*

Αποστολέας Θέμα: Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)  (Αναγνώστηκε 10255 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lucib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 19, 2024, 10:12:07 pm »
trust no one, anneta, ege, gioas, std σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο που αφιερώσατε να μου απαντήσετε.

Εάν μπορείς να πηγαινοερχεσαι καθημερινά έστω και με ΚΤΕΛ πήγαινε δευτεροβάθμια!
Δυστύχως μιλάμε για Αθήνα στη μία περίπτωση και 3 ώρες μακριά στην άλλη, το μόνο που σκέφτηκα είναι να παρακαλέσω να βάλω Δευτέρες εσπερινό για να φευγω στις 15.00. Κενά έχει, κόσμο θα πάρει άπειρο, και λόγω κοινωνικών θα διαλέξω πολύ ψηλά. Δε πιστεύω να είναι πρόβλημα. Όχι ότι κάνει καμιά σπουδαία διαφορά η μισή μέρα.

Εάν λειπεις και έχεις μικρά παιδιά πήγαινε κοντά στο σπίτι σου.
Όπως και εκτός φόρουμ έτσι κι εδώ η πλειονότητα με συμβουλεύει να διαλέξω με βάση την οικογένεια ενώ θέλω τόσο μα τόσο πολύ να διαλέξω με βάση τη βαθμίδα. Ο gioas περιέγραψε ακριβώς πώς είναι τα πράγματα στην Αβάθμια και είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους δε τη θέλω. Ευχαριστώ παρολαυτά std και όλους.

Μια τελευταία ερώτηση θέλω να κάνω: Απόσπαση λογω τριτεκνίας μπορώ να πάρω από φέτος και να χρωστάω την υπηρέτηση οργανικής?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:17:57 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 19, 2024, 10:22:36 pm »
trust no one, anneta, ege, gioas, std σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο που αφιερώσατε να μου απαντήσετε.
Δυστύχως μιλάμε για Αθήνα στη μία περίπτωση και 3 ώρες μακριά στην άλλη, το μόνο που σκέφτηκα είναι να παρακαλέσω να βάλω Δευτέρες εσπερινό για να φευγω στις 15.00. Κενά έχει, κόσμο θα πάρει άπειρο, και λόγω κοινωνικών θα διαλέξω πολύ ψηλά. Δε πιστεύω να είναι πρόβλημα. Όχι ότι κάνει καμιά σπουδαία διαφορά η μισή μέρα.
Όπως και εκτός φόρουμ έτσι κι εδώ η πλειονότητα με συμβουλεύει να διαλέξω με βάση την οικογένεια ενώ θέλω τόσο μα τόσο πολύ να διαλέξω με βάση τη βαθμίδα. Ο gioas περιέγραψε ακριβώς πώς είναι τα πράγματα στην Αβάθμια και είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους δε τη θέλω. Ευχαριστώ παρολαυτά std και όλους.

Μια τελευταία ερώτηση θέλω να κάνω: Απόσπαση λογω τριτεκνίας μπορώ να πάρω από φέτος και να χρωστάω την υπηρέτηση οργανικής?
Όχι. Οι τρίτεκνοι δεν είναι ειδική κατηγορία. Οι πολύτεκνοι μόνο.

Αποσυνδεδεμένος lucib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 19, 2024, 10:31:48 pm »
Όχι. Οι τρίτεκνοι δεν είναι ειδική κατηγορία. Οι πολύτεκνοι μόνο.

Με τις νέες διατάξεις τώρα τον Ιούλη οι πολύτεκνοι δε θα την υπηρετήσουν καν.
Δεν είμαστε ειδική κατηγορία ναι, έλεγα αν μπορούσα να παίρνω συνεχείς αποσπάσεις λόγω κοινωνικων κριτηρίων και να τη χρωστάω. Ευχαριστώ!

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 19, 2024, 10:38:54 pm »
Με τις νέες διατάξεις τώρα τον Ιούλη οι πολύτεκνοι δε θα την υπηρετήσουν καν.
Δεν είμαστε ειδική κατηγορία ναι, έλεγα αν μπορούσα να παίρνω συνεχείς αποσπάσεις λόγω κοινωνικων κριτηρίων και να τη χρωστάω. Ευχαριστώ!
Κανένας πλην ειδικών κατηγοριών την πρώτη διετία. Ούτε καν οι σύζυγοι ενστόλων.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:17:57 »

Αποσυνδεδεμένος Little Bunny

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 20, 2024, 12:10:23 pm »
Πάντως αυτό με το ωράριο που είναι διαφορετικό δεν το κατάλαβα. Ειδικά στην πρωτοβάθμια που συνήθως είμαστε σε περισσοτερα σχολεία επειδή το μάθημα είναι μονόωρο, θα έπρεπε να έχουμε πάλι το ωράριο δευτεροβάθμιας. Εξάλλου εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας είμαστε θεωρητικά. Οι δάσκαλοι που πάντα είναι σε ένα σχολείο να το καταλάβω να έχουν μεγαλύτερο ωράριο.
ΠΕ86

Αποσυνδεδεμένος fanh05

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 20, 2024, 01:22:29 pm »
Και η δική μου εμπειρία μετά από 8 χρόνια Δευτεροβαθμια και τα υπόλοιπα 12 Πρωτοβάθμια. Αναπολώ τα χρόνια που ήμουν καθηγήτρια και ένιωθα ισάξια με τους συναδέλφους μου στη Δευτεροβαθμια. Η απαξίωση που ένιωσα στην Πρωτοβάθμια ήταν ένα σοκ, έχοντας την προηγούμενη εμπειρία. Με επηρεάζει αλήθεια ψυχολογικα η αντιμετώπιση διευθυντών και κάποιων συναδέλφων που μας κάνουν να νιώθουμε περιττοί. Ωστόσο η μετάταξή στην Πρωτοβάθμια με βοήθησε να πάρω γρήγορα μετάθεση και να ξεκολλήσω από δυσπρόσιτα και παραμεθόριο που είχα κολλήσει για χρόνια.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2024, 01:24:02 pm από fanh05 »

Αποσυνδεδεμένος lucib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 20, 2024, 02:43:27 pm »
Και η δική μου εμπειρία μετά από 8 χρόνια Δευτεροβαθμια και τα υπόλοιπα 12 Πρωτοβάθμια. Αναπολώ τα χρόνια που ήμουν καθηγήτρια και ένιωθα ισάξια με τους συναδέλφους μου στη Δευτεροβαθμια. Η απαξίωση που ένιωσα στην Πρωτοβάθμια ήταν ένα σοκ, έχοντας την προηγούμενη εμπειρία. Με επηρεάζει αλήθεια ψυχολογικα η αντιμετώπιση διευθυντών και κάποιων συναδέλφων που μας κάνουν να νιώθουμε περιττοί. Ωστόσο η μετάταξή στην Πρωτοβάθμια με βοήθησε να πάρω γρήγορα μετάθεση και να ξεκολλήσω από δυσπρόσιτα και παραμεθόριο που είχα κολλήσει για χρόνια.

Να, κάτι τέτοια μηνύματα είναι πολύ βοηθητικά την ώρα που έχω αποφασίσει να δηλώσω με βαριά καρδιά πρωτοβάθμια!! :o :-\
(αστειεύομαι συναδέλφισσα, ευχαριστω πολύ για την κατάθεση της εμπειρίας σου)

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 20, 2024, 02:47:48 pm »
Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)

Δευτεροβάθμια δαγκωτό!
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 20, 2024, 02:51:53 pm »
Πάντως αυτό με το ωράριο που είναι διαφορετικό δεν το κατάλαβα. Ειδικά στην πρωτοβάθμια που συνήθως είμαστε σε περισσοτερα σχολεία επειδή το μάθημα είναι μονόωρο, θα έπρεπε να έχουμε πάλι το ωράριο δευτεροβάθμιας. Εξάλλου εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας είμαστε θεωρητικά. Οι δάσκαλοι που πάντα είναι σε ένα σχολείο να το καταλάβω να έχουν μεγαλύτερο ωράριο.

Πολύ σωστά μιλάς !

Μήπως να το δουν λίγο σοβαρά οι άνωθεν ;
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 20, 2024, 03:38:50 pm »
Τίποτα δε θα δουν οι άνωθεν. Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας είμαστε. Κάνουμε αιτήσεις μετάθεσης με βάση την εγκύκλιο πρωτοβάθμιας, ανακοινώνονται οι αποσπάσεις κι οι μεταθέσεις μας με την πρωτοβάθμια. Όλα είναι πρωτοβάθμια. Όποιος θέλει ωράριο Δευτεροβάθμιας, πάει Δευτεροβάθμια. Είναι σα να προσλαμβάνεσαι αναπληρωτής στην πρωτοβάθμια, αλλά να θες μόρια μέχρι τις 30/6. Ε δε γίνεται.

