0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ούτε ο διευθυντής ούτε ο σύμβουλος είναι συνάδελφοί μας. Είναι στελέχη. Διάλεξαν το δρόμο τους. Κι οι συνάδελφοι τον δικό τους και δικό μας.ΥΓ: Όποιος δεχτεί ν' αξιολογήσει/επιθεωρήσει/ελέγξει/ρουφιανέψει συνάδελφό του αναβιώνει στο ακέραιο τους γερμανογκεσταμπίτες.
Τέλος, όσο για την υστεροφημία τόσο στους μαθητές, όσο και στους συναδέλφους, πιστέψτε με ότι από τους πρώτους ελάχιστοι θα σε μνημονεύουν αν δεν είσαι μαθητοπατέρας, από τους δε δεύτερους δεν θα σε θυμάται κανείς ένα χρόνο -και πολύ λέω- μετά τη μετάθεση από τη σχολική μονάδα.
Αναρωτιέμια όμως, εμείς σαν εκπαιδευτικοί που όπως βλέπω από τη συζήτηση, αυτομάτως πιστεύουμε τον συνάδελφο και θεωρούμε ότι ο διευθυντής έχει άδικο, αν έρθει η ώρα της κρίσεως του διευθυντή και εκείνος ισχυρίζεται ότι αυτά έχουν συμβεί και τα έχει καταγράψει, θα τον πιστέψουμε απέναντι στον εκάστοτε ανώτερό του, ή εκεί θα θέλουμε να έχει την αντιμετώπιση που πρέπει;
Συγγνώμη βρε έσπερε αλλά τι λόγο έχουμε να αμφισβητήσουμε τον συνάδελφο; Κρίνουμε από τα γραφόμενά του και βάσει αυτών του απαντάμε.
Καλησπέρα!Μίλησα με τον σύμβουλο σήμερα, και μου είπε ότι με χίλια ζόρια την έπεισε να μη μου βάλει "ικανοποιητική" και στην έκθεση Β, γι' αυτό εν τέλει πήρα "πολύ καλά".Εν ολίγοις, σήμερα ήταν καθησυχαστική απέναντί μου, ότι δεν έγινε και τίποτα.Επειδή ρωτούν συνάδελφοι, για τις εφημερίες, μού είχε κάνει παρατήρηση, για τα υπόλοιπα όμως, όχι, γι' αυτό και αιφνιδιάστηκα.Μου είπε ότι κάτι έπρεπε να βρει να γράψει, κι ότι κι αν αξιολογούσε κι άλλους συναδέλφους, τα ίδια θα έγραφε, αξιολογεί όμως εμένα.Θα κάνω ένσταση, επικαλούμενη έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, κι ευχαριστώ τους συναδέλφους που το πρότειναν παραπάνω.Επίσης, ενώ πριν δεν το σκεφτόμουν, θα κάνω ένσταση και για το Α2. Όντως, είναι πολύ χτυπητό, στο Α1 να είσαι εξαιρετικός και στο Α2 ικανοποιητικός, όπως αναφέρατε και παραπάνω. Εν ολίγοις, ακούγοντας κι εγώ τι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, πιστεύω ότι με χαντάκωσε με πολύ άσχημο τρόπο, και δε θα ήθελα να το αφήσω, παρά τις διαβεβαιώσεις της.Μια ενστασούλα θα είναι, δεν είναι τίποτα, που λέει κι αυτή.
Παρατήρηση, για κάτι που αν διορθωθεί δεν χρειάζεται παραπάνω ενέργειες, όλοι έχουν κάνει σε όλους. Αν η μία παρατήρηση δεν φτάσει, ή ο διευθυντής δεν έχει κύρος (δικό του θεμα να το λύσει) ή ο καθηγητής είναι γαϊδαρος ή ανίκανος, και ο διευθυντ΄ςη δεν θα μείενι στην παρατήρηση, θα κάνει και την επόμενη κίνηση και θα την καταγράψει, γιατί στο κάτω κάτω αν συμβεί κατι σε εφημερία, θα μπορεί να εκθέσει τον αμελή εκπαιδευτικό, και κυνικά να το δει κανείς. Οπότε η μία παρατήρηση δεν θα έπρεπε να σημαίνει κάτι και να χρησιμοποιείται εναντίον του εκπαιδευτικού. Θα ξαναπω όμως, όποιος στενοχωριέται γιατί κ άπου πήρε πολύ καλά, ας διαβάσει τι απαιτειται και για το πολύ καλά και για το εξαιρετικά. Αυτά που απαιτούνται είναι εξωπραγματικά. Δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να σταθεί μια ένσταση στο πολύ καλά, για το Β. Θα χρησιμοεύσει ίσως για να εκτεθεί ο διευθυντής, γιατί αυτά τα βλέπουν οι επόπτες ποιότητας, αν θυμάμαι καλά. Μια ένσταση στο ικανοποιητικά, μπορεί ίσως να σταθεί εφόσον ο σύμβουλος έχει τελείως άλλη εκτίμηση.