*

Αποστολέας Θέμα: Κατανομή ανά περιοχή διορισμών δασκάλων ΠΕ70 (2024)  (Αναγνώστηκε 47953 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Απ: Κατανομή ανά περιοχή διορισμών δασκάλων ΠΕ70 (2024)
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 23, 2024, 06:34:19 pm »
Μην ανησυχείς. Όταν είναι να γίνει μια ριζική επικαιροποίηση θα γίνει, αλλά όχι με τον τρόπο που φαντάζεστε. Το έχω εξηγήσει πως κάθε χρόνο καταργούνται κανονικά οι οργανικές που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά τμήματα των σχολείων, απλά κάποιες διευθύνσεις είναι πιο γρήγορες στο να το κάνουν αυτό και άλλες πιο αργές. Κάτι όμως μου λέει πως οι πιο αργές θα είναι αυτές που θα βγουν κερδισμένες από αυτό το ξεκαθάρισμα.
Ξέρω σχολείο που τα τελευταία 2 χρόνια έχει 5 και 6 λειτουργικά υπεράριθμους. Πέρσι ΔΕΝ ήταν σε αυτά που συγχωνεύτηκαν, ούτε φέτος. Αμφιβάλλω ότι είναι φαινόμενο των τελευταίων 2 χρόνων μόνο. Μπορείς να μπεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη να κοιτάξεις. Έχει δημόσια δίπλα δίπλα οργανικότητα και λειτουργικότητα για όλα τα σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:33:58 »

Αποσυνδεδεμένος geokyria

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 23, 2024, 06:40:27 pm »
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.. πείτε πως διορίζομαι Αττική πιστεύετε μετά απο δυο χρονια να μπορώ να πάω Αιτωλοακαρνανία ;;

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 23, 2024, 06:41:04 pm »
Ξέρω σχολείο που τα τελευταία 2 χρόνια έχει 5 και 6 λειτουργικά υπεράριθμους. Πέρσι ΔΕΝ ήταν σε αυτά που συγχωνεύτηκαν, ούτε φέτος. Αμφιβάλλω ότι είναι φαινόμενο των τελευταίων 2 χρόνων μόνο. Μπορείς να μπεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη να κοιτάξεις. Έχει δημόσια δίπλα δίπλα οργανικότητα και λειτουργικότητα για όλα τα σχολεία.
Υπαρχουν και σχολεία που στα χαρτιά είναι 10/θ και λειτουργούν ως 12/θ.

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 23, 2024, 06:42:23 pm »
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.. πείτε πως διορίζομαι Αττική πιστεύετε μετά απο δυο χρονια να μπορώ να πάω Αιτωλοακαρνανία ;;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απασχολήσει όσους διοριστούν Αθήνα. Γιατί αν δεν είσαι από Κόρινθο, Αργολίδα 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:33:58 »

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 23, 2024, 07:03:29 pm »
@trust no one δεκτό αυτό που λες, αλλά καταλαβαίνεις πως σε κάποιες περιοχές το να καταργούνταν άμεσα κάποιες παραπάνω οργανικές απλά θα σήμαινε παραπάνω αναπληρωτές παρά μόνιμους εκεί (λιγότερες μεταθέσεις). Στη συγκεκριμένη περιοχή φέτος χάνονται 50 λειτουργικές θέσεις και φυσικά αυτό δεν είναι μόνο απόρροια της υπογεννητικότητας, αλλά κυρίως του "συμμαζέματος" ενόψει των 10.000 διορισμών. Ακόμη και μετά τις περικοπές τα 150+ λειτουργικά κενά (μέσα στα οποία σίγουρα υπάρχουν σχολεία που χρειάζονται παραπάνω οργανικές από ότι έχουν) επαρκούν για να τοποθετηθούν όλοι οι υπεράριθμοι, όλοι όσοι ήρθαν με απόσπαση και λογικά θα προκύψουν και νέες άδειες μέχρι το άνοιγμα των σχολείων που θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

Αυτό δεν σημαίνει πως αργά η γρήγορα δεν θα υπάρξουν καταργήσεις. Όμως καλώς ή κακώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι που τις καθυστερούν και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον κλάδο μας. Και στους ΠΕ60 π.χ. βλέπω 30 υπεράριθμες, οπότε λογικό δεν είναι οι ΠΕ70 να έχουν τους τριπλάσιους; Μάλιστα η Δυτική Θεσσαλονίκη πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ΠΥΣΠΕ της Ελλάδας με (αν θυμάμαι καλά) πάνω από 2.000 οργανικές θέσεις ΠΕ70 γενικής (για να αναλογιστούμε το μέγεθος του κλάδου).