Ισχύει ότι οι δάσκαλοι βλέπουν όλους τους άλλους ως συμπληρωματικούς. Η αλήθεια είναι ότι έχουν και την περισσότερη ευθύνη κι ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) ειδικότητες είμαστε αόρατοι για τους γονείς.  Αυτό έχει και τα καλά του και τα κακά του.

Αποσυνδεδεμένος constantina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 20, 2024, 04:03:29 pm »
Για τις κοινές ειδικοτητες πώς τρέχει το σύστημα; πρώτα αθμια κ μετα βθμια;

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 20, 2024, 04:11:48 pm »
Για τις κοινές ειδικοτητες πώς τρέχει το σύστημα; πρώτα αθμια κ μετα βθμια;
Ταυτόχρονα εξετάζει τις προτιμήσεις του καθενός και στις δύο βαθμίδες τόσο στους διορισμούς όσο και για τις προσλήψεις αναπληρωτών.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος Little Bunny

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 20, 2024, 04:17:03 pm »
Τίποτα δε θα δουν οι άνωθεν. Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας είμαστε. Κάνουμε αιτήσεις μετάθεσης με βάση την εγκύκλιο πρωτοβάθμιας, ανακοινώνονται οι αποσπάσεις κι οι μεταθέσεις μας με την πρωτοβάθμια. Όλα είναι πρωτοβάθμια. Όποιος θέλει ωράριο Δευτεροβάθμιας, πάει Δευτεροβάθμια. Είναι σα να προσλαμβάνεσαι αναπληρωτής στην πρωτοβάθμια, αλλά να θες μόρια μέχρι τις 30/6. Ε δε γίνεται.

Ισχύει ότι οι δάσκαλοι βλέπουν όλους τους άλλους ως συμπληρωματικούς. Η αλήθεια είναι ότι έχουν και την περισσότερη ευθύνη κι ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) ειδικότητες είμαστε αόρατοι για τους γονείς.  Αυτό έχει και τα καλά του και τα κακά του.
Ναι οκ το καταλαβαίνω αυτό αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Γιατί η πρωτοβάθμια έχει διαφορετικό ωράριο από την δευτεροβάθμια;
Υποθέτω πως οι λόγοι είναι ότι στην δευτεροβάθμια έχεις πολλές τάξεις, ίσως πολλά σχολεία κλπ ενώ οι δάσκαλοι όχι. Έλα όμως που μπήκαν και οι ειδικότητες στην πρωτοβάθμια αλλά αυτό δεν άλλαξε. Και ναι ωράριο δευτεροβάθμιας θέλω και δευτεροβάθμια γενικότερα θέλω, έλα όμως που δεν έδωσαν τίποτα κοντά μου παρά μόνο πρωτοβάθμια.
ΠΕ86

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 20, 2024, 04:28:49 pm »
Ναι οκ το καταλαβαίνω αυτό αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Γιατί η πρωτοβάθμια έχει διαφορετικό ωράριο από την δευτεροβάθμια;
Υποθέτω πως οι λόγοι είναι ότι στην δευτεροβάθμια έχεις πολλές τάξεις, ίσως πολλά σχολεία κλπ ενώ οι δάσκαλοι όχι. Έλα όμως που μπήκαν και οι ειδικότητες στην πρωτοβάθμια αλλά αυτό δεν άλλαξε. Και ναι ωράριο δευτεροβάθμιας θέλω και δευτεροβάθμια γενικότερα θέλω, έλα όμως που δεν έδωσαν τίποτα κοντά μου παρά μόνο πρωτοβάθμια.

Το γιατί δεν το ξέρω. Πάντως το επιχείρημα που θέτεις δεν ισχύει, γιατί κατά κανόνα οι φιλόλογοι κι οι μαθηματικοί (με οργανική πάντα, όχι οι αναπληρωτές) συμπληρώνουν σε ένα σχολείο. Άρα με τη λογική αυτή, θα έπρεπε να πηγαίνει το ωράριο με βάση τον αριθμό σχολείων κι όχι τη βαθμίδα. Είναι λίγο ανούσια η συζήτηση, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Τσάμπα το συζητάμε. Όσο για το ότι δεν προσφέρθηκαν θέσεις, όλοι κάνουν συμβιβασμούς στη ζωή τους για τους Χ,Υ λόγους. Κι εγώ ήθελα να διοριστώ Θεσσαλονίκη και διορίστηκα Λευκάδα, γιατί δεν είχε κενό. Ήθελα να έρθω άμεσα Θεσσαλονίκη με μετάθεση και κάθισα 5 χρόνια Λήμνο για να μαζέψω τα μόρια. Σχεδόν ποτέ τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα θέλουμε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)