*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 613779 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Arabella

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #2380 στις: Ιουλίου 31, 2025, 02:51:48 pm »
Σε αυτό το φόρουμ σίγουρα υπάρχουν εκπαιδευτικοί ηλικίας 50+, οι οποίοι στην κυριολεξία έμαθαν πού διορίζονται μία ημέρα πριν την ορκωμοσία και μετά μπήκαν σε ένα καράβι για Δωδεκάνησα. Ταξιδεύοντας έμαθαν και το σχολείο τοποθέτησης. Σήμερα έχουμε την απαίτηση να ενημερωνόμαστε για κάθε βήμα μιας διαδικασίας, από την οποία μας αφορά μόνο το τελευταίο στάδιο. Δεν έχει καμία υποχρέωση το υπουργείο να ενημερώνει τον οποιονδήποτε. Άσε που αν το κάνει και μετά κάτι αλλάξει θα λέμε "μα τότε είπατε αυτό" κλπ.
Πιστέψτε, δεν θα θέλατε να είστε στη θέση των υπαλλήλων που ασχολούνται τώρα με όλα αυτά.

Οκ, να μην διεκδικούμε τίποτα καλύτερο τότε επειδή στο παρελθόν κάποιοι αντιμετώπισαν την τάδε δυσκολία

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:31:43 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2381 στις: Ιουλίου 31, 2025, 02:52:34 pm »
Είπε κανείς ότι το λούκι το τρώει η Υπουργός; Με την ίδια λογική σε κανένα Υπουργείο, σε κανέναν Δήμο σε καμία Περιφέρεια δεν πρέπει να απαιτούμε να γίνει κάτι εγκαίρως επειδή το λούκι θα το τραβήξουν οι υπάλληλοι, οι εργάτες, οι πάσης φύσεως εργαζόμενοι... Δεν είναι λογική αυτή, ούτε είναι αρμοδιότητα του κάθε πολίτη να βρει λύσεις για αυτά. Αυτά είναι αρμοδιότητα της πολιτικής ηγεσίας. Αν η ηγεσία είναι ανίκανη να φέρει εις πέρας κάποιες διαδικασίες, τότε ναι φέρει ευθύνη. Εκτός αν όλα βαίνουν καλώς στην Ελλάδα, οπότε πάω πάσο...

Αποφάσισε όμως. Τα βάζουμε τελικά με τους υπαλλήλους ή όχι; Ή λέμε ότι δεν τα βάζουμε αλλά τους ζητάμε τον ουρανό με τ'άστρα;

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2382 στις: Ιουλίου 31, 2025, 02:53:48 pm »
Δεν είναι ωραίο πράγμα να τσιγκλάτε έτσι ανθρώπους που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση.Ας πράξουν όπως νομίζουν όπως κάνουν πάντα αυτοί έχουν το καρπούζι αυτοί και το μαχαίρι.Η ζωή όμως κάνει κύκλους κανείς ποτέ δεν ξέρει σε τι θέση μπορεί κάποτε να βρεθεί...

Η ευάλωτη θέση δε μπορεί είναι άλλοθι πάντα και για τα πάντα. Όλοι σε ευάλωτη θέση είναι. Απλά διαφορετική η μία από την άλλη. Για σένα η δικιά σου είναι πιο σημαντική, για τον άλλον είναι η δικιά του.

Αποσυνδεδεμένος Misilekart

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2383 στις: Ιουλίου 31, 2025, 02:59:54 pm »
Σύμφωνοι.Με τη διαφορά ότι ο ενας ευάλωτος έχει καρπούζι και μαχαίρι.Ο άλλος είναι από κάτω οπότε λίγο διαφέρουν οι εαυλωτότητες αυτές κατά τη γνώμη μου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:31:43 »

Αποσυνδεδεμένος Arabella

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2384 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:01:18 pm »
Αποφάσισε όμως. Τα βάζουμε τελικά με τους υπαλλήλους ή όχι; Ή λέμε ότι δεν τα βάζουμε αλλά τους ζητάμε τον ουρανό με τ'άστρα;

Αυτό κατάλαβες από αυτό που έγραψα; Ότι τα βάζω με υπαλλήλους; Λέω ότι δεν μπορούμε να φέρνουμε ως πρόσχημα, όπως κάνεις εσύ, την ταλαιπωρία των υπαλλήλων για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα του κάθε Υπουργείου. Εμείς ως υπάλληλοι πάντα ο τελευταίος τροχός της αμάξης είμαστε... Πάντα εμείς θα την τρώμε σε κάθε περίπτωση.

Εξ αρχής εμένα το point μου ήταν κατά της ανύπαρκτης πολιτικής βούλησης γενικώς, δεν αναφέρθηκα στην φετινή κατάσταση. Ίσα ίσα πιστεύω ότι κάθε πέρσι και καλύτερα, εκτός αν έχουμε εκλογές, όπως προαναφέρθηκε.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2385 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:03:22 pm »
Εγώ δεν είδα κανέναν να τα βάζει με υπάλληλο. Έτρεξα όλα τα μηνύματα. Εκτός κι αν μου ξέφυγε κάτι κι ας μου υποδειχθεί τότε. Όσον αφορά την υπουργό, ή τον όποιον υπουργό (δεν προσωποποιείται το ζήτημα), ε δε θα τον υπερασπιστώ κιόλας απέναντι σ' αδιόριστους συναδέλφους. Ας του σούρουν τα μύρια όσα. Σιγά και θα ευαισθητοποιηθώ για την εξουσία.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2386 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:04:21 pm »
Σύμφωνοι.Με τη διαφορά ότι ο ενας ευάλωτος έχει καρπούζι και μαχαίρι.Ο άλλος είναι από κάτω οπότε λίγο διαφέρουν οι εαυλωτότητες αυτές κατά τη γνώμη μου.

Επιβεβαίωσες αυτό που έγραψα. Η δικιά σου ευάλωτη θέση είναι πιο ευάλωτη από του άλλου. Και κάπου εκεί ο άλλος έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον να σε καταλάβει. Δε θες να μπεις στη θέση μου, δε θα προσπαθήσω να μπω κι εγώ στη δική σου.

Συνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2387 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:04:46 pm »
Οκ, να μην διεκδικούμε τίποτα καλύτερο τότε επειδή στο παρελθόν κάποιοι αντιμετώπισαν την τάδε δυσκολία
Διεκδικείς κάτι που το δικαιούσαι
Για τη συγκεκριμένη διαδικασία νομικά δεν δικαιούσαι να γνωρίζεις κάτι. Περιμένεις από έναν άνθρωπο να διαρρεύσει κάτι παίζοντας το τομάρι του.
Νομίζω έγινα κατανοητός
Αν έχετε υπομονή δείτε τα ΦΕΚ διορισμών των τελευταίων 5 ετών.
Είναι μεταξύ 10 και 27 Αυγούστου. Αυτό θα γίνει και φέτος

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2388 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:07:55 pm »
Αυτό κατάλαβες από αυτό που έγραψα; Ότι τα βάζω με υπαλλήλους; Λέω ότι δεν μπορούμε να φέρνουμε ως πρόσχημα, όπως κάνεις εσύ, την ταλαιπωρία των υπαλλήλων για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα του κάθε Υπουργείου. Εμείς ως υπάλληλοι πάντα ο τελευταίος τροχός της αμάξης είμαστε... Πάντα εμείς θα την τρώμε σε κάθε περίπτωση.

Εξ αρχής εμένα το point μου ήταν κατά της ανύπαρκτης πολιτικής βούλησης γενικώς, δεν αναφέρθηκα στην φετινή κατάσταση. Ίσα ίσα πιστεύω ότι κάθε πέρσι και καλύτερα, εκτός αν έχουμε εκλογές, όπως προαναφέρθηκε.

Σε ξαναρωτάω. Έχεις γνώση του ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου δεν έχουν άλλες δουλειές και δε βγάζουν την κατανομή μόνο και μόνο εξαιτίας της υπουργού; Ή το υποθέτεις; Γιατί αν έχουν άλλες δουλειές κι εσύ θες να γίνει σήμερα/αύριο η δικιά σου δουλειά, τότε υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:
1. Να παρατήσουν τις άλλες δουλειές (που θα αφορούν άλλους συναδέλφους, που ωστόσο από ό,τι κατάλαβα δε μας νοιάζουν, γιατί είναι σε "λιγότερο ευάλωτη θέση")
2. Να δουλέψουν υπερωρίες για να κάνουν και τις άλλες δουλειές και τη δικιά σου. Οι υπάλληλοι θα τις κάνουν τις υπερωρίες. Όχι η σαδίστρια υπουργός.

Αποσυνδεδεμένος Misilekart

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2389 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:13:19 pm »
Εννοείται αυτό το έχω αντιληφθεί χρόνια τώρα Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος chicken

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2390 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:14:13 pm »
Εν τω μεταξύ ένα νήμα διορισμών 2025 έχει γίνει νήμα μεταθέσεων, μετά συμπληρωματικών μεταθέσεων, μετά πολιτικής του Υπαιθ και αξιολόγησης των υπαλλήλων τους , κτλ. Για να μη πω για το σφάξιμο μεταξυ τω κλάδων, την αγένεια στα μηνύματα κάποιων ( δεν βάζω τους πάντες στο ίδιο τσουβαλι) και τις χωρίς λόγο ατάκες τύπου "έχουμε κανένα νέο για την κατανομή; Για τους διορισμους;"

