*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί ΠΕ86 2025  (Αναγνώστηκε 15447 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί ΠΕ86 2025
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 25, 2025, 01:56:26 pm »
Μιας που η "μόδα" των ημερών είναι διάφοροι κλάδοι να διεκδικούν περισσότερες ώρες (ή να μην τους μειωθούν οι ήδη υπάρχουσες ώρες) να πω και εγώ τον πόνο μου που αφορά τον κλάδο μου;

Είναι δυνατόν να διδάσκεται η ρομποτική στα δημοτικά από τον δάσκαλο;
Επίσης είναι δυνατόν να μας έρχονται μαθητές στο Γυμνάσιο και να μην ξέρουν πως ανοίγει ένας υπολογιστής;
Ή να νομίζουν ότι ο υπολογιστής είναι η οθόνη;
Αφού όλοι ζητάνε, γιατί να μην ζητήσουμε και εμείς το αυτονόητο;

-Αύξηση ωρών πληροφορικής στα δημοτικά.
-Η ρομποτική να διδάσκεται από τους αρμόδιους για αυτό.

Αυτό θα ωφελήσει τον κλάδο, αλλά πάνω απ' όλα τα ίδια τα παιδιά!
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και πάλι την οθόνη δείχνουν. Δε φταίνε οι ώρες γι'αυτό. Οι συσκευές αφής πιστεύω φταίνε.

Για τη ρομποτική υπάρχει εύκολη λύση. Το εργαστήριο δεξιοτήτων θα γίνει από τις 3 ώρες 2 κι από τις 2, μία. Η μία ώρα που θα σπάσει θα είναι η ρομποτική κι οι ώρες που παραμένουν θα είναι για τους άλλους 3 άξονες. Άρα για όλη τη χρονιά θα έχουν 1 ώρα τη βδομάδα ρομποτική (από τον Πληροφορικό προφανώς) και 1 ή 2 ώρες εργαστήριο δεξιοτήτων για 3 άξονες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:10:10 »

Αποσυνδεδεμένος MichaelCrete

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 05, 2025, 12:21:52 am »
Πολύ καλή η λύση σου, όμως χρειάζεται ένα "ηλεκτροσόκ" στον τομέα μας τα επόμενα χρόνια. Πλέον η μία ώρα την εβδομάδα είναι ημίμετρο σε σχέση με το πόσο χρήσιμη είναι η Πληροφορική στη καθημερινότητα κάθε ανθρώπου σήμερα. Φυσικά, δεν αρκεί η αύξηση των ωρών, χρειάζεται ριζική αλλαγή στο περιεχόμενο του μαθήματος σε όλες τις τάξεις, ίσως και δυναμική διαμόρφωση της ύλης κάθε σχολικό έτος (μιλάμε για την πιο ευμετάβλητη/ζωντανή επιστήμη)!

Δεν γίνεται να μένουμε στα ίδια βιβλία για πάνω από 5 έτη.
Αυτή τη στιγμή βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις διδάσκουμε ύλη του 2005!  :o

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 05, 2025, 09:10:55 am »
Πολύ καλή η λύση σου, όμως χρειάζεται ένα "ηλεκτροσόκ" στον τομέα μας τα επόμενα χρόνια. Πλέον η μία ώρα την εβδομάδα είναι ημίμετρο σε σχέση με το πόσο χρήσιμη είναι η Πληροφορική στη καθημερινότητα κάθε ανθρώπου σήμερα. Φυσικά, δεν αρκεί η αύξηση των ωρών, χρειάζεται ριζική αλλαγή στο περιεχόμενο του μαθήματος σε όλες τις τάξεις, ίσως και δυναμική διαμόρφωση της ύλης κάθε σχολικό έτος (μιλάμε για την πιο ευμετάβλητη/ζωντανή επιστήμη)!

Δεν γίνεται να μένουμε στα ίδια βιβλία για πάνω από 5 έτη.
Αυτή τη στιγμή βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις διδάσκουμε ύλη του 2005!  :o
Όλα απαραίτητα είναι. Χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές, αλλά δε μπορεί να μη ξέρει κάποιος γλώσσα και μαθηματικά. Με δεδομένο ότι οι συνολικές ώρες διδασκαλίας έχουν φτάσει στο ταβάνι τους, αύξηση κάποιου μαθήματος σημαίνει μείωση κάποιου άλλου. Αρχικά χρειάζεται σε όλα τα μαθήματα μείωση ύλης και ανέβασμα της προς τα πάνω, δηλαδή προς μεγαλύτερη τάξη. Ώστε να υπάρχει εμβάθυνση και κατανόηση από αρκετά (έως πολύ) μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών από ότι τώρα.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 08, 2025, 02:23:40 pm »
Υπάρχει κάποια εκτίμηση για ειδικότητα Π86;

Μακάρι να είναι γύρω στα 185 σύνολο.

