογές τις οποίες δεν μπορεί να επέμβει για να επηρεάσει το αποτέλεσμα – ευρωεκλογές, 29%, δεν είναι να την εμπιστεύεσαι. Κανείς δε μας εγγυάται ότι δεν έχουνε δρομολογηθεί γεγονότα τα οποία δεν θα εφαρμοστούν άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου - και που καμιά κατοπινή δεν θα αναιρέσει γιατί δεν θα την βολέψει, δεν την ενδιαφέρει κ.λπ..
Επίσης έχει μπει ως επιλεγόμενο μάθημα η εκπαίδευση ενηλίκων στο παιδαγωγικό του ΕΚΠΑ – που είναι χρήσιμο με την προοπτική ότι έχει και ένα σκέλος που αφορά στην διαχείριση των γονέων των μαθητών, αλλά δεν είναι η βασική επιδίωξη του μαθήματος, διότι είναι αυτή που δηλώνει ο τίτλος του - και έχει συζητηθεί χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει λόγω της έλλειψης κονδυλίων και της ευρύτερης συρρίκνωσης του τμήματος από άποψη προσωπικού οι δάσκαλοι να κάνουν μαθήματα γλωσσολογίας, όπως ακριβώς γίνονται τις φιλολογίες, με το βαθύ θεωρητικό υπόβαθρο το οποίο παρουσιάζεται εκεί σε αντίθεση με τον πιο πραγματολογικό - πραγματιστικό χαρακτήρα και εστιασμένο στην ελληνική γλώσσα που έχουν αυτά τα λίγα μαθήματα στο παιδαγωγικό.
Υπάρχει ένας μετεωρισμός γενικώς με το τι θα απογίνουν οι δάσκαλοι.
Όσο αυξανόταν η δυσκολία της ύλης και οι διδακτικές απαιτήσεις τα παιδαγωγικά από διετείς ακαδημίες αναβαθμίστηκαν σε πανεπιστημιακά τμήματα τετραετή. Το μόνο που απομένει προς τα πάνω πλέον είναι να αποκτήσουν και πέμπτο έτος ειδίκευσης σε κάποιον γνωστικό τομέα. Δεν ξέρω πώς αλλιώς θα μπορούσε να οργανωθεί ο οδηγός σπουδών τους για να μην τίθενται καν θέματα συζήτησης – άσχετα από το αν εφαρμόζονται ή όχι, αλλά δημιουργούν εντυπώσεις – αντικατάστασής τους - κάτι που πρέπει να το διεκδικήσει ο ίδιος ο κλάδος για να μπορεί να θέσει και τους όρους του και να μην έρθει ως έξωθεν ανεξέλεγκτη  παρέμβαση (πριν του ορίσουν άλλοι τους όρους).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 23, 2024, 10:10:57 am από barbarosa »
- Θεέ μου, βόηθηξέ μου…😇
- Μα σείε κι εσύ τσι πόδες σου!🤨

