0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Lara στις Απριλίου 01, 2011, 01:44:34 pmΠαιδια να ρωτησω κατι. Οι μερες κανονικης αδειας ισχυουν μονο για τη φετιμη συμβαση ετσι, δηλαδη αν παρει κανεις 5 μερες δε σημαινει οτι δε θα παρει την επ[ομενη σχολικη χρονια?...το ιδιο ισχυει και για την αναρρωτικη αδεια???Όπως το λες είναι. Η άδεια δε μεταφέρεται ούτε συμψηφίζεται σε άλλη χρονιά.
Παιδια να ρωτησω κατι. Οι μερες κανονικης αδειας ισχυουν μονο για τη φετιμη συμβαση ετσι, δηλαδη αν παρει κανεις 5 μερες δε σημαινει οτι δε θα παρει την επ[ομενη σχολικη χρονια?
Παράθεση από: panickos στις Απριλίου 01, 2011, 06:24:51 pmΕμένα τότε γιατί μου είπαν ότι η κανονική άδεια πάει με το ημερολογιακό έτος; Δηλαδή ότι όσες είναι (7 νομίζω) ισχύουν μέχρι τον Δεκέμβριο 2011. Μάλιστα, μου είπαν ότι μπορούσα να πάρω τον αντίστοιχο αριθμό κανονικής άδειας από τον Οκτώβριο που ξεκίνησα μέχρι τον Δεκέμβρη 2010!Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι δεν μεταφέρεται η άδεια σε άλλη χρονιά. Οι ημέρες κανονικής άδειας που δικαιούται ένας αναπληρωτής είναι μέχρι 10 για κάθε ημερολογιακό έτος. Ισχύουν μέχρι τον Δεκέμβριο κάθε έτους αλλά ισχύουν και για τους πρώτους 6 μήνες του έτους.
Εμένα τότε γιατί μου είπαν ότι η κανονική άδεια πάει με το ημερολογιακό έτος; Δηλαδή ότι όσες είναι (7 νομίζω) ισχύουν μέχρι τον Δεκέμβριο 2011. Μάλιστα, μου είπαν ότι μπορούσα να πάρω τον αντίστοιχο αριθμό κανονικής άδειας από τον Οκτώβριο που ξεκίνησα μέχρι τον Δεκέμβρη 2010!
Παράθεση από: jak13 στις Απριλίου 02, 2011, 03:19:25 amΠαράθεση από: panickos στις Απριλίου 01, 2011, 06:24:51 pmΕμένα τότε γιατί μου είπαν ότι η κανονική άδεια πάει με το ημερολογιακό έτος; Δηλαδή ότι όσες είναι (7 νομίζω) ισχύουν μέχρι τον Δεκέμβριο 2011. Μάλιστα, μου είπαν ότι μπορούσα να πάρω τον αντίστοιχο αριθμό κανονικής άδειας από τον Οκτώβριο που ξεκίνησα μέχρι τον Δεκέμβρη 2010!Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι δεν μεταφέρεται η άδεια σε άλλη χρονιά. Οι ημέρες κανονικής άδειας που δικαιούται ένας αναπληρωτής είναι μέχρι 10 για κάθε ημερολογιακό έτος. Ισχύουν μέχρι τον Δεκέμβριο κάθε έτους αλλά ισχύουν και για τους πρώτους 6 μήνες του έτους.Εμενα μου ειπαν οτι 10 ημερες ανα ημερολογιακο ετος ειναι η κανονικη αδεια των μονιμων. Των αναπληρωτων ειναι 7 ημερες ανα συμβαση.
Παράθεση από: utenar στις Απριλίου 03, 2011, 10:25:26 pmΠαράθεση από: jak13 στις Απριλίου 02, 2011, 03:19:25 amΠαράθεση από: panickos στις Απριλίου 01, 2011, 06:24:51 pmΕμένα τότε γιατί μου είπαν ότι η κανονική άδεια πάει με το ημερολογιακό έτος; Δηλαδή ότι όσες είναι (7 νομίζω) ισχύουν μέχρι τον Δεκέμβριο 2011. Μάλιστα, μου είπαν ότι μπορούσα να πάρω τον αντίστοιχο αριθμό κανονικής άδειας από τον Οκτώβριο που ξεκίνησα μέχρι τον Δεκέμβρη 2010!Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι δεν μεταφέρεται η άδεια σε άλλη χρονιά. Οι ημέρες κανονικής άδειας που δικαιούται ένας αναπληρωτής είναι μέχρι 10 για κάθε ημερολογιακό έτος. Ισχύουν μέχρι τον Δεκέμβριο κάθε έτους αλλά ισχύουν και για τους πρώτους 6 μήνες του έτους.Εμενα μου ειπαν οτι 10 ημερες ανα ημερολογιακο ετος ειναι η κανονικη αδεια των μονιμων. Των αναπληρωτων ειναι 7 ημερες ανα συμβαση. Αδειες αναπληρωτών καθηγητών Δ2/2107/04-04-2001 ΥΠ.Ε.Π.Θ. Πληροφορίες για άδειες αναπληρωτών καθηγητών Αναφερόμενα στο με αριθμ. πρωτ. 28967/12.2.2001 έγγραφο σας, που αφορά άδειες αναπληρωτών καθηγητών σας πληροφορούμε τα εξής: Σύμφωνα με τις διατάζεις της παρ. θ του άρθρου 20 του Π. Δ/τος 410/88 και της 44/90 γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι αναπληρωτές δικαιούνται κανονική άδεια απουσίας με αποδοχές μέχρι δέκα (10) το πολύ εργάσιμες ημέρες κατ` έτος γιο λόγους εξαιρετικής ανάγκης. Στις αναπληρώτριες καθηγήτριες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.2874/00 που δημοσιεύθηκε στο (ΦΕΚ 286/29.12.00, τεύχος Α`) η συνολική διάρκεια της άδειας μητρότητας ορίζεται σε εκατόν δεκαεννέα (119) ημέρες συνολικά , δηλαδή πενήντα έξι (56) ημέρες πριν από την πιθανή ημέρα τοκετού και εξήντα τρεις (63) ημέρες μετά. Συνοδευτικά σας στέλνουμε τις διατάξεις νόμων εγκυκλίων κλπ, που αφορούν στις άδειες μητρότητας των αναπληρωτριών καθηγητριών. http://www.alfavita.gr/OdigosEkpaideytikou/od19_12_08_849k.php
Καλησπέρα! Έχω μια απορία, οποιος μπορεί ας βοηθήσει , αν χρησιμοποιήσουμε μέρος της κανονικής άδειας που δικαιούμαστε , έχουμε κάποια μείωση στο τέλος του επιδόματος άδειας ή αποζημίωσης?
εμένα μου είπαν από το ΙΚΑ οτι για τις πρώτες 15 μέρες (που δικαιούται μετ' αποδοχών ο αναπληρωτής πλήρους ωραρίου) δεν χρειάζεται να περάσεις επιτροπή, απλά να καταθέσεις στην υπηρεσία σου την τριπλότυπη άδεια....(τρία χαρτιά διαφορετικών χρωμάτων)...