*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια επαπειλούμενης κύησης-άδεια μητρότητας  (Αναγνώστηκε 5075 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Άδεια επαπειλούμενης κύησης-άδεια μητρότητας
« στις: Αυγούστου 03, 2024, 12:42:59 pm »
Θα είμαι στους επικείμενους διορισμούς και είμαι περίπου 3 μηνών. Λόγω επιπλοκών ο γιατρός προτείνει να μην πάω  στο σχολείο. Αν πάρω άδεια επαπειλούμενης και όλα πάνε καλά, γεννάω αρχές Φλεβάρη, οπότε θα πρέπει να επιστρέψω αρχές Μάη.
Θέλοντας να αξιοποιήσω την 9μηνη ανατροφής από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, τι άδειες μπορώ να πάρω το διάστημα Μαΐου- Ιουνίου;
Για να πάρω κανονική άδεια/αναρρωτική/ασθένειας τέκνου, θα πρέπει να έχω εργαστεί κάποιες μέρες στο σχολείο που θα τοποθετηθώ;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 03, 2024, 12:44:54 pm από martian »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Άδεια επαπειλούμενης κύησης-άδεια μητρότητας
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:21:16 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 03, 2024, 12:54:38 pm »
Η επαπειλούμενη άδεια, η άδεια κύησης και η άδεια λοχείας, θεωρούνται κανονική υπηρεσία. Άρα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις μετά τον Μάιο κανονική άδεια, αναρρωτική και άδεια ασθένειας τέκνου (χωρίς να εργαστείς κάποιες μέρες στο σχολείο που θα τοποθετηθείς). Αν διοριστείς στην πρωτοβάθμια θα έχει να καλύψεις με άδεια τις μέρες μέχρι 21/6, ενώ στη δευτεροβάθμια μέχρι 30/6.

Σίγουρα μπορείς να πάρεις και τον ένα μήνα άδειας άνευ αποδοχών, αν δεν έχεις άλλο τρόπο να καλύψεις το δίμηνο.
Έτσι, θα μπορέσεις να πάρεις από 1/9/2025 την άδεια ανατροφής για 9 μήνες.

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 03, 2024, 01:13:00 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Αρκεί λοιπόν να κάνω ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο για να ενημερώσω και τον υπεύθυνο/η για την κατάστασή μου;

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 03, 2024, 01:31:21 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Αρκεί λοιπόν να κάνω ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο για να ενημερώσω και τον υπεύθυνο/η για την κατάστασή μου;

Αρχικά, θα πρέπει να πάρεις αναρρωτική άδεια λόγω κύησης υψηλού κινδύνου (ή ό,τι διατύπωση δώσει ο γιατρός σου στη γνωμάτευση). Αυτό θα γίνεται κάθε μήνα μέχρι την έναρξη της άδειας κύησης. Αν εξαντληθεί η αναρρωτική, τότε μπορείς να κάνεις χρήση της επαπειλούμενης. Οπότε θα κάνεις κανονικά ανάληψη και κατευθείαν αίτηση για αναρρωτική άδεια με ιατρική γνωμάτευση. Θα σε ενημερώσουν λογικά στο σχολείο για τη διαδικασία και τα απαραίτητα έγγραφα.

Ό,τι χρειαστείς, στείλε μου μήνημα, έκανα ακριβώς την ίδια διαδικασία φέτος  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:21:16 »

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 03, 2024, 09:19:04 pm »
Αρχικά, θα πρέπει να πάρεις αναρρωτική άδεια λόγω κύησης υψηλού κινδύνου (ή ό,τι διατύπωση δώσει ο γιατρός σου στη γνωμάτευση). Αυτό θα γίνεται κάθε μήνα μέχρι την έναρξη της άδειας κύησης. Αν εξαντληθεί η αναρρωτική, τότε μπορείς να κάνεις χρήση της επαπειλούμενης. Οπότε θα κάνεις κανονικά ανάληψη και κατευθείαν αίτηση για αναρρωτική άδεια με ιατρική γνωμάτευση. Θα σε ενημερώσουν λογικά στο σχολείο για τη διαδικασία και τα απαραίτητα έγγραφα.

