0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Αρκεί λοιπόν να κάνω ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο για να ενημερώσω και τον υπεύθυνο/η για την κατάστασή μου;
Αρχικά, θα πρέπει να πάρεις αναρρωτική άδεια λόγω κύησης υψηλού κινδύνου (ή ό,τι διατύπωση δώσει ο γιατρός σου στη γνωμάτευση). Αυτό θα γίνεται κάθε μήνα μέχρι την έναρξη της άδειας κύησης. Αν εξαντληθεί η αναρρωτική, τότε μπορείς να κάνεις χρήση της επαπειλούμενης. Οπότε θα κάνεις κανονικά ανάληψη και κατευθείαν αίτηση για αναρρωτική άδεια με ιατρική γνωμάτευση. Θα σε ενημερώσουν λογικά στο σχολείο για τη διαδικασία και τα απαραίτητα έγγραφα.Ό,τι χρειαστείς, στείλε μου μήνημα, έκανα ακριβώς την ίδια διαδικασία φέτος
Προσοχή γιατί ισχύει αυτό:Σε κυοφορούσες υπαλλήλους που έχουν ανάγκη ειδικής θεραπείας, μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας με αποδοχές, χορηγείται κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές, μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.
Η άδεια επαπειλούμενης συγκαταλέγεται στις αναρρωτικές;
Πλέον δέχονται μια χαρά γνωμάτευση και από ιδιώτη.
Στην αναρρωτική, δέχονται γνωμάτευση από ιδιώτη συμβεβλημένο. Στην επαπειλούμενη, ισχύει αυτό που έγραψε ο mmmm. Είναι δύο διαφορετικές άδειες. Η αναρρωτική που δικαιούμαστε με αποδοχές εξαρτάται από την προϋπηρεσία μας (1 μήνας ανά 1 έτος υπηρεσίας), οπότε υπάρχει η πιθανότητα να εξαντληθεί. Όταν εξαντληθεί, υπάρχει η επαπειλούμενη άδεια, για την οποία ισχύουν ακριβώς αυτά που έγραψε ο mmmm.
Έχω 5 χρόνια προϋπηρεσία σε σχολεία και 5 ακόμα (αναγνωρισμένη μισθολογικά, όχι για μοριοδοτηση) σε ΝΠΙΔ ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής. Νομίζω όμως ότι για την αναρρωτική θα δικαιούμαι ως 5 μήνες, αφού η υπόλοιπη προϋπηρεσία δεν είναι από σχολείο αλλά από άλλη δομή.