Αποσυνδεδεμένος ΤΚ

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Ιουλίου 23, 2024, 10:28:19 am »
Να δούμε μέχρι πότε. Κυβέρνηση που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, που έχει αποδείξει το μαγείρεμα αριθμών – βλέπε το 41% των τελευταίων εθνικών εκλογών – με τις εκλογές τις οποίες δεν μπορεί να επέμβει για να επηρεάσει το αποτέλεσμα – ευρωεκλογές, 29%, δεν είναι να την εμπιστεύεσαι. Κανείς δε μας εγγυάται ότι δεν έχουνε δρομολογηθεί γεγονότα τα οποία δεν θα εφαρμοστούν άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου - και που καμιά κατοπινή δεν θα αναιρέσει γιατί δεν θα την βολέψει, δεν την ενδιαφέρει κ.λπ..
Επίσης έχει μπει ως επιλεγόμενο μάθημα η εκπαίδευση ενηλίκων στο παιδαγωγικό του ΕΚΠΑ – που είναι χρήσιμο με την προοπτική ότι έχει και ένα σκέλος που αφορά στην διαχείριση των γονέων των μαθητών, αλλά δεν είναι η βασική επιδίωξη του μαθήματος, διότι είναι αυτή που δηλώνει ο τίτλος του - και έχει συζητηθεί χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει λόγω της έλλειψης κονδυλίων και της ευρύτερης συρρίκνωσης του τμήματος από άποψη προσωπικού οι δάσκαλοι να κάνουν μαθήματα γλωσσολογίας, όπως ακριβώς γίνονται τις φιλολογίες, με το βαθύ θεωρητικό υπόβαθρο το οποίο παρουσιάζεται εκεί σε αντίθεση με τον πιο πραγματολογικό - πραγματιστικό χαρακτήρα και εστιασμένο στην ελληνική γλώσσα που έχουν αυτά τα λίγα μαθήματα στο παιδαγωγικό.
Όσο αυξανόταν η δυσκολία της ύλης και οι διδακτικές απαιτήσεις τα παιδαγωγικά από διετείς ακαδημίες αναβαθμίστηκαν σε πανεπιστημιακά τμήματα τετραετή. Το μόνο που απομένει προς τα πάνω πλέον είναι να αποκτήσουν και πέμπτο έτος ειδίκευσης σε κάποιον γνωστικό τομέα. Δεν ξέρω πώς αλλιώς θα μπορούσε να οργανωθεί ο οδηγός σπουδών τους για να μην τίθενται καν θέματα συζήτησης – άσχετα από το αν εφαρμόζονται ή όχι, αλλά δημιουργούν εντυπώσεις – αντικατάστασής τους - κάτι που πρέπει να το διεκδικήσει ο ίδιος ο κλάδος για να μπορεί να θέσει και τους όρους του και να μην έρθει ως έξωθεν ανεξέλεγκτη  παρέμβαση (πριν του ορίσουν άλλοι τους όρους).

Δεν τίθεται θέμα ανικανότητας των δασκάλων να διδάξουν την ύλη του δημοτικού. Αν αυτό ήταν η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη σωστή μόρφωση των παιδιών δεν θα βλέπαμε τραγικές επιδόσεις στη Πίζα της γ γυμνασίου (πολύ χαμηλότερες από τις αντίστοιχες στο δημοτικό).

Το όλο θέμα το ανακινουν οι σχολαρχες μόνο και μόνο για να έχουν μεγαλύτερη δεξαμενή απελπισμένων για να προσφέρουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα ιδιωτικά.

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Αρκεί να δούμε τι αποκομίζουν οι μαθητές από τους υπόλοιπους καθηγητές που έχουν μπει στα δημοτικά : γυμναστές, εικαστικά, θεατρική αγωγή , πληροφορική , ξένες γλώσσες...
Προσωπικά δεν έχω δει σε αυτά τα μαθήματα κάτι φοβερό που να επιβεβαιώνει το επιχείρημα για εισροή καθηγητών στα δημοτικά. Δεν βλέπω να μαθαίνουν κάτι φοβερό στη γυμναστική, ούτε γνωρίζω έστω και ένα παιδί που να έμαθε αγγλικά γαλλικά χωρίς φροντιστήριο. Γενικά συνήθως οι ώρες αυτές είναι λίγο ώρες του παιδιού χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα. Το ποιος ευθύνεται δεν ξέρω αλλά σίγουρα δεν με πείθει ότι ένας μαθηματικός στην πέμπτη έκτη θα ενίσχυε τις επιδόσεις των μαθητών. Από προσωπική εμπειρία εχω δει πολλούς μαθηματικούς να δυσκολεύονται ακόμη και στην μελέτη των μαθητών δημοτικού καθώς δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο επίπεδο των μαθητών.