Ό,τι χρειαστείς, στείλε μου μήνημα, έκανα ακριβώς την ίδια διαδικασία φέτος  :)

Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 03, 2024, 09:41:16 pm »
Προσοχή γιατί ισχύει αυτό:

Σε κυοφορούσες υπαλλήλους που έχουν ανάγκη ειδικής θεραπείας, μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας με αποδοχές, χορηγείται κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές, μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 06, 2024, 04:16:53 pm »

Σε κυοφορούσες υπαλλήλους που έχουν ανάγκη ειδικής θεραπείας, μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας με αποδοχές, χορηγείται κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές, μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η άδεια επαπειλούμενης συγκαταλέγεται στις αναρρωτικές;

Αποσυνδεδεμένος georgia06

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 06, 2024, 07:30:09 pm »
Η άδεια επαπειλούμενης συγκαταλέγεται στις αναρρωτικές;

Ουσιαστικά δεν υπάρχει άδεια επαπειλούμενης κύησης. Αναρρωτική άδεια είναι που σου χορηγείται για λόγους επαπειλούμενης κύησης

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 06, 2024, 07:31:11 pm »

Πλέον δέχονται μια χαρά γνωμάτευση και από ιδιώτη.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 06, 2024, 07:56:59 pm »

Στην αναρρωτική, δέχονται γνωμάτευση από ιδιώτη συμβεβλημένο. Στην επαπειλούμενη, ισχύει αυτό που έγραψε ο mmmm. Είναι δύο διαφορετικές άδειες.

Η αναρρωτική που δικαιούμαστε με αποδοχές εξαρτάται από την προϋπηρεσία μας (1 μήνας ανά 1 έτος υπηρεσίας), οπότε υπάρχει η πιθανότητα να εξαντληθεί. Όταν εξαντληθεί, υπάρχει η επαπειλούμενη άδεια, για την οποία ισχύουν ακριβώς αυτά που έγραψε ο mmmm.

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 06, 2024, 08:13:21 pm »
Στην αναρρωτική, δέχονται γνωμάτευση από ιδιώτη συμβεβλημένο. Στην επαπειλούμενη, ισχύει αυτό που έγραψε ο mmmm. Είναι δύο διαφορετικές άδειες.

Η αναρρωτική που δικαιούμαστε με αποδοχές εξαρτάται από την προϋπηρεσία μας (1 μήνας ανά 1 έτος υπηρεσίας), οπότε υπάρχει η πιθανότητα να εξαντληθεί. Όταν εξαντληθεί, υπάρχει η επαπειλούμενη άδεια, για την οποία ισχύουν ακριβώς αυτά που έγραψε ο mmmm.

Έχω 5 χρόνια προϋπηρεσία σε σχολεία και 5 ακόμα (αναγνωρισμένη μισθολογικά, όχι για μοριοδοτηση) σε ΝΠΙΔ ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής. Νομίζω όμως ότι για την αναρρωτική θα δικαιούμαι ως 5 μήνες, αφού η υπόλοιπη προϋπηρεσία δεν είναι από σχολείο αλλά από άλλη δομή.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 06, 2024, 08:29:39 pm »
Έχω 5 χρόνια προϋπηρεσία σε σχολεία και 5 ακόμα (αναγνωρισμένη μισθολογικά, όχι για μοριοδοτηση) σε ΝΠΙΔ ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής. Νομίζω όμως ότι για την αναρρωτική θα δικαιούμαι ως 5 μήνες, αφού η υπόλοιπη προϋπηρεσία δεν είναι από σχολείο αλλά από άλλη δομή.

5 μήνες είναι υπεραρκετοί. Όπως είπες, έχεις ΠΗΤ αρχές Φλεβάρη, άρα αρχές Δεκέμβρη ξεκινάει η άδεια κύησης. 3 μήνες και κάτι αναρρωτική χρειάζεσαι, τους έχεις άνετα.

Να πάνε όλα καλά και με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου.  :D

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 06, 2024, 11:26:35 pm »
Αυτό που παρέθεσα, αυτό ισχύει. Τώρα αν έτυχε σε μία διεύθυνση σε όλη την Ελλάδα να μη ζητήθηκε εντός από τη γνωμάτευση θεράποντος ιατρού (δεν κάνει διάκριση για ιδιώτη/δημόσιο) ΚΑΙ Διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος, είναι εξαίρεση, μπορεί και να ξέφυγε.
Μιλάμε πάντα για την άδεια που λέγεται "κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές". Το λέω για να μη μπερδευόμαστε.

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 06, 2024, 11:27:29 pm »

Μάλιστα...Έχω μπερδευτεί....Εγώ πήρα πέρυσι αναρρωτική για το θέμα αυτό καθως όταν τους είπα στην Αθμια ότι θα αιτηθω άδεια επαπειλούμενης κύησης μου είπε ο υπάλληλος ότι δεν υπάρχει άδεια επαπειλούμενης κύησης κ ότι είναι αναρρωτική!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 636
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)