Προσωπικά μπαίνω μια φορά τη μέρα στο νήμα και διαβάζω 3-4 σελίδες μηνύματα που δεν οδηγούν πουθενά. Απλά μερικοί βγάζουν τα νεύρα και το άγχος τους εδώ μέσα. Φτιάξτε ένα νήμα "Ξεκατίνιαζομαστε με τους διορισμούς του 2025" και γράψτε ότι σας έρθει στην κεφαλή. Αφήστε όμως και λιγο χώρο εδώ για να λύνουμε απορίες και να ενημερωνόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2391 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:18:16 pm »
Σε ξαναρωτάω. Έχεις γνώση του ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου δεν έχουν άλλες δουλειές και δε βγάζουν την κατανομή μόνο και μόνο εξαιτίας της υπουργού; Ή το υποθέτεις; Γιατί αν έχουν άλλες δουλειές κι εσύ θες να γίνει σήμερα/αύριο η δικιά σου δουλειά, τότε υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:
1. Να παρατήσουν τις άλλες δουλειές (που θα αφορούν άλλους συναδέλφους, που ωστόσο από ό,τι κατάλαβα δε μας νοιάζουν, γιατί είναι σε "λιγότερο ευάλωτη θέση")
2. Να δουλέψουν υπερωρίες για να κάνουν και τις άλλες δουλειές και τη δικιά σου. Οι υπάλληλοι θα τις κάνουν τις υπερωρίες. Όχι η σαδίστρια υπουργός.

Ο κακος προγραμματισμός φέτος έγινε, τέλος. Εγώ καταλαβαίνω ότι απ' του χρόνου οφείλουμε να διεκδικούμε να γίνονται όλα με μεγαλύτερη διαφάνεια, καλύτερο προγραμματισμό και νωρίτερα. Πέρυσι θυμάμαι έλεγαν ότι άργησαν λόγω των οριστικών πινάκων της γενικής. Απ' ότι φαίνεται είναι τακτική το τελευταία στιγμή που κάνει κακό και σε όσους είναι να διοριστούν αλλά και στους υπαλλήλους του υπουργείου που μέσα στο καλοκαίρι ταλαιπωρούνται. Κανείς δε θα πρέπε να θέλει να ταλαιπωρείται ο άλλος ειδικά αν έχει ταλαιπωρηθεί ο ίδιος στο παρελθόν. Διεκδίκηση για τα αυτονόητα και τα λογικα θέλει.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2392 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:18:49 pm »
Εν τω μεταξύ ένα νήμα διορισμών 2025 έχει γίνει νήμα μεταθέσεων, μετά συμπληρωματικών μεταθέσεων, μετά πολιτικής του Υπαιθ και αξιολόγησης των υπαλλήλων τους , κτλ. Για να μη πω για το σφάξιμο μεταξυ τω κλάδων, την αγένεια στα μηνύματα κάποιων ( δεν βάζω τους πάντες στο ίδιο τσουβαλι) και τις χωρίς λόγο ατάκες τύπου "έχουμε κανένα νέο για την κατανομή; Για τους διορισμους;"

Προσωπικά μπαίνω μια φορά τη μέρα στο νήμα και διαβάζω 3-4 σελίδες μηνύματα που δεν οδηγούν πουθενά. Απλά μερικοί βγάζουν τα νεύρα και το άγχος τους εδώ μέσα. Φτιάξτε ένα νήμα "Ξεκατίνιαζομαστε με τους διορισμούς του 2025" και γράψτε ότι σας έρθει στην κεφαλή. Αφήστε όμως και λιγο χώρο εδώ για να λύνουμε απορίες και να ενημερωνόμαστε.

Έχουν μια τάση οι αδιόριστοι να θεωρούν ότι αυτά τα θέματα είναι άσχετα μεταξύ τους, αλλά μόνο αυτό δεν ισχύει. Χώρια του ότι όπως είπα, υπάρχει αλληλουχία διαδικασιών. Ή θες να μου πεις ότι θα μπει ο αδιόριστος να διαβάσει το νήμα "Μεταθέσεις 2025" για να ενημερωθεί ότι οι συμπληρωματικές θα γίνουν 4/8;

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2393 στις: Ιουλίου 31, 2025, 03:20:36 pm »
Ο κακος προγραμματισμός φέτος έγινε, τέλος. Εγώ καταλαβαίνω ότι απ' του χρόνου οφείλουμε να διεκδικούμε να γίνονται όλα με μεγαλύτερη διαφάνεια, καλύτερο προγραμματισμό και νωρίτερα. Πέρυσι θυμάμαι έλεγαν ότι άργησαν λόγω των οριστικών πινάκων της γενικής. Απ' ότι φαίνεται είναι τακτική το τελευταία στιγμή που κάνει κακό και σε όσους είναι να διοριστούν αλλά και στους υπαλλήλους του υπουργείου που μέσα στο καλοκαίρι ταλαιπωρούνται. Κανείς δε θα πρέπε να θέλει να ταλαιπωρείται ο άλλος ειδικά αν έχει ταλαιπωρηθεί ο ίδιος στο παρελθόν. Διεκδίκηση για τα αυτονόητα και τα λογικα θέλει.

Ο κακός προγραμματισμός από ποιο πράγμα κρίνεται; Αν όλοι είναι στις θέσεις τους στις 1/9, τι λάθος έχει γίνει; Αν ξέρουν πού διορίζονται στις 20/8, τι λάθος έχει γίνει; Το ότι οι ενδιαφερόμενοι προτιμούν να γνωρίζουν νωρίτερα, δε σημαίνει λάθος προγραμματισμό. Πλην των οργανικών, όχι όμως για τους διορισμούς. Αλλά για τις μεταθέσεις των μονίμων.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193298
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 288
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)