Το ότι θέλουν να εισβάλουν οι καθηγητές στα δημοτικά είναι χρόνια γνωστό. Ασχέτως όμως τι θα γίνει, είναι 100% βέβαιο ότι κανένα όφελος δεν θα προκύψει για τους.μαθητες.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 23, 2024, 10:35:29 am από ΤΚ »

Αποσυνδεδεμένος RGΠΕ70

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Ιουλίου 23, 2024, 10:45:34 am »

Αυτό που η δευτεροβάθμια έχει άποψη για την πρωτοβάθμια, ενώ το αντίθετο δε βλέπω να συμβαίνει, με ξεπερνάει!
Επίσης, όσοι καθηγητές έχουν βλέψεις για πρωτοβάθμια, γιατί πολύ απλά δε δίνουν κατατακτήριες στο παιδαγωγικό να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία;
Με την ίδια λογική, κάποιος δάσκαλος απόφοιτος του ΠΤΔΕ Ιωαννίνων (αναφέρω αυτό γιατί μόνο αυτή την περίπτωση γνωρίζω) με τον παλιό οδηγό σπουδών ο οποίος είχε κατευθύνσεις, γιατί να μη διδάξει τα θετικά ή τα φιλολογικά μαθήματα αντίστοιχα, έστω στο γυμνάσιο; Όχι βέβαια! Δε γίνονται αυτά συνάδελφε.
Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην μπαίνει ο ένας στα ''χωράφια'' του άλλου γιατί ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι.

Συνδεδεμένος math02063

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Ιουλίου 23, 2024, 10:56:44 am »
Κι εγώ πιστεύω ότι είναι σπέκουλα των σχολαρχών το όλο θέμα διότι δεν βρίσκουν δασκάλους να τους πατάνε στο λαιμό εργασιακά.
Δεν νομίζω να βρεθεί άξιος λόγου αριθμός μαθηματικών πχ που να θέλει να πάει στο δημοτικό να διδάσκει ομώνυμα.

Αποσυνδεδεμένος geokyria

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Ιουλίου 31, 2024, 07:31:39 pm »
Με θέση εκκαθαρισμένο 1145 πιστεύετε θα πιάσω Αττική; Έχει 551 κενά η Αττική!

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Ιουλίου 31, 2024, 07:41:38 pm »
Μπες δες τον εκκαθαρισμένο ξανά και δες πού δούλεψαν όλοι οι από πάνω σου φέτος. Αν βρεις σε αναπληρωτές πάνω από 551 άτομα, τότε όχι. Αν βρεις κάτω από 551, έχεις ελπίδες. Και λέω ελπίδες, γιατί ο Σαλονικιός που φέτος ήταν αναπληρωτής σπίτι του τώρα έχει μηδαμινές επιλογές βόρεια, άρα δε μπορείς να ξέρεις τί θα επιλέξει.

Αποσυνδεδεμένος barbarosa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Strč prst skrz krk
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Ιουλίου 31, 2024, 08:03:17 pm »
Αν υπάρχουν πολλοί που οι περιοχές τους αποκλείονται για φέτος, μπορεί να ρισκάρουν για διορισμούς του χρόνου και να μη δηλώσουν. Αλλά και πάλι. Οι προγνώσεις μου φαίνονται λίγο μάταιες,.γιατί δεν είναι εύκολο να πέσεις μέσα σε ένα τόσο πολυπαραγοντικό ζήτημα - εκτός.κι αν μαζέψουμε όλους τους παράγοντες σε μεταβλητές και βρούμε τύπο που να προβλέπει, λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους διορισμούς εντός 20ετιας.
- Θεέ μου, βόηθηξέ μου…😇
- Μα σείε κι εσύ τσι πόδες σου!🤨

Αποσυνδεδεμένος pedrinio23

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Αυγούστου 01, 2024, 12:25:18 am »

Η

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Αυγούστου 01, 2024, 12:54:13 am »

Σύμφωνα με τους πίνακες του κου Τrust κι αν φίλτραρα σωστά (μιας και με ενδιέφερε κι εμένα) φαίνεται ότι ως το 1144 δούλεψαν 391 δάσκαλοι στην Αττική (α,β,γ,δ α+β Ανατόλ και δυτ Αττική).

Αποσυνδεδεμένος Mini1234

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Αυγούστου 01, 2024, 02:47:38 am »
Oσοι μενατε Γ Αθηνας, θα διαλεγατε για διορισμο την Δ Αθηνας ή Δυτικη Αττικη;; (θα ειμαι απο τους τελευταιους στην τοποθετηση). Που ειναι καλυτερα; εχω δικο μου μεταφορικο μεσο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182531
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)