*

Αποστολέας Θέμα: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 262015 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος froski

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 82 (πρώην 17.02) Μηχανολόγος
    • Προφίλ
Απ: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
« Απάντηση #210 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 08:41:31 pm »
Στο αρχείο http://www.pde.gr/index.php?action=tpmod;dl=item5 γράφει:

"4. Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.).
Οι δύο αυτές ημέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.
Επίσης, την εν λόγω άδεια τη δικαιούται και ο εκπαιδευτικός που προσέρχεται σε οιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Σημειώνεται ότι η άδεια αυτή χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων."

Το παραπάνω ισχύει και για τους αναπληρωτές. Άρα και για εθελοντική αιμοδοσία ισχύει το 1+2=3 μέρες άδειας. Τι λέτε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:20:05 »

Αποσυνδεδεμένος evaki

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 10:02:07 pm »
Καλησπερα σε όλους. Μηπως είναι κάποιος ενημερος για τις αναρρωτικές των αναπληρωτων? Είμαι αρρωστη και απο το νοσοκομείο μου έδωδαν 10 μερες (Η1Ν1 γαρ) . Στο γραφειο μου είπαν ενταξει, έστειλα τη γνωματευση και μια υπευθυνη δηλωση. Ακουω όμως διαφορα , ότι ειναι πολλές οι μερες, οτι δεν δικαιουμαι τοση αδεια κ ταυτοχρονα οι γονεις διαμαρτυρονται γιατι κοπέλα δεν έστειλαν. Έχει κάποιος αναλογη εμπειρια να με διαφωτισει? Να περιμενω περικοπές? HELP!!!!!! :-[

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Μαρτίου 08, 2011, 09:56:29 pm »
ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τη Δ2/3807/2.3.94 εγκύκλιο του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μπορούν να χορηγηθούν οι παρακάτω άδειες: κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, ειδικές.

Διευκρινίσεις:

* Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δικαιούνται κανονική άδεια απουσίας με αποδοχές μέχρι επτά (7) εργάσιμες ημέρες κατά έτος, για λόγους εξαιρετικής ανάγκης. Τονίζεται ότι δεν απαιτείται προϋπηρεσία.
    * Όσον αφορά τις αναρρωτικές άδειες, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, για όλο το χρονικό διάστημα της σύμβασής τους (διδακτικό έτος), δικαιούνται δεκαπέντε (15) ημέρες αναρρωτική άδεια με αποδοχές.
    * Οι αναπληρώτριες έχουν το δικαίωμα άδειας μητρότητας, η συνολική διάρκεια της οποίας ορίζεται σε δεκαέξι (16) εβδομάδες (8 εβδομάδες πριν τον τοκετό και 9 μετά). Αν ο τοκετός πραγματοποιηθεί νωρίτερα, ο χρόνος για τη συμπλήρωση δεκαέξι (16) εβδομάδων μεταφέρεται μετά τον τοκετό.
    * Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δικαιούνται μόνο δεκαπέντε (15) ημέρες αποδοχές για το σύνολο των κανονικών αδειών αλλά και της άδειας μητρότητας από το Γραφείο Εκπαίδευσης. Για τις υπόλοιπες ημέρες παίρνουν την επιδότηση του ΙΚΑ.
    * Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εφόσον χρειάζονται αναρρωτική άδεια, πρέπει να απευθύνονται στο ΙΚΑ της περιοχής τους και όχι στις κατά τόπους Υγειονομικές Επιτροπές, οι οποίες έχουν αρμοδιότητα μόνο για τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους.
    * Σε περίπτωση αποχής του αναπληρωτή από την εργασία του λόγω ασθένειας ισχύουν τα εξής: από μία (1) μέχρι τρεις (3) ημέρες οι αποδοχές του περικόπτονται κατά το ήμισυ και από τέσσερις (4) έως και δεκαπέντε (15) ημέρες περικόπτεται το ποσό της επιδότησης από το Ι.Κ.Α.

http://dim-vafaik.xan.sch.gr/adeies.htm
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 08, 2011, 09:58:40 pm από AnnaB »
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος vivi ΠΕ06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Μαρτίου 13, 2011, 01:26:27 pm »
Καλημερα σε ολους.Θα ηθελα να ρωτησω αν για την κανονικη αδεια που παιρνουμε οι αναπληρωτες με αποδοχες μετρανε τα ενσημα για τις δεκα αυτεσ μερες.Παρακαλω οποιος γνωριζει να μου απαντησει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:20:05 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Μαρτίου 13, 2011, 02:19:50 pm »
Καλημερα σε ολους.Θα ηθελα να ρωτησω αν για την κανονικη αδεια που παιρνουμε οι αναπληρωτες με αποδοχες μετρανε τα ενσημα για τις δεκα αυτεσ μερες.Παρακαλω οποιος γνωριζει να μου απαντησει.