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 23, 2024, 07:31:28 pm »
Επειδή το ανέφερα πριν σε άλλο μου μήνυμα, στη Δυτική Θεσσαλονίκη έχουμε ανατροπή του περσινού σκηνικού: μέχρι πέρσι είχε πολύ ολοήμερο για τις ειδικότητες. Φέτος από ό,τι φαίνεται πάμε για ολοήμερο για δασκάλους κι οι ειδικότητες σε παραπάνω σχολεία στο πρωινό πρόγραμμα.

Αποσυνδεδεμένος Skotm

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 23, 2024, 07:48:34 pm »
Συγχαρητήρια για την επιλογή! Όμως να πω κ το άλλο.. εγώ είμαι τώρα γύρω στο 1100 στους μόνιμους διορισμούς. Δεν θέλω την Αθήνα αλλά φοβάμαι ότι εκεί θα βρεθώ.. δεν είναι για όλους η πρώτη επιλογή η Αθήνα αλλά δεν έχουμε κ άλλη επιλογή όταν πχ στην Ρόδο που σ ήρθε βολικά συνάδελφε φέτος ίσως δεν έχει κανένα κενό για τους μόνιμους 🥹

Αποσυνδεδεμένος athatsim

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 23, 2024, 07:51:34 pm »
Συγχαρητήρια για την επιλογή! Όμως να πω κ το άλλο.. εγώ είμαι τώρα γύρω στο 1100 στους μόνιμους διορισμούς. Δεν θέλω την Αθήνα αλλά φοβάμαι ότι εκεί θα βρεθώ.. δεν είναι για όλους η πρώτη επιλογή η Αθήνα αλλά δεν έχουμε κ άλλη επιλογή όταν πχ στην Ρόδο που σ ήρθε βολικά συνάδελφε φέτος ίσως δεν έχει κανένα κενό για τους μόνιμους 🥹

Ποιες περοχές θα δηλώσεις;

Αποσυνδεδεμένος Skotm

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 23, 2024, 07:55:37 pm »
Επειδή όπως ανέφερα πριν έχω μπερδευτεί με τα κενά που πιθανό θα δοθούν, δεν μπορώ να απαντήσω.. σίγουρα θέλω στεριά (Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο) και νησια. Και τέλος Αττική. Εσυ;

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 23, 2024, 07:59:43 pm »
Επειδή όπως ανέφερα πριν έχω μπερδευτεί με τα κενά που πιθανό θα δοθούν, δεν μπορώ να απαντήσω.. σίγουρα θέλω στεριά (Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο) και νησια. Και τέλος Αττική. Εσυ;

Ωραία τη λέτε τη στεριά, αλλά σκεφτείτε λίγο και το μέλλον. Για να πάτε κάποια στιγμή σπίτι σας, χρειάζεστε μόρια. Και τα μόρια δε βρίσκονται στις πρωτεύουσες των νομών, ούτε στη στεριά. Αν λοιπόν αποφασίσετε στεριά, προσέξτε να διαλέξετε ένα μέρος που θα μπορείτε να ζήσετε για αρκετά χρόνια. Γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι παραπάνω από τα 2 χρόνια υποχρεωτικής παραμονής στον τόπο διορισμού.

Αποσυνδεδεμένος Skotm

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 23, 2024, 08:09:13 pm »
Εγώ σε νησί μένω αλλά δυστυχώς δεν έχει κανένα κενό..  επίσης επειδή βρίσκομαι στο 1100 θεωρώ πως οποίο νησι κ να βάλω δεν θα το πιάσω..
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 23, 2024, 08:11:14 pm από Skotm »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 23, 2024, 08:13:21 pm »
Εγώ σε νησί μένω αλλά δυστυχώς δεν έχει κανένα κενό..  επίσης επειδή βρίσκομαι στο 1100 θεωρώ πως οποίο νησι κ να βάλω δεν θα το πιάσω..

Δεν έχει κανένα κενό τώρα. Θες όμως να είσαι σε θέση να πιάσεις ένα κενό εκεί όταν ανοίξει. Εκτός αν είσαι σε νησί που δεν το θέλει κανένας μόνιμα κι απλά είναι γεμάτο τώρα λόγω διορισμών. Σε αυτή την περίπτωση, θα καταφέρεις να πας κάποια στιγμή με μετάθεση.

Αποσυνδεδεμένος Skotm

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 23, 2024, 08:16:18 pm »
Ακριβώς.. έχει «κλείσει» προς το παρόν γιατί μένουν αρκετοί για τα μόρια κ θα ανοίξει σε δυο τρία χρόνια.. μακάρι να πιάσω νησί αλλά θεωρώ δύσκολο λόγω θέσης στον πίνακα 😔

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 23, 2024, 08:28:39 pm »
@Skotm αναλόγως ποιο νησί. Η Ζάκυνθος (ίσως και η Κεφαλονιά) είναι πολύ πιθανό να κατέβουν χαμηλότερα από το 1.000, αλλά για νησιά δεν δίνουν και πάρα πολλά μόρια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)