0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα κενά των μετατάξεων θα δώσουν μια εικόνα για τον ελάχιστο αριθμό διορισμών ανά ειδικότητα στη Δευτεροβάθμια. Φυσικά στις περιοχές που θα εμφανίζουν κενά το ΥΠΑΙΘΑ μπορεί και πάλι να διορίσει περισσότερους. Στην Πρωτοβάθμια δεν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα από τα κενά των μετατάξεων, γιατί πρέπει να δούμε πού θα χωρέσουν τους πολλούς διορισμούς που έχουν σκοπό να κάνουν εκεί.
Εννοείται και σε πλεονασματικές περιοχές που δεν υπήρχαν αιτήσεις μετάθεσης.
Σε πλεονασματικές περιοχές, που ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις μετάθεσης ή που δεν ζητούσε κανείς να μετατεθεί, δεν έχω δει ποτέ να κάνουν διορισμούς. Έχουν γίνει διορισμοί μόνο εκεί όπου τα κενά ήταν ακριβώς μηδέν και φυσικά δεν εκκρεμούσαν αιτήσεις μετάθεσης.
Ακόμα και να γίνει σύσταση οργανικών στις ειδικότητες, οι διορισμοί των ΠΕ 70 και ΠΕ 60 μαζί θα είναι πολύ παραπάνω από τα οργανικά τους κενά. Μπορεί να γίνει δηλαδή αυτό που έγινε και πέρυσι στη δευτεροβάθμια.. διορισμοί στα λειτουργικά.. Ίδρυση νέων οργανικών στους πε 60 είναι ρίσκο για το υπουργείο σε περιοχές που η μείωση του μαθητικού δυναμικού έχει άμεση επίπτωση στον αριθμό των εκπαιδευτικών.. όπως τα αστικά κέντρα.. νομίζω ότι κάπως έτσι το βλέπουν..Όλα αυτά που συζητάμε είναι υποθέσεις βρε παιδιά μην αρπάζεστε, προσωπικά εγώ είμαι σε τελείως άλλο κλάδο.. όλοι μιλάμε βάσει εικόνας που έχουμε από τα προηγούμενα έτη..
Φέτος η κατανομή των θέσεων για τους διορισμούς στη δευτεροβάθμια είναι πραγματικά μια σπαζοκεφαλιά. Πέρυσι έγιναν αρκετοί διορισμοί, και μάλιστα περισσότεροι από τα οργανικά κενά, όμως παρ’ όλα αυτά έμειναν αρκετά κενά ήδη από την Α' φάση. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει φέτος: θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό ή θα κόψουν θέσεις; Και στην Ειδική Αγωγή τα πράγματα είναι θολά –(δεν ξέρουμε ακόμα αν θα δώσουν σημαντικό αριθμό θέσεων ή αν θα περιοριστούν σε πολύ λιγότερες.)
Υπάρχουν και οι ειδικότητες στην α βαθμια !!Ειδικά των αγγλικών με την τη νέα υπουργο θα ευνοηθούν φέτος , μιας και αδικήθηκαν πέρυσι με ελαχιστους διορισμούς.
Ακριβώς. Να μην ξεχνάμε πως η σύσταση 300 περίπου νέων οργανικών ΠΕ06 έμεινε στο συρτάρι πέρυσι, μαζί με το σύνολο των 477 προτάσεων σύστασης νέων οργανικών για τους ΠΕ11. Την ίδια στιγμή το σύνολο των προτάσεων σύστασης νέων οργανικών ΠΕ86 έγινε δεκτό (353), κάτι που προφανώς δεν ήταν καθόλου τυχαίο.
Οι ξενόγλωσσοι γενικώς πέρσι με τη σύσταση νέων οργανικών δεν ικανοποιήθηκαν… 112 θέσεις προτάθηκαν για τους ΠΕ07 και συστάθηκαν μόνο 14!!! Ελπίζουμε φέτος ….!!
Σχεδόν το σύνολο. Ιδρύθηκε το 100% των προτάσεων στην ειδική (49 θέσεις) και 51 λιγότερες στη γενική (304 από τις 355 που είχαν προταθεί).