Ναι, μετράνε...καλημέρα.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Μαρτίου 13, 2011, 02:25:16 pm »
ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Μαρτίου 13, 2011, 04:39:52 pm »

Να είσαι καλά!  :)

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος marianiux

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Μαρτίου 14, 2011, 03:11:29 am »
Παιδιά ποια είναι η διαδικασία ια να πάρεις αυτή την άδεια; Πρέπει να στην εγκρίνει ο Διευθυντής ή το κεντρικό γραφείο που υπάγεται το σχολείο; Ευχαριστώ και καλημέρα!!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Μαρτίου 15, 2011, 04:55:17 pm »
Παιδιά ποια είναι η διαδικασία ια να πάρεις αυτή την άδεια; Πρέπει να στην εγκρίνει ο Διευθυντής ή το κεντρικό γραφείο που υπάγεται το σχολείο; Ευχαριστώ και καλημέρα!!

πρεπει να την εγκρινει ο προισταμενος της διευθυνσης στην οποια ανηκεις.Πολυ δυσκολο παντως και πρεπει να εχεις πολυ σοβαρο λογο.

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Μαρτίου 15, 2011, 06:04:07 pm »
(Συγγνώμη, δεν μπορώ να κάνω παράθεση το μήνυμα στο οποίο απαντώ, έψαξα, αλλά δεν το βρίσκω...)

Eγώ ήμουν σαν φυτό από τον πυρετό, τους εμετούς και τη γενική κατάπτωση, αλλά περίμενα τον άντρα μου να σχολάσει, για να με πάει στο ΙΚΑ, καθότι εγώ φυσικά δεν μπορούσα να οδηγήσω...
Κι αυτό για να μην έχω μουρμούρα απ'το σχολείο...

Με μεγάλη δυσκολία και εν μέσω σφοδρής καταιγίδας, σέρνοντας τα πόδια μου, στάθηκα στην ουρά του ΙΚΑ, την ημέρα της απεργίας των γιατρών και των λοιπών. Μετά από αναμονή περίπου μίας ώρας (πάλι καλά), με είδε ένας παθολόγος και μου έγραψε αναρρωτική 3 ημερών. Με 125 παλμούς και χαμηλό οξυγόνο, λίγο ακόμα και θα με βάζανε μέσα...
Μετά, άλλο βάσανο να πάω σπίτι και να χωθώ στα ζεστά, πραγματικά καταπονήθηκα πολύ...

Την αναρρωτική δε, την αποδέχτηκε με το στανιό η διεύθυνση του σχολείου... Παρά το ότι είχε αρρωστήσει ο μισός σύλλογος από την ίωση και τα μισά παιδιά επίσης και δεν μου είχε πει τίποτα! Στην ουσία το σχολείο υπολειτουργούσε για 3-4 μέρες λόγω της ίωσης που κολλήσαμε όλοι... Αφού ήρθαν και γιατροί και προιστάμενοι για επίσκεψη...

Τελικά, τη μουρμούρα δεν τη γλύτωσα... Και παρότι δεν είχα αναρρώσει και είχα πυρετό και μετά την αναρρωτική, οδηγούσα γύρω στα 100 χιλιόμετρα για δύο μέρες κι έκανα και κανονικότατα το μάθημά μου... Με ζαλάδες, ναυτίες κι όλα τα ωραία συνοδευτικά.

Για ποιον λόγο να πάρεις κανονική;
Αναρρωτική να πάρεις και ν'αφήσει, λέει, ο διευθυντής σου την κανονική σου άδεια στην ησυχία της! Άκου 'κεί!  >:( >:( >:(
Και φυσικά, πληρώνεσαι κανονικότατα!
(Φυσικά δεν είχα πάρει άλλη αναρρωτική πριν.)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2011, 06:13:32 pm από Joanna Bear ΠΕ06 »
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος solil

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Μαρτίου 15, 2011, 07:31:17 pm »
... Αφού ήρθαν και γιατροί και προιστάμενοι για επίσκεψη...

Πού ήρθαν; Στο σπίτι σου; Ξέρω ότι έτσι λέει ο νόμος, αλλά συμβαίνει στ' αλήθεια; 

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Μαρτίου 16, 2011, 01:46:27 pm »
Η αναρρωτικη ειναι ανευ αποδοχων?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 17, 2011, 10:46:51 am από Lara »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Μαρτίου 17, 2011, 09:49:47 pm »

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος remvazw

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Μαρτίου 22, 2011, 06:27:40 pm »
Καλησπέρα σε όλους.
Να κάνω κι εγώ την ερώτησή μου!
Δουλεύω πρώτη χρονιά ως αναπληρώτρια και είμαι υπεύθυνη ολοημέρου.
Μέχρι στιγμής δεν έχω λείψει ποτέ απ' το σχολείο.
Το Μάιο θα χρειαστεί -όχι για "σοβαρό" λόγο- να λείψω Παρασκευή και Δευτέρα(δηλαδή με το σαβ/ κο γίνεται τετραήμερο).
Τί με συμβουλεύετε να κάνω σ' αυτήν την περίπτωση;
Αν ζητήσω κανονική άδεια, θα καταφέρω να την πάρω;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 636