0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εάν μπορείς να πηγαινοερχεσαι καθημερινά έστω και με ΚΤΕΛ πήγαινε δευτεροβάθμια!
Εάν λειπεις και έχεις μικρά παιδιά πήγαινε κοντά στο σπίτι σου.
trust no one, anneta, ege, gioas, std σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο που αφιερώσατε να μου απαντήσετε. Δυστύχως μιλάμε για Αθήνα στη μία περίπτωση και 3 ώρες μακριά στην άλλη, το μόνο που σκέφτηκα είναι να παρακαλέσω να βάλω Δευτέρες εσπερινό για να φευγω στις 15.00. Κενά έχει, κόσμο θα πάρει άπειρο, και λόγω κοινωνικών θα διαλέξω πολύ ψηλά. Δε πιστεύω να είναι πρόβλημα. Όχι ότι κάνει καμιά σπουδαία διαφορά η μισή μέρα.Όπως και εκτός φόρουμ έτσι κι εδώ η πλειονότητα με συμβουλεύει να διαλέξω με βάση την οικογένεια ενώ θέλω τόσο μα τόσο πολύ να διαλέξω με βάση τη βαθμίδα. Ο gioas περιέγραψε ακριβώς πώς είναι τα πράγματα στην Αβάθμια και είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους δε τη θέλω. Ευχαριστώ παρολαυτά std και όλους.Μια τελευταία ερώτηση θέλω να κάνω: Απόσπαση λογω τριτεκνίας μπορώ να πάρω από φέτος και να χρωστάω την υπηρέτηση οργανικής?
Όχι. Οι τρίτεκνοι δεν είναι ειδική κατηγορία. Οι πολύτεκνοι μόνο.
Με τις νέες διατάξεις τώρα τον Ιούλη οι πολύτεκνοι δε θα την υπηρετήσουν καν. Δεν είμαστε ειδική κατηγορία ναι, έλεγα αν μπορούσα να παίρνω συνεχείς αποσπάσεις λόγω κοινωνικων κριτηρίων και να τη χρωστάω. Ευχαριστώ!
Και η δική μου εμπειρία μετά από 8 χρόνια Δευτεροβαθμια και τα υπόλοιπα 12 Πρωτοβάθμια. Αναπολώ τα χρόνια που ήμουν καθηγήτρια και ένιωθα ισάξια με τους συναδέλφους μου στη Δευτεροβαθμια. Η απαξίωση που ένιωσα στην Πρωτοβάθμια ήταν ένα σοκ, έχοντας την προηγούμενη εμπειρία. Με επηρεάζει αλήθεια ψυχολογικα η αντιμετώπιση διευθυντών και κάποιων συναδέλφων που μας κάνουν να νιώθουμε περιττοί. Ωστόσο η μετάταξή στην Πρωτοβάθμια με βοήθησε να πάρω γρήγορα μετάθεση και να ξεκολλήσω από δυσπρόσιτα και παραμεθόριο που είχα κολλήσει για χρόνια.
Πάντως αυτό με το ωράριο που είναι διαφορετικό δεν το κατάλαβα. Ειδικά στην πρωτοβάθμια που συνήθως είμαστε σε περισσοτερα σχολεία επειδή το μάθημα είναι μονόωρο, θα έπρεπε να έχουμε πάλι το ωράριο δευτεροβάθμιας. Εξάλλου εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας είμαστε θεωρητικά. Οι δάσκαλοι που πάντα είναι σε ένα σχολείο να το καταλάβω να έχουν μεγαλύτερο ωράριο.
Για τις κοινές ειδικοτητες πώς τρέχει το σύστημα; πρώτα αθμια κ μετα βθμια;
Τίποτα δε θα δουν οι άνωθεν. Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας είμαστε. Κάνουμε αιτήσεις μετάθεσης με βάση την εγκύκλιο πρωτοβάθμιας, ανακοινώνονται οι αποσπάσεις κι οι μεταθέσεις μας με την πρωτοβάθμια. Όλα είναι πρωτοβάθμια. Όποιος θέλει ωράριο Δευτεροβάθμιας, πάει Δευτεροβάθμια. Είναι σα να προσλαμβάνεσαι αναπληρωτής στην πρωτοβάθμια, αλλά να θες μόρια μέχρι τις 30/6. Ε δε γίνεται. Ισχύει ότι οι δάσκαλοι βλέπουν όλους τους άλλους ως συμπληρωματικούς. Η αλήθεια είναι ότι έχουν και την περισσότερη ευθύνη κι ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) ειδικότητες είμαστε αόρατοι για τους γονείς. Αυτό έχει και τα καλά του και τα κακά του.
Ναι οκ το καταλαβαίνω αυτό αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Γιατί η πρωτοβάθμια έχει διαφορετικό ωράριο από την δευτεροβάθμια; Υποθέτω πως οι λόγοι είναι ότι στην δευτεροβάθμια έχεις πολλές τάξεις, ίσως πολλά σχολεία κλπ ενώ οι δάσκαλοι όχι. Έλα όμως που μπήκαν και οι ειδικότητες στην πρωτοβάθμια αλλά αυτό δεν άλλαξε. Και ναι ωράριο δευτεροβάθμιας θέλω και δευτεροβάθμια γενικότερα θέλω, έλα όμως που δεν έδωσαν τίποτα κοντά μου παρά μόνο πρωτοβάθμια.