Για ΠΕ86 έχουμε και λέμε:

106 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
49 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
18 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ: 174
(ούτε καλά ούτε άσχημα, είχα προβλέψει 185)
Καλή επιτυχία σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:10:10 »

Αποσυνδεδεμένος anna2015

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 08, 2025, 04:27:31 pm »
Για ΠΕ86 έχουμε και λέμε:

106 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
49 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
18 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ: 174
(ούτε καλά ούτε άσχημα, είχα προβλέψει 185)
Καλή επιτυχία σε όλους!
Καλησπέρα σας! Δεν γνωρίζουμε ακόμα τις περιοχές διορισμού, αλλά μήπως έχετε κάποια εκτίμηση για το που θα φτάσει ο πίνακας στην ειδικότητά μας;

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 08, 2025, 08:13:39 pm »
290 σε εκκαθαρισμένους είναι ένα λογικό νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος anna2015

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 08, 2025, 09:44:42 pm »
290 σε εκκαθαρισμένους είναι ένα λογικό νούμερο.
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος katsh_12

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 14, 2025, 11:00:53 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι καλό διορισμό σε οσους μπορούν και θέλουν να διοριστούν. Βάσει της εκκαθαρισμένης θέσης μου στον πίνακα, διορίζομαι με μαθηματική ακρίβεια στη Γενική Εκπαίδευση. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω πολύ τον @trust no one και όλους όσοι συνεισφέρουν με τον κόπο τους και τον χρόνο τους για να μας παρέχουν τόσο σημαντικές πληροφορίες. Λόγω σημαντικού οικογενειακού ζητήματος , δυσκολευομαι πολύ να φύγω φετος από τον τόπο μου και μάλλον θα παραμείνω στο καθεστώς της αναπλήρωσης και αυτή τη χρονιά (ήδη αρκετά χρόνια με μπόλικη πατριδογνωσία στο παρελθόν). Αληθεύουν άραγε οσα λέγονται για συνέχιση των διορισμών και του χρόνου χωρίς αλλαγές στο σύστημα των διορισμών και από τους ίδιους πίνακες (στην γενική εκπαίδευση); Ξέρω ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του , όμως σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι και ειδικά όταν υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες είναι παρηγορο να ξέρει κανείς ότι θα έχει κι άλλη ευκαιρία.

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 14, 2025, 11:23:39 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι καλό διορισμό σε οσους μπορούν και θέλουν να διοριστούν. Βάσει της εκκαθαρισμένης θέσης μου στον πίνακα, διορίζομαι με μαθηματική ακρίβεια στη Γενική Εκπαίδευση. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω πολύ τον @trust no one και όλους όσοι συνεισφέρουν με τον κόπο τους και τον χρόνο τους για να μας παρέχουν τόσο σημαντικές πληροφορίες. Λόγω σημαντικού οικογενειακού ζητήματος , δυσκολευομαι πολύ να φύγω φετος από τον τόπο μου και μάλλον θα παραμείνω στο καθεστώς της αναπλήρωσης και αυτή τη χρονιά (ήδη αρκετά χρόνια με μπόλικη πατριδογνωσία στο παρελθόν). Αληθεύουν άραγε οσα λέγονται για συνέχιση των διορισμών και του χρόνου χωρίς αλλαγές στο σύστημα των διορισμών και από τους ίδιους πίνακες (στην γενική εκπαίδευση); Ξέρω ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του , όμως σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι και ειδικά όταν υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες είναι παρηγορο να ξέρει κανείς ότι θα έχει κι άλλη ευκαιρία.
Η πρόθεση είναι να συνεχιστούν οι διορισμοί έως και το 2027 με 10000 διορισμούς ανα έτος . Μετά κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει και με ποιο σύστημα. Η λογική λέει ότι μέχρι του χρόνου δε θα αλλάξει κάτι. Από εκεί και πέρα όμως, κανένας δεν μπορεί να σας πει πόσοι διορισμοί θα γίνουν στην ειδικότητά σας και αν η επόμενη κατανομή θα είναι καλύτερη για εσάς. Ζυγιστε τα όλα και αποφασίστε τι είναι καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 15, 2025, 10:08:22 am »
Αν όλα πάνε καλά, ο προγραμματισμός του ΥΠΑΙΘΑ είναι να κάνει 10.000 διορισμούς και του χρόνου. Το 2026 θα είναι η τελευταία φορά που θα χρησιμοποιηθούν για διορισμό οι πίνακες γενικής αγωγής του 2023. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και στο οικογενειακό ζήτημα που έχετε και να διοριστείς με το καλό του χρόνου, που αναμένουμε να δοθεί έμφαση στη δευτεροβάθμια!

Αποσυνδεδεμένος katsh_12

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 15, 2025, 07:34:08 pm »
Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι για την ανταπόκριση. Μακάρι να επαληθευθούν τα λόγια σας. Καλή τύχη σε όλους !

Αποσυνδεδεμένος vima

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 16, 2025, 09:29:45 am »
Καλημέρα! κάποια εκτίμηση για το που θα φτάσει στους διορισμούς ο πίνακας της ειδικής;

Αποσυνδεδεμένος tolakis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 17, 2025, 02:46:36 pm »
vima.. προσωπικα πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μια σοβαρή εκτίμηση το που θα φτάσει ο πίνακας στην ειδική αγωγή. Κοίταξα με προσοχή τους πίνακες του αγαπητου μας trust και έχω να σου πω την δική μου εκτίμηση. Στους 50  πρώτους του πινακα 8 περίπου αναπληρωτες τους θεωρώ έξω, 20 αναπληρωτες είναι και στην Γενικη  και μάλιστα σε σειρά διορισμου δηλ μέσα στους 155 του πίνακα γενικής. Αρα μένει να δούμε και την επιλογή τους και αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από τις περιοχές που ήδη γνωρίζουν. Υπάρχουν κάποιοι αναπληρωτες που γνωρίζω θα δηλώσουν γενική γιατί έχουν διορισμό στην περιοχή τους, υπάρχουν και 12 που για αναπληρωτες δηλώνουν ειδική. Τελειώνοντας, εγω πιστεύω ότι θα πάει παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος vima

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 18, 2025, 08:54:27 am »
tolakis ευχαριστώ για την απάντηση!  :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη