*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2024  (Αναγνώστηκε 94929 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2024
« Απάντηση #364 στις: Ιουλίου 30, 2024, 11:17:04 pm »
Καλησπέρα...
Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει σχετικά με τις τοποθετήσεις σε έναν νόμο...
Αν υπάρχει κάποιος αποσπασμένος από άλλο πυσδε και νεοδιοριστοι ...γίνονταν οι τοποθετήσεις με κάποια προτεραιότητα (πχ πρώτα οι νεοδιοριστοι) ή όλοι μαζί ( νεοδιοριστοι κ αποσπασμενοι) βάζουν κάτω τα μόρια τους κ έτσι γίνονται οι τοποθετήσεις???

Ευχαριστώ πολύ
Εξαρτάται τη Διεύθυνση. Άλλες περιμένουν να ορκιστούν οι νεοδιόριστοι και κάνουν μετά τις τοποθετήσεις οπότε προηγούνται οι νεοδιόριστοι των αποσπασμένων. Άλλες κάνουν τις πρώτες τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά πριν την ορκωμοσία των νεοδιόριστων οπότε θα τοποθετηθούν, εκ των χρονικών πραγμάτων, πρώτα οι αποσπασμένοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:14:58 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Ιουλίου 30, 2024, 11:21:15 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι. Υπάρχει κάποια εφαρμογή υπολογισμού μορίων απόσπασης /ή και μετάθεσης;

Δεν νομίζω. Τα μόρια απόσπασης είναι σχετικά απλό να τα υπολογίσεις. Διάβασε την εγκύκλιο αποσπάσεων τι μοριοδοτείται και πόσο και θα τα υπολογίσεις εύκολα.
Τα μόρια μετάθεσης είναι πιο περίπλοκο γιατί εμπλέκονται μόρια δυσμενών συνθηκών σχολείων , ο χρόνος που υπηρέτησες στο καθένα……. Στην εγκύκλιο μεταθέσεων πάντως είναι όλα αναλυτικά γραμμένα.

Αποσυνδεδεμένος dim.george

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #366 στις: Ιουλίου 31, 2024, 08:55:38 am »
Με αυτά που ισχύουν σήμερα, όχι.
Κατ' εξαίρεση απόσπαση επιτρέπεται για λόγους υγείας. Θα δεις αναλυτικά όταν με το καλό διοριστείς και εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για αποσπάσεις. Φυσικά, εύχομαι να μη συντρέχουν λόγοι υγείας. Εννοείται ότι μπορείς να ζητήσεις άδεια άνευ αποδοχών (ή ο/η σύζυγος).

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση και βοήθεια.
Ανευ αποδοχών ασχέτως εαν πχ αν κάποιος  διοριστεί ακόμα και  στην πολη του, θα του δώσουν για να ακολουθήσει την οικογένεια για 2 έτη μέχρι να έχει το δικαίωμα για αποσπαση ? Γιατι εαν την κοψουν τότε δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε.  Εαν όμως δώσουν τότε θα μπορούμε να δηλώσει τα απομακρυσμένα δυσπρόσιτα μέρη με 14 μορια....
Τι λέτε? εχει κάποιος εικονα εαν δινουν τέτοια άδεια  ανευ αποδοχων ? Γιατι απότι κατάλαβα αποσπαση δεν γινεται με τιποτα εαν δεν κλείσεις 2 έτη. ευτυχώς δεν υπάρχουν τέτοια θέματα υγείας. Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος regi84

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Ιουλίου 31, 2024, 09:25:33 am »
Μέσα στη διετία δε γίνεται να πάρει απόσπαση προς το παρόν κάποιον εκτός αν συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρθηκαν.Επισης δεν είναι δυνατόν να πάρει μεταθεση αν δεν υπηρετήσει τα 2 χρόνια, καθώς η απόσπαση δεν υπολογίζεται ως υπηρετηση!Άρα πρέπει πλέον να τα σκεφτόμαστε όλα!Θα υπάρχουν θέσεις για απόσπαση αργότερα?Πρέπει να δείτε λίγο τα κενά της περιοχής που σας ενδιαφέρει κ να τα υπολογίσετε όλα ώστε μα αποφασίσετε!Καλό διορισμο εύχομαι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:14:58 »

Αποσυνδεδεμένος Marphil

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • «Κάθε πρόχειρη γραφή [θέλει] τον Πικιώνη της»
    • Προφίλ
« Απάντηση #368 στις: Ιουλίου 31, 2024, 10:23:11 am »
Απόσπαση, επίσης,παίρνουν και οι αιρετοί. Πολλοί φρόντισαν στις τελευταίες εκλογές να θέσουν υποψηφιότητα γι' αυτόν τον λόγο. Καλό διορισμό να έχετε!

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Ιουλίου 31, 2024, 03:29:51 pm »
Απόσπαση, επίσης,παίρνουν και οι αιρετοί. Πολλοί φρόντισαν στις τελευταίες εκλογές να θέσουν υποψηφιότητα γι' αυτόν τον λόγο. Καλό διορισμό να έχετε!
Δεν επιτρέπεται απόσπαση αιρετών ΟΤΑ μέσα στη διετία.

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Αυγούστου 01, 2024, 08:00:38 am »
Γεια χαρά. Επειδή είμαι πρόσφατα διορισμένος και δεν ξέρω καθόλου τι συνέβαινε με τις αποσπάσεις την προηγούμενη δεκαετία, ήταν από παλιά έτσι το σύστημα; Δηλαδή έπαιρνες απόσπαση σε ένα μέρος χωρίς να μπορείς να επιλέξεις π.χ. Α' Λέσβου,

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #371 στις: Αυγούστου 01, 2024, 12:49:22 pm »
Γεια χαρά. Επειδή είμαι πρόσφατα διορισμένος και δεν ξέρω καθόλου τι συνέβαινε με τις αποσπάσεις την προηγούμενη δεκαετία, ήταν από παλιά έτσι το σύστημα; Δηλαδή έπαιρνες απόσπαση σε ένα μέρος χωρίς να μπορείς να επιλέξεις π.χ. Α' Λέσβου,

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: Αυγούστου 01, 2024, 01:44:04 pm »

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Αυγούστου 02, 2024, 01:44:54 pm »
Στις αποσπάσεις πας σε ΔΔΕ. Όχι σε περιοχή μετάθεσης ΔΔΕ. Ανάκληση κάνεις όποτε θες.

Ευχαριστώ. Μιας και είπες "ανάκληση κάνεις όποτε θες", έχω μια απορία: Έχω οργανική (στο Ρέθυμνο) σε ένα σχολείο Α'. Παίρνω απόσπαση (στη Λέσβο) για ένα σχολείο

Αποσυνδεδεμένος me2 papoutsia panina

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Αυγούστου 02, 2024, 03:54:08 pm »
Ευχαριστώ. Μιας και είπες "ανάκληση κάνεις όποτε θες", έχω μια απορία: Έχω οργανική (στο Ρέθυμνο) σε ένα σχολείο Α'. Παίρνω απόσπαση (στη Λέσβο) για ένα σχολείο

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #375 στις: Αυγούστου 02, 2024, 04:45:18 pm »
Όλα εξαρτώνται απο την χρονική στιγμή που θα πάρεις ανάκληση στο Ρέθυμνο.
Αν όπως λες δεν έχεις κάνει ανάκληση, το σχολείο του Ρεθύμνου θα δοθεί για λειτουργικό κενό τώρα σε μόνιμους και αναπληρωτές αργότερα.
Αν πάρεις ανάκληση απόσπασης πριν τις τοποθετήσεις, θα πας στο οργανικό σου κανονικά.
Αν πάρεις ανάκληση μετά τις τοποθετήσεις αυτών που είναι σε διάθεση ή έχουν κάνει απόσπαση ή αναπληρωτών, εκεί ξεκινάει το μπέρδεμα που είναι ανάλογα τη διεύθυνση.

Ευχαριστώ. Αν ωστόσο με στείλουν σε άλλη σχολική μονάδα, τι θα ισχύσει σε σχέση με την υπηρέτηση της οργανικής; Το λέω γιατί δεν την έχω υπηρετήσει..

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #376 στις: Αυγούστου 02, 2024, 07:17:26 pm »
Έχω πάρει απόσπαση σε άλλο ΠΥΣΔΕ και μου ήρθε μεηλ από τη ΔΔΕ της οργανικής μου ότι πρέπει να παρουσιαστώ στη ΔΔΕ στην οποία πήρα απόσπαση και να στείλω πράξη ανάληψης.. ενώ στο τηλέφωνο η εν λόγω ΔΔΕ μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι... Έχει δεχθεί κανένας αντίστοιχο μεηλ;
Εκπαίδευση ή Παιδεία; 2 ημίχρονο 1 τελικό..

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Αυγούστου 02, 2024, 07:25:34 pm »
Έχω πάρει απόσπαση σε άλλο ΠΥΣΔΕ και μου ήρθε μεηλ από τη ΔΔΕ της οργανικής μου ότι πρέπει να παρουσιαστώ στη ΔΔΕ στην οποία πήρα απόσπαση και να στείλω πράξη ανάληψης.. ενώ στο τηλέφωνο η εν λόγω ΔΔΕ μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι... Έχει δεχθεί κανένας αντίστοιχο μεηλ;

Ξαναδές το προσεκτικά, όπως τα γράφεις καταλαβαίνω ότι γράφει τα λογικά : σε ενημερώνει ότι πήγες αλλού και όταν αναλάβεις υπηρεσία εκεί (2/9) θα πρέπει να στείλετε στην οργανική σου την ανάληψη για το φάκελό σου, όπως κάνουν όλοι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